Jest wiele przypraw , o których wcześniej nie słyszałam...tak było w przypadku gomasio...zobaczyłam wpis o gomasio na blogu Marzenki i postanowiłam wypróbować..i wiecie co....po prostu dodaję gomasio prawie do wszystkiego.Gomasio to inaczej sól sezamowa [ można dodać siemię , a nawet kminek , pestki dyni itp] .. pyszny dodatek smakowy, często używany w kuchni japońskiej i makrobiotycznej, i doskonały zamiennik soli.Polecam, wypróbujcie , bo warto.. 5 łyżek siemienia lnianego 5 łyż... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...