zupa - 39353 przepisów (strona:1648/2624)

Spaghetti z pesto 101

dente. Jeśli jednak nie jesteście fanami makaronu al dente, gotujcie go odrobinę dłużej aniżeli 15 minut . Lubisz dania z dodatkiem pesto? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Zupę pomidorową z mozzarellą i pesto. The post Spaghetti z pesto appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Wołowina z brokułami 86

kolendrą oraz ryżem lub makaronem ryżowym. Zachęcamy również do sprawdzenia naszego przepisu na zapiekankę makaronową z brokułami i jajkiem , a także na sałatkę z kalafiora i brokuła . Polecamy też zupę gulaszową z wołowiną oraz wieprzowinę w sosie słodko – kwaśnym . Zobacz też przepis na sałatkę z brokułem i jajkiem . Życzymy smacznego! Artykuł Wołowina z brokułami pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w słoiku 341

Kurczak konserwowy w słoiku, to prosty pomysł na przygotowanie mięsa drobiowego, które możesz wykorzystać zarówno na ciepło jak i na zimno. Będzie idealny jako baza do zupy, do szybkiego dania z patelni z kurczakiem, dodatek do sałatek lub pizzy. Często szykowaliśmy mięso z kurczaka w słoikach bez kości, ale ostatnio przekonaliśmy się, że kurczak z kością zdecydowanie lepiej smakuje. Natomiast

Kuchnia Na Wypasie
Maślane bułki Fastenwähe – karnawałowe pieczywo z Bazylei 90

pieczeniem bułki smarujemy jajem i posypujemy solą i kminkiem. Po upieczeniu możemy je przekroić i wypełnić dodatkami, podobnie jak bajgle. Będą również pyszną samodzielną przekąską lub dodatkiem do sałatek, zup lub serów.   Fastenwähe  – przepis Streusel Fastenwähe – maślane karnawałowe bułki SKŁADNIKI na 12 sztuk CIASTO 500 g mąki pszennej tortowej 10 g soli 10 g ekstraktu słodowego

Tajemnice Smaku
Sałatka z łososiem, salsa z granatów, chili i mięty 97

małej miseczce z sokiem z limonki, octem, oliwą, doprawiamy z solą i pieprzem. Odstawiamy na bok do zamarynowania. Koper włoski myjemy, odcinamy zielone łodygi (możemy je wykorzystać do zupy) i kroimy w cienkie plasterki. Poszatkowany fenkuł zanurzamy w zimnej wodzie z sokiem z cytryny. Mieszankę sałat lub innych zielonych liści myjemy i osuszamy.   Filet z łososia myjemy

Tajemnice Smaku
Zdrowotne zalety białka roślinnego 85

martwić, czy zjedli ryż i czy muszą jeść soczewicę na obiad? Oto kilka dań, które łączą te grupy żywności i mogą stanowić kompletne spożycie białka roślinnego. Zboża + rośliny strączkowe: zupa makaronowa z ciecierzycą, soczewica z ryżem, hummus z chlebem, placki kukurydziane z fasolą. Rośliny strączkowe + orzechy: burgery z tofu z orzechami, ciecierzyca ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi. Zboża + orzechy: chleb

ProstePesto.pl
Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności 87

zaparć. Zastosowanie w kuchni. Produkty poddane fermentacji można spożywać na surowo lub po obróbce termicznej (gotowanie, pieczenie, smażenie, grillowanie). Jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do sosów, zup, gulaszu, tortilli, wrapów, kebabu, sałatek, kanapek oraz pieczonego lub szarpanego mięsa. Kiszone, zmiksowane owoce i warzywa to dodatek do koktajli. Ciekawostki historyczne. Od 500 roku p.n.e. spleśniały twaróg sojowy był używany

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania