ryżem, gotową zupę można zaprawić śmietaną, dziś jednak pominęłam ten krok. Dzięki czemu wyraziście czuć pomidory z passaty Jamar . Składniki: szponder wołowy 500 g 3-4 uda z kurczaka ewentualnie kilka skrzydełek, pałek z kurczaka opakowanie w kartonie passaty Jamar 4 marchewki 2 pietruszki 1 por, tylko biała część 1 duża cebula przypalona 1 nieduży seler pęczek natki pietruszki(...)ziele, pieprz ziarnisty, doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy delikatnie na mniejszym ogniu, w międzyczasie zbieramy z wierzchu powstające szumowiny, gdy warzywa będą miękkie dodajemy przyprawy i passatę Jamar , mieszamy, zupę podajemy posypaną natką lub koperkiem z makaronem lub ryżem. Dla tych co lubią właśnie na koniec powinni zabielić zupę śmietaną. Smacznego
Zasmakuj Kuchnisoczewicową szczególnie w jesienne, pochmurne dni, na rozgrzewkę a skoro przepis znalazł się w książce o pudełkach to faktycznie jest to dobra zupa do podgrzania w pracy. Szybka zupa soczewicowa z dynia, mleczkiem kokosowym i curry 1 szkl. czerwonej soczewicy 750 ml wody 400 ml mleczka kokosowego (ja użyłam 65 ml kremu z kokosa zawierającego 99% ekstraktu kokosa) 1 łyżka(...)tarce i seler naciowy pokrojona w plasterki) drobno posiekane zioła do posypania, u mnie szczypior i natka pietruszki Soczewicę zalewamy wodą, mleczkiem kokosowym, dodajemy pastę curry, lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż soczewica zacznie się rozpadać. Dolewamy przecier, wrzucamy warzywa. Gotujemy ok 10-15 minut. Warzywa nie powinny się rozgotować. Zupę podajemy posypana zielskiem jakie lubimy
Dzieje kuchennej Wiewióryzupa bez koncentratu, ot taka zwykła kapuściana;) Boczek miałam dość chudy, nie było za bardzo z niego co się wytopić i szczerze mówiąc zapomniałam też oprószyć go mąką;) ale i bez tego wyszło świetnie. Ja osobiście swoją zachciankę spełniłam i czuję zadowolenie:) A Wy? Skusicie się?;) nieco ponad 1/2 główki białej kapusty 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek(...)bulionu 2-3 ziemniaki listek laurowy 1 płaska łyżka mąki pęczek koperku ocet opcjonalnie przyprawa w płynie sól, pieprz, cukier Oczyszczoną, pozbawioną wierzchnich liści kapustę szatkujemy. Seler oraz pietruszkę obieramy i kroimy na mniejsze części. Obraną marchewkę kroimy w kostkę. Boczek kroimy na paseczki. Cebulę drobno siekamy. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę oraz włoszczyznę i smażymy
Smaki Na Talerzukawałek selera, 400 g filetów rybnych (łosoś, troć, dorsz, turbot...) sok z 1 limonki, 70 ml mleka kokosowego, 50 g pokrojonej w julienne marchewki, 50 g pokrojonego w julienne selera, sól, cukier, Kawałki ryby włożyć do garnka, dodać rozerwane (aby oddały więcej aromatu) liście limonki, rozgniecioną trawę cytrynową, chili, pokrojony w plasterki imbir oraz warzywa. Lekko osolić. Gotować na małym(...)wlać resztę soku z limonki, mleko kokosowe. Doprawić solą i cukrem. Warzywa podsmażyć krótko, na oliwie - na silnie rozgrzanej patelni. Na dnie talerza ułożyć warzywa, na nich rybę. Wlać zupę. *Ja przygotowałam zupę z kręgosłupa i głowy turbota. Użyłam filety z turbota i łososia. zastawa
królestwo garównią przepadamy, chociaż nie za często ją gotuję.Zupę gotowałam w szybkowarze który polecam, połowa czasu gotowania potraw, a smak, zapach, wszystko pozostaje w zamkniętym garnku :) 4 małe pętka kiełbasy alla swojska 100 g wędzonego boczku 6 ziemniaków małych 1,5 szklanki grochu drobnego 2 marchewki pęczek włoszczyzny ( pietruszka,seler,por,lubczyk) kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu Cykoria(...)lubicie.Gotujemy na małym ogniu już bez zamykania pokrywy( garnek można przykryć zwykłą pokrywką ) tak długo aż ziemniaki zmiękną.Na końcu przyprawiamy do smaku solą, pieprzem lub szczyptą chili.Gęstość zupy zależy już od Waszego upodobania, możecie dodać więcej ziemniaków lub wody. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzepisów i zabrałam się do gotowania. Zupa wyszła naprawdę dobra, ale oczywiście do tej co jadłam w restauracji nie ma co się równać. Chyba będę musiała pójść tam jeszcze raz ;) Barszcz Ukraiński składniki: 5 średniej wielkości buraków 3 podudzia z kurczaka 4 marchewki 1/4 główki kapusty 6 ziaren ziela angielskiego 1/2 selera 2 pietruszki 5 ząbków czosnku 2 cebule(...)wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolę namaczamy na całą noc w wodzie, następnie płuczemy i gotujemy aż będzie miękka. Grzyby namaczamy w wodzie na około 20 minut. Marchewki, pietruszkę i selera obieramy, kurczaka myjemy i wkładamy do garnka, dodajemy por, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, obrany czosnek i grzyby razem z wodą z namaczania. Zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy
Delusional TrineTroszeczkę inna wersja zupki pomidorowej. Polecam Do garnka wlać wodę, dodać obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, grzybki suszone, pokrojone pieczarki, gałązki majeranku lub suszony majeranek
Kuchnia Pokoleńhttps://drogadosiebie.pl/zdrowa-zywnosc/rosol/ porcja kaczki (ja użyłam kości i resztki z całej kaczki wyluzowanej) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula listek laurowy ziele angielskie
Gotowanie jest łatweWspaniały aromatyczny rosół z lekko pikantną nutą Składniki • 1 udko lub kilka skrzydełek • 2 marchewki średnie • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 1 cebulę • 1 duży
W królestwie smaków Beaty· rosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki
Camilla w kuchniAromatyczna ,delikatna ,pyszna. Składniki 500 g mielonego indyka 1 duża cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1,2
R'n'G KitchenA dziś co ś d o pary do uszek z grzybami :) Składniki: 1 marchewka kawałek selera 1 pietruszka 1 szklanka wywaru z suszonych grzybów (1
Kuchnia domowa Anizupę razem. Rosół jest banalnie prostą zupą, ale niezwykle ważny jest tu czas gotowania, który musi być długi i mały ogień, który sprawia, że przesiąka on smakiem. Gdy mamy dostęp do mięsa prosto od gospodarza, to ten smak jest jeszcze bardziej wyjątkowy Składniki: - korpus, dwa skrzydełka; - 2 marchewki; - cebula; - 1/4 selera; - 2 małe lub jedna duża pietruszka; - świeży lubczyk(...)minimum, wyciągamy wszystkie szumowiny i wrzucamy warzywa. Cebulę obieramy i nacinamy w krzyż, ale nie przekrawamy do końca. Opalamy na gazie, aż będzie spieczona z wierzchu. Dodajemy do zupy. Dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu przez około 2,5 godziny. Jeżeli dużo wody nam wyparuje można dolać PRZEGOTOWANEJ wody! (ważne, żeby woda była przegotowana, bo inaczej rosół zrobi się
dom-agi.plTata, człowiek, który we wojsku spędził kilka lat, wniósł do domu przyzwyczajenie, że kapuśniak , tak jak i grochówka , musi być ugotowany na wędzonych żeberkach. Tak przygotowaną zupę, wypracowana przez moich Rodziców, nauczyłam się i ja gotować, i przyznam, że żaden kapuśniak nie smakuje mi tak dobrze. I to nie chodzi o smaki wyniesione z domu. Wędzonka naprawdę daje bardzo dużo(...)pietruszka plaster korzenia selera 1 cebula liść laurowy łyżka majeranku sól i pieprz 500 g kiszonej kapusty kilka suszonych grzybków. Wykonanie: W garnku zagotować wodę. Dodać podzielone na mniejsze części żeberka, sól, pieprz, liść laurowy, wypłukane grzyby i gotować około 20 minut. W tym czasie przygotować warzywa: obrać jarzyny, a następnie pokroić w kostkę. Dodać do zupy, zagotować i gotować
Poezja Smaków - blog kulinarnyZgodnie z sezonowym rytmem publikowania wpisów zamieszczamy przepis na kapuśniak z młodej kapusty . W pierwotnej wersji zupa ta miała być gotowana na żeberkach, ale w sklepie mięsnym zobaczyłam wędzone kości, więc postanowiłam pójść w ślady kuchni Mamy i nadać zupie tego charakterystycznego smaku. Jeśli ktoś nie lubi smaku i zapachu wędzonki, kapuśniak z młodej kapusty może ugotować na skrzydełkach, surowych(...)wędzone kości (500-700 g) 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 kawałek selera 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca 10 ziarenek pieprzu kolorowego 1 / 2 łyżeczki suszonego lubczyku 1 / 2 łyżeczki kminku sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w plasterki lub ćwierć plasterki. Do garnka wlać
niecodziennikpary