Dawno nie robiłam makaronu...tak więc oto jest..tym razem postanowiłam do mąki pszennej dodać mąkę krupczatkę i odrobinę oleju.Nigdy wcześniej nie używałam mąki krupczatki do makaronu...ba..w sumie mało kiedy używałam taką mąkę..ale jak widać makaron z dodatkiem krupczatki wyszedł super..wiadomo, co domowe to zawsze najlepsze..A do czego wykorzystałam ten pyszny makaron pokażę w następnym poście. 20 dkg mąki pszennej 20 dkg mąki krupczatki typ 450 Polskie Młyny 4 jajka 1-2 łyżki Polskiego Oleju rzepak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...