zupa - 39012 przepisów (strona:1645/2601)

Baba ghanoush – pasta z pieczonego bakłażana 49

innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego brownie. Składniki 2 bakłażany 2 łyżki oliwy plus do podania 1 ząbek czosnku 2 – 3 łyżki tahiny (tahini – pasta sezamowa

Tajemnice Smaku
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 46

innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman.  Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego brownie. Składniki 2 bakłażany 2 łyżki oliwy plus do podania 1 ząbek czosnku 2 – 3 łyżki tahiny (tahini – pasta sezamowa

Tajemnice Smaku
Sezonowe warzywa i owoce – co i kiedy warto jeść? 84

względu na porę roku i miesiąc. Do najpopularniejszych można zaliczyć marchew, która zbierana jest pod koniec lata aż do października. Innym warzywem jest pietruszka , którą można dodać do zup i bulionów. Przez cały rok znajdziesz również cebulę czy czosnek, a także niektóre odmiany ziemniaków. Większość owoców można spotkać w porze letniej, ponieważ wtedy najlepiej dojrzewają. Jednak przez cały rok możesz

Rozdomowiona
Tofu w sosie pomarańczowym 66

tofu z przyprawami , to oczywiście też się sprawdzi w tym daniu – dodatkowy aromat nada mu nowego wymiaru. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy na obiad bez mięsa: Minestrone – włoska zupa jarzynowa Leniwe Curry z dynią i soczewicą Drukuj Tofu w sosie pomarańczowym #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm

Na-talerzu.pl
Makaron z pieczonym łososiem 54

przygotowanie i zjedzenie posiłku ma dosłownie kilka chwil a nie lubię gotowych rozwiązań. A poza tym ja kocham gotować! Wtedy na ratunek idą moje ekspresowe jednogarnkowe, makarony, placki, zupy. Mam mnóstwo takich szybkich pomysłów. Tym razem upiekłam łososia ale wcale to nie wydłuża za bardzo czasu przygotowania tego dania. Łosoś piecze się przez 20 minut, jego doprawienie to 1 minuta

nietylkopasta.pl
Udon z kalmarami i łososiem 64

Udon to rodzaj grubego, miękkiego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Przeważnie podaje się go do zupy, tym razem u mnie zjedzony z kalmarami i łososiem. Gotowy makaron Udon do nabycia w Kuchniach Świata. Danie było pyszne i dzielę się przepisem bo warto sobie takie przygotować. Polecam gorąco wielbicielom owoców morza i nie tylko. Udon z kalmarami i łososiem. CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Jednogarnkowe danie z chorizo i ciecierzycą 40

idealna propozycja na styczniowe chłodne dni. Doskonale nas rozgrzeje i nasyci. Ja osobiście bardzo lubię takie potrawy dwa w jednym, czyli kompletne danie obiadowe, które robi i za zupę i za drugie danie. A na dodatek robi się je szybko i prosto i na drugi dzień też wspaniale smakuje. Jednogarnkowe danie z chorizo i ciecierzycą Jednogarnkowe danie z chorizo

Kulinarne przygody Gatity
Pak choi z grilla 49

choi inaczej zwana kapustą chińską, to warzywo wywodzące się z Azji. Kapusta ta ma białą bulwę, zielone liście i lekko pieprzowy smak. Jako warzywo doskonale sprawdza się jako składnik zup, dodatek do makaronów oraz stir fry. Dodatki, które świetnie łączą się z pak choi i wzbogacają jego smak to bez wątpienia czosnek, imbir, zielona cebula, miód, sos sojowy i papryczka

MeCooks
Makaron z porem i boczkiem 52

przygotowanie i zjedzenie posiłku ma dosłownie kilka chwil a nie lubię gotowych rozwiązań. A poza tym ja kocham gotować! Wtedy na ratunek idą moje ekspresowe jednogarnkowe, makarony, placki, zupy. Mam mnóstwo takich szybkich pomysłów. Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Zajedziesz mnie na Facebooku , Instagramie , Pintereście , YouTubie a nawet na TikToku . Nie wszędzie bywam równie

nietylkopasta.pl
Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet 72

powodów żółtka jajek ucieram z lekkim jogurtem. Czytaj dalej "Jajka faszerowane z oliwką i kiełbasą fuet" na blogu Moja Delicja. Podobne przepisy: Jajka faszerowane z łososiem Rozgrzewająca zupa z kapustą i kiełbasą Jajka z pieczarkami i szpinakiem

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania