zupa - 39805 przepisów (strona:1656/2654)

Szybka sałatka jarzynowa 114

swój sekretny przepis na to danie. Zdradzę Wam w dalszej części wpisu, bez jakiego składniku ta sałatka nie byłaby tak dobra. Sałatkę przygotuję na bazie warzyw ugotowanych do zupy pomidorowej. Uda się połączyć jedno z drugim. Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1/3 selera 1 jajko 1 ogórek kiszony 50g groszku zielonego kawałek pora 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Baba ghanoush – pasta z pieczonego bakłażana 91

innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman. Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego brownie. Składniki 2 bakłażany 2 łyżki oliwy plus do podania 1 ząbek czosnku 2 – 3 łyżki tahiny (tahini – pasta sezamowa

Tajemnice Smaku
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 92

innymi nazwami jako oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste i bakman.  Pieczenie bakłażanów to według mnie najlepsza metoda ich obróbki. Upieczony miąższ możemy wykorzystać na wiele sposobów: w potrawkach, zupach, pastach, sałatkach, a także jako składnik pysznego brownie. Składniki 2 bakłażany 2 łyżki oliwy plus do podania 1 ząbek czosnku 2 – 3 łyżki tahiny (tahini – pasta sezamowa

Tajemnice Smaku
Sezonowe warzywa i owoce – co i kiedy warto jeść? 143

względu na porę roku i miesiąc. Do najpopularniejszych można zaliczyć marchew, która zbierana jest pod koniec lata aż do października. Innym warzywem jest pietruszka , którą można dodać do zup i bulionów. Przez cały rok znajdziesz również cebulę czy czosnek, a także niektóre odmiany ziemniaków. Większość owoców można spotkać w porze letniej, ponieważ wtedy najlepiej dojrzewają. Jednak przez cały rok możesz

Rozdomowiona
Tofu w sosie pomarańczowym 129

tofu z przyprawami , to oczywiście też się sprawdzi w tym daniu – dodatkowy aromat nada mu nowego wymiaru. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy na obiad bez mięsa: Minestrone – włoska zupa jarzynowa Leniwe Curry z dynią i soczewicą Drukuj Tofu w sosie pomarańczowym #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm

Na-talerzu.pl
Makaron z pieczonym łososiem 87

przygotowanie i zjedzenie posiłku ma dosłownie kilka chwil a nie lubię gotowych rozwiązań. A poza tym ja kocham gotować! Wtedy na ratunek idą moje ekspresowe jednogarnkowe, makarony, placki, zupy. Mam mnóstwo takich szybkich pomysłów. Tym razem upiekłam łososia ale wcale to nie wydłuża za bardzo czasu przygotowania tego dania. Łosoś piecze się przez 20 minut, jego doprawienie to 1 minuta

nietylkopasta.pl
Udon z kalmarami i łososiem 93

Udon to rodzaj grubego, miękkiego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej. Przeważnie podaje się go do zupy, tym razem u mnie zjedzony z kalmarami i łososiem. Gotowy makaron Udon do nabycia w Kuchniach Świata. Danie było pyszne i dzielę się przepisem bo warto sobie takie przygotować. Polecam gorąco wielbicielom owoców morza i nie tylko. Udon z kalmarami i łososiem. CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Jednogarnkowe danie z chorizo i ciecierzycą 83

idealna propozycja na styczniowe chłodne dni. Doskonale nas rozgrzeje i nasyci. Ja osobiście bardzo lubię takie potrawy dwa w jednym, czyli kompletne danie obiadowe, które robi i za zupę i za drugie danie. A na dodatek robi się je szybko i prosto i na drugi dzień też wspaniale smakuje. Jednogarnkowe danie z chorizo i ciecierzycą Jednogarnkowe danie z chorizo

Kulinarne przygody Gatity