Serwujemy sobie dzisiaj na obiadek;) Składniki; 500 ml zakwasu na żurek 1,5 l wody 2 marchewki 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka majeranku 4 ziarenka czarnego pieprzu 2 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka jałowca 2 listki laurowy 200 ml jogurtu naturalnego sól ugotowane jajka do podania Wykonanie; Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obierz. Zalej wodą, wrzuć ziele angielskie, jałowiec, pieprz i listki laurowe. Gotuj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...