Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że
To co kochamWczoraj był schab pieczony, a dzisiaj mus jabłkowy, który idealnie do niego pasuje. Robię go zawsze wtedy, kiedy piekę schab, ale z
To co kochamWłaśnie zaczął się sezon na botwinkę ! Nie wszyscy za nią przepadają, nawet w mojej rodzinie. Ugotowany barszczyk miałam więc praktycznie dla siebie. Dodatek
To co kochamSezon na sos tzatziki rozpoczyna się razem z sezonem grillowym. To bardzo popularny, smaczny i szybki sos do mięsa, warzyw, czipsów
To co kochamTen barszcz to smak i zapach mojego dzieciństwa. Gościł bardzo często w moim rodzinnym domu. Najpierw gotowała babcia, potem mama, a
To co kochamUczestnicząc w finale Blogerchefa miałam okazję zapoznać się z ofertą Ogrodnictwa Lawenda. Zaopatrzona w przeróżne kolorowe kiełki, liście i kwiaty jadalne, postanowiłam
To co kochamUszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest
To co kochamSos śliwkowy idealnie pasuje do pieczonej kaczki. Można go też podawać do pieczonych udek kurczaka. Jest lekko słodki i kwaskowy, pachnący śliwką i
To co kochamCzy wyobrażacie sobie Wielkanoc bez chrzanu? Chyba raczej nie, bo chrzan zgodnie z tradycją symbolizuje siłę fizyczną, którą powinien nam zapewnić przez cały rok. Wkładamy
To co kochamDzisiaj zdradzę Wam tajemnicę mojego najlepszego sosu żurawinowego. Najbardziej pasuje on do łososia lub kurczaka w cieście francuskim i wtedy zawsze ląduje
To co kochamJeśli zostało Wam sporo świątecznej wędliny lub jajek, to proponuję łatwy sos chrzanowy na bazie śmietany, jajek i buraczka czerwonego. Składniki: • 4 jajka
To co kochamRosół gotowany jak tradycyjny ale o smaku orientu, z dużą ilością mięsa, warzyw i makaronu ryżowego. Gęsty, pożywny i sam się
To co kochamNo w końcu na dworze jest gorąco. Nie tak jeszcze jak bym chciała, bo czekam na te największe upały, ale jest
To co kochamNa dzisiejszy upał idealny będzie lekki chłodnik na bazie ogórka z dodatkiem… banana. Dzięki takiemu połączeniu, ku mojemu zdziwieniu, wyszedł chłodnik o
To co kochamCumberland jest zaliczany do sosów angielskich, podawany jest głównie do dziczyzny, ale pasuje również do innych mięs i serów. Sos cumberland
To co kocham