ViolaPassion Chłodnik Litewski Składniki: 1litr jogurtu naturalnego,Greckiego,albo kefiru 1 pęczek botwiny (drobno posiekany) 2 średnie buraczki ( ugotowane blenduję) szczypior,koperek (drobno posiekany
Viola cooks with passionSkładniki: Kukurydza w puszcze×3 osączyć przepłukać pod bieżącą wodą. Może być mrożona około 400 dag. 2 duże ziemniaki Szynka parmeńska
Viola cooks with passionProsta i pyszna zielona kremowa zupka przesycona aromatem młodego koperku. W sam raz na letni obiadek. Zupkę można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tak jak
Monia miesza i gotujeBardzo szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu, bardzo przydatne zimą. Pomidory - bez przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się
babka w formieProsty przepis z niewielką liczbą składników. Nie chciałam, aby smak kurek został przyćmiony czyms innym. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSkładniki: ♥ awokado ♥ duży ogórek ♥ duży pęczek szczypiorku ♥ 200ml jogurtu sojowego ♥ 250ml bulionu warzywnego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Awokado, ogórka oraz szczypiorek wrzucamy
Kasia SarnaZ niecierpliwością czekałam na wiosnę. Teraz mogę wyjść na spacer nie tylko rekreacyjnie, ale celem zbierania dzikich roślin jadalnych. W tym sezonie postaram się regularnie publikować
Kasia SarnaPieczenie pomidorów sprawia, że ich smak nabiera intensywności oraz słodyczy. Ponadto wysoka temperatura wpływa na lepszą przyswajalność likopenu* - czytałam, że 30 minut gotowania zwiększa zawartość tego
Kasia Sarna"Jedz aby żyć zdrowo" to nowość wydawnictwa Galaktyka - https://www.galaktyka.com.pl/product,,730.html . Joel Fuhrman posługuje się w książce terminem nutritarianizm . Nazwał tak sposób odżywiania, który
Kasia SarnaDawno nie robiłam makaronu...tak więc oto jest..tym razem postanowiłam do mąki pszennej dodać mąkę krupczatkę i odrobinę oleju.Nigdy wcześniej nie używałam mąki krupczatki do
Moje domowe kucharzenieIle kucharek w domach, tyle przepisów na rosół. Różnią się dodanymi przyprawami, użytego mięsa, sposobem gotowania. Widziałam dużo przepisów, gdzie dodaje się przysmażoną cebulę oraz kawałek
Wołowina od rekinaSezon na cukinię w pełni, żal nie wykorzystać młodziutkich, malutkich zielonych- przerośniętych ogórków ;-) Szczególnie, jeżeli wśród Was są szczęściarze, którzy mają wyhodowane swoje własne, osobiste ;-) Czytaj
Pasja tworzeniaWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowanieZachciało mi się rosołu z kluseczkami..zazwyczaj robiłam lane kluseczki, takie małe ..a tym razem są kluski..a raczej kluchy ..i też było pysznie. skrzydełka , udka
Moje domowe kucharzenie