zupa - 39353 przepisów (strona:2205/2624)

Zupa krem z boczniaków 82

Niesamowicie wyborny krem z aromatycznych grzybów, w asyście świeżego lubczyku i kaszy.   Składniki 500 g boczniaków 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanego

R'n'G Kitchen
Pożywny kociołek, czyli fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą 226

Jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni poleskiej. To nic innego jak duszona fasolka w sosie pomidorowym z dodatkami. Można dodać do niej mięso, kiełbasę, pieczarki

Zasmakuj Kuchni
DYNIA – ZŁOTO JESIENI 167

Dynia to popularne warzywo, które na stołach pojawia się już... Artykuł DYNIA – ZŁOTO JESIENI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
NA PORA PRZYSZŁA PORA 145

Por to bliski kuzyn czosnku i cebuli. Od tysięcy lat uprawiany... Artykuł NA PORA PRZYSZŁA PORA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Lekka zupa koperkowa 796

Wiadomo, że w upalne dni nasze kubki smakowe "domagają" się lekkich i zwiewnych potraw. Smakuje na gorąco, jak i na zimno.   Składniki 3 młode marchewki

R'n'G Kitchen
Pomidorowy krem z nutką pomarańczy 102

Świetne połączenie pomarańczy z pomidorami. Dla wielbicieli pomidorówki z ryżem, będzie istną kulinarną rozpustą.  Składniki 2 młode marchewki 1 łyżka klarowanego masła 1 duża pomarańcza

R'n'G Kitchen
CHŁODNIK OGÓRKOWY Z KOPERKIEM 169

Kiedy żar się z nieba leje, dobrze orzeźwić się chłodną... Artykuł CHŁODNIK OGÓRKOWY Z KOPERKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Chłodnik z botwinki – wersja z jogurtem greckim 147

Lata jeszcze nie ma, a już pogoda raczy nas upalnymi dniami. Szukamy wtedy ochłody w zimnych napojach i daniach. Chłodniki są świetne na upały. Sycące, chłodzące

Moja Delicja
Kremowy chłodnik z awokado 177

Gorąco, gotować się nie chce i jeść też za bardzo się nie chce. Idealnie wtedy sprawdzają się chłodniki. Są lekkie, trochę posilą a co najważniejsze przyjemnie

Monia miesza i gotuje
Botwina z młodymi ziemniaczkami i koperkiem 134

Proponuję na dzisiejszy dzień coś szybkiego i na czasie, czyli botwinę. Jest to pyszna zupka chłodnik lub na gorąco. Smakuje wybornie. Składniki: 2 pęczek botwinki

Różowa kuchnia
Kluski wątrobiano mięsne do rosołu 154

Pyszne kluseczki z wątróbki drobiowej i delikatnego mięsa z piersi kurczaka.  Doskonały dodatek do niedzielnego rosołu.  Zasmakuje małym i dużym.  50 dag wątroby

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania