Składniki: 300 g wędzonych żeberek 200 g wędzonego boczku 700 g kiszonej kapusty 3 listki laurowe 8 ziarenek pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula
Atlas SmakówW tym barszczu zakochałam się bez reszty. Nazwałam go Last minute ze względu na prostotę i krótki czas przygotowania. Barszcz ma mocny akcent grzybowy, który jest
Szybko SzybkowarSkładniki: 1 łyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700
Moja Galeria SmakuCzas świąt Bożego Narodzenia to dla wielu z nas czas magiczny, pełen rodzinnych spotkań, zapachu choinki i wigilijnych potraw. Jedną i może najważniejszą z nich jest
Smakowite Daniaskładniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do
Domowy Smak JedzeniaDopiero w niedawnym czasie zaczęłam eksperymenty z soczewicą i naprawdę nie wiedziałam, że jest taka smaczna. Teraz staram się przynajmniej raz na tydzień coś z nią
Pasja tworzeniabogracz Ostatnio zapanowała iście zimowa aura, więc i potrawy serwowane w mojej kuchni
Miód i pieprzOstatnio spotykam się z przepisami gdzie jest potrzeba dodania mleka skondensowanego.Okazuje się , że to mleko z puszki coraz trudniej dostać , a cena przyprawia mnie o
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCieciorka po bretońsku to danie powstałe z wymienienia fasoli na cieciorkę, w przepisie na "Fasolkę po bretońsku". Smak "Fasolki po bretońsku" uwielbiam, natomiast nie lubię białej
Kuchnia MagdaLenyDrożdżowe paszteciki z nadzieniem z kiszonej kapusty świetnie sprawdzają się jako dodatek do wigilijnego barszczu lub jedzenia samodzielnie. Ich smak można wzbogacić leśnymi grzybami bądź pieczarkami
Pyry na GazDelikatna i bardzo kremowa. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżka masła 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 l bulionu warzywnego
R'n'G KitchenTradycyjne potrawy wigilijne są miłą odmianą dla naszych codziennych obiadów czy kolacji, jednak dla najmłodszych członków rodziny bywają nie lada wyzwaniem. Małe brzuszki źle znoszą ciężkostrawne
WiszniówkaNigdy wcześniej nie robiłam konfitury z cebuli..a dokładniej z czerwonej cebuli...i żałuję...bo jest pyszna..przepis pochodzi stąd. Konfitura z cebuli jest
Moje domowe kucharzenieChwalę się :) Właśnie się dowiedziałam, że jestem jedną z kilku osób które wygrały w konkursie #AkademiaSmaku :) Akademia Smaku i Bosch Idę na warsztaty #ryby i #owoce
Jemy PijemyCzasami lubię zjeść po prostu taką zwykłą ryżankę. Ryż zawsze gotuje w bulione a nie osobno, dzięki temu zupka jest gęsta tak jak lubię. Tradycyjnie dodałam
Monia miesza i gotuje