Zuppa toscana! Lepsza niż romana ;) Przepis toskański, ale smak swojski. Bardzo! Może to dlatego, że użyłem polskiej kiełbasy? Tzn. polskiej kiełbasy o nazwie polska. Uważam, że
zadanie-gotowanieW Żuławskim Ośrodku Kultury i Sportu w Cedrach Wielkich realizowane są działania w ramach projektu: „Organizacja tradycyjnych warsztatów kulinarnych - stworzenie lokalnej bazy żuławskich produktów tradycyjnych jako
Przepisy AleksandrySkładniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka
Weganka gotujeZa oknem jesień , szaro buro i ponuro , dni są coraz chłodniejsze , i trzeba się rozgrzać czymś smacznym
Mój SmakNajnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska
Kasia SarnaNa chłodne pierwsze dni jesieni idealnie nada się pożywny krem marchewkowy. Jest aksamitny, gęsty i bardzo aromatyczny. Koniecznie należy podawać go z grzankami, które lekko w
Czekoladowa muffinkaNieco zaskakujące i baaardzo smaczne połączenie smaku pomidora i kokosa. Niewiarygodne jak niewielki dodatek nowego składnika może odmienić klasyczną pomidorową! Składniki: łyżka masła ząbek czosnku
Pyry na GazŻurek w nieco innym wydaniu. Kwaśny od zakwasu, przełamany słodyczą marchewki, którą dodajemy tu w dużej ilości. Również marchewce zawdzięcza swój ładny kolor:). Jest bardzo gęsty
Szefowa kuchniTo bardzo szybkie danie polubiłam i robię je bardzo często o ile uda mi się zakupić dobrej jakości małże bo tylko takie dają gwarancję pysznego dania
Moje Małe CzarowanieZupka pieczarkowa bardzo często gości na naszym stole. Najbardziej lubimy właśnie taką z ziemniakami choć z makaronem też jest pyszna. Pieczarkową lubimy zabielaną więc zabieliłam ją
Monia miesza i gotujeOd lat szukałam sposobu zrobienia zapasów botwinki na zimę Ten sposób wg mnie jest najlepszy i najzdrowszy Sposób przygotowania 1. • Do każdego litrowego słoika włożyć
W królestwie smaków BeatyWywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry
Szybko SzybkowarZnowu stworzyłam pyszną zupkę krem z cukinii. Taki mały miks kolorów i smaków. Zupka zielona jest łagodna natomiast żółta jest ostrzejsza w smaku. składniki: krem zielony
Monia miesza i gotujeŚliwka to jeden z nielicznych owoców, który zadomowił się na... Artykuł ŚLIWKA – NIE TYLKO DO KOMPOTU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE