Czy będzie jeszcze prawdziwe lato? Tego nie wiadomo, ale już w sklepach pojawiają się pierwsze tegoroczne dynie. Na pierwszy ogień przygotowałam potrawkę w roli głównej z
Truskawkowa FiestaSierpień i wrzesień to miesiące w których dostępne są najlepsze słodkie pomidorki gruntowe. A jak są pyszne pomidorki to nie może zabraknąć zupki pomidorowej ze świeżych
Monia miesza i gotujeBotwinka w ten sposób podana jest bardzo treściwym daniem i do tego pysznym. Botwinkę uwielbiam na różne sposoby np. z mleczkiem kokosowym ale z soczewicą mnie
Moje Małe CzarowanieLubię takie warzywne kociołki. W tym dominuje fasola i ziemniaki. Składniki: 5 dużych ziemniaków 2 czerwone papryki 1 biała cebula 1 puszka fasoli czerwonej 3 pomidory
Tradycyjna KuchniaGrzyby , moja słabość i miłość jak lody i kawa...w każdej postaci.Czas już wrzucić jakiś konkretny przepis na te smakołyki.Dzis przepis z mojego domu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZupki kremy są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Można w nich przemycić różne warzywa bo po zmiksowaniu zupka ma jednolitą konsystencję i kolor. Tym razem
Monia miesza i gotujeViolaPassion Chłodnik Litewski Składniki: 1litr jogurtu naturalnego,Greckiego,albo kefiru 1 pęczek botwiny (drobno posiekany) 2 średnie buraczki ( ugotowane blenduję) szczypior,koperek (drobno posiekany
Viola cooks with passionSkładniki: Kukurydza w puszcze×3 osączyć przepłukać pod bieżącą wodą. Może być mrożona około 400 dag. 2 duże ziemniaki Szynka parmeńska
Viola cooks with passionProsta i pyszna zielona kremowa zupka przesycona aromatem młodego koperku. W sam raz na letni obiadek. Zupkę można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tak jak
Monia miesza i gotujeBardzo szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu, bardzo przydatne zimą. Pomidory - bez przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się
babka w formieProsty przepis z niewielką liczbą składników. Nie chciałam, aby smak kurek został przyćmiony czyms innym. Czytaj więcej »
Kasia SarnaDoskonały na gorące dni, dodatek cytryny powoduje, że jest lekko kwaśny, a przez to orzeźwiający. Ilość soku z cytryny można zmniejszyć. Skorzystałam z tego przepisu
Czerwony GupikRosół był w niedzielę, jak w każdym polskim domu. Mój pierwszy raz, więc wymieszałam wszystkie przepisy i porady stąd i z tego co kiedyś
Czerwony GupikSkładniki: ♥ awokado ♥ duży ogórek ♥ duży pęczek szczypiorku ♥ 200ml jogurtu sojowego ♥ 250ml bulionu warzywnego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Awokado, ogórka oraz szczypiorek wrzucamy
Kasia Sarna