zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:88/145)

Biodrówka gotowana z sosem chrzanowym 130

też częściowo niedostępny. Ja kupuję ją tylko w jednym sklepie. Mięso bardzo smaczne, chude. Idealnie nadaje się do gotowania. Po ugotowaniu nie jest ono wysuszone na wiór. Jeżeli będziecie mieli okazję kupić biodrówkę, koniecznie to zróbcie. Nie pożałujecie. Składniki: Biodrówka, dowolna ilość Woda Liść laurowy Sól Pieprz ziarnisty Vegeta ( domowa ) Ziele angielskie Kilka ząbków czosnku Sos: Śmietana 18% słodka Mąka(...)pieprz ziarnisty, vegetę i liść laurowy ( po kilka ) oraz kilka ząbków czosnku. Gotujemy do miękkości mięsa. Po ugotowaniu biodrówkę wyjmujemy a wywar przecedzamy przez sito. Odlewamy około 400 ml. Z tych 400 ml przygotujemy sos chrzanowy. Pozostałą część wywaru możemy wykorzystać do przygotowania zupy. Do wywaru ( do sosu ) dodajemy śmietanę ( około 100 ml ), mąkę ( 2 spore łyżeczki ) i porządnie mieszamy

Smaki Ewy
WEGETARIAŃSKA ZUPA MEKSYKAŃSKA 269

jednogarnkowe, sycące potrawy, pikantne i silnie rozgrzewające. Zauważyłam, że odkąd zrezygnowałam z mięsa, królują u mnie różnego rodzaju zupy. Napełnią żołądek, smakują przednio, pachną jeszcze lepiej i nie wymagają zbyt wiele pracy czy zasobów finansowych, a to, nie oszukując się, ma dla studentów bardzo duże znaczenie. WEGETARIAŃSKA ZUPA MEKSYKAŃSKA /własny;/ 3-4 porcje 1 litr bulionu warzywnego 1/2 szklanki czerwonej(...)nieduże marchewki 1 mała pietruszka 1 puszka pomidorów bez skóry 1/2 śmietanki 12% (można pominąć) 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz,  szczypta chili wędzona papryka mielona 1/2 płaskiej łyżeczki cząbru łyżka klarowanego masła kwaśna śmietana do podania Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam. W rondlu rozgrzewam klarowane  masło i na gorący tłuszcz wrzucam cebulę wraz

W kuchni Karmel-itki
Zupa ze szpinakiem i klopsikami 158

Co dobrego dziś na obiad? To chyba dość często zadawane pytanie. Każdemu nudzą się klasyki, które powtarza w swojej kuchni, asekurując się tym, że wszystkim zawsze

Karczma Honorietty
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 334

więdnie, dlatego dla wygody zawsze mam w zamrażalniku opakowanie włoszczyzny, której mogę użyć jako bazy do zupy mrożone mięso z kurczaka na zupę Warto mieć zamrożone 2 duże udka, wraz z włoszczyzną i kilkoma przyprawami świetnie nadadzą się na bazę niemal każdej zupy oliwa z oliwek/olej kokosowy/olej rzepakowy/masło Te tłuszcze powinny być w każdym domu, oliwa z oliwek(...)Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso mielone 2 uniwersalne rodzaje mięsa, które bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy kilka prostych dodatków i przypraw i obiad gotowy, warto mieć zamrożonych kilka opakowań klopsiki szwedzkie IKEA Możecie przyrządzić je sami

Cooking Monster
Pasta paprykowa - baza idealna do sosów 203

Pasta paprykowa to pomysł na słodko-pikantny dodatek idealny do pieczywa, sosów czy też zup. Pasta jest bardzo prosta do przygotowania i aromatyczna. Obowiązkowo do pasty należy dodać paprykę habanero, która należy do gatunku jednych z najostrzejszych papryczek. Zachęcam do przygotowania.   Składniki na około 8-10 małych słoików: 2 kg czerwonej papryki (waga przed pozbawieniem gniazd nasiennych(...)łyżeczka pieprzu 4 listki laurowe 8 kulek ziela angielskiego Na samym początku papryki obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Czosnek obrać. Papryki wraz z czosnkiem zmielić w maszynce do mielenia mięsa (na małych oczkach) lub zmiksować w kielichu do koktajli. Przygotowane papryki przełożyć do garnka, wlać ocet, olej, wsypać cukier i dodać koncentrat pomidorowy. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać

Ugotować
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 111

żółty w plastrach (dałam goudę) sól, pieprz, czosnek mielony, zioła prowansalskie, czosnek niedzwiedzi z czarnuszką i suszonymi pomidorami 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie Filet z kurczaka czyścimy i dzielnimy na kotleciki. Mięso delikatnie rozbijamy ręką, przyprawiamy z obu stron. Na patelni rozpuszczamy masło z olejem i podsmażamy mięso na złoto z obu stron. Na każdy kotlecik wykładamy(...)ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni 178

żółty w plastrach (dałam goudę) sól, pieprz, czosnek mielony, zioła prowansalskie, czosnek niedzwiedzi z czarnuszką i suszonymi pomidorami 2 łyżki masła olej do smażenia Wykonanie Filet z kurczaka czyścimy i dzielnimy na kotleciki. Mięso delikatnie rozbijamy ręką, przyprawiamy z obu stron. Na patelni rozpuszczamy masło z olejem i podsmażamy mięso na złoto z obu stron. Na każdy kotlecik wykładamy(...)ładnie się rozpuści. Serwujemy z ryżem, frytkami czy ziemniakami. Artykuł Szybki i pyszny filet z kurczaka z patelni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Za'atar bardzo pikantny do karkówki 83

Przepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs.  Mimo, iż na

Cztery Fajery
Orientalna zupa z pulpecikami 135

Jeśli chodzi o kuchnię tajską, to cenimy ją przede wszystkim za szybkie efekty i kulinarne doznania smakowe. Wszystko przygotowuje się w chwilę, a żaden produkt nie

R'n'G Kitchen
Efekt uboczny obiadu na jutro :D zupa z włoskiej kapusty :D 141

akurat do głowy. Zupę z kapusty włoskiej. Można rzec kapuśniaczek. Zajęło mi to tylko kilka minut, przecież nie było tego aż tak wiele. Ostatecznie wyszło mi ok 2 litrów zupy. Posiekałam kapustę i zapakowałam do garnka. Pokroiłam jednego ziemniaka i pół marchewki. Potrzebowałam do tego jednej cebuli i masła plus przyprawy. Liść laurowy dwie sztuki i trzy ziarenka ziela angielskiego(...)Zrobiłam zasmażkę. Jak już połączyłam wszystko zajęłam się przyprawianiem. Sól, pieprz kolorowy, odrobinę ziarenek smaku, kminek mielony i majeranek, koperek. Przyprawiam zawsze na końcu. Po dodaniu zasmażki czy chociażby zagęszczeniu mąka rozmieszaną z wodą potrawa zawsze zmienia smak. Na maśle, bez mięsa, bez kiełbaski....a dobre :D W smaku mocno przypomina młodą kapustę. Także na chwilkę w lutym można

Pieprzyć z Fantazją
Zupa jarzynowa letnia 185

Zupa jarzynowa letnia z kalafiorem, fasolką szparagową, młodą białą kapustą, marchewką, selerem i koperkiem. Lekka, warzywna, idealna na lato. Świetna dla wegetarian, lubiana przez dzieci. Łatwa

Moja Delicja
Flaczki drobiowe. Pyszne danie z kurczaka i żołądków drobiowych. 187

Flaczki drobiowe z kurczaka i żołądków drobiowych. Pyszne danie lub jak ktoś woli gęsta mięsna, rozgrzewająca zupka. Idealny obiad na jesienne i zimowe dni. Polecam :) Składniki

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryki z farszem mięsno-otrębowym 181

zupy, albo krokiety. Wyjmując z lodówki przypomniałam sobie o papryce która za długo już leży. ,,Zabrzęczało". A szykując się do wyjęcia ryżu nie wiem czemu sięgnęłam po otręby. No i dalej już poszło. Czas: 30 minut Składniki: 3/4 szklanki wołowiny   ( po zmieleniu) -ugotowanej 2 papryki 1 cebula 6 łyżek otrębów żytnich 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego(...)pestek winogron 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 % 1/3 szklanki śmietanki 1 łyżka masła 2 płaskie łyżeczki mąki 1 szklanka wywaru warzywnego 2/3 łyżeczki maggi w płynie Zmielić w malakserze mięso. Wymieszać. Cebule pokroić drobno i usmażyć na złoto na łyżce oleju. Wymieszać mięso, cebulę, otręby, koperek, majeranek, pieprz, jarzynkę , 1/3 łyżeczki maggi, otręby, pozostały olej ( dodaje olej bo daje chuda

Buniabaje w kuchni
Fitburger z indyka z cukinią 187

Codziennie towarzyszą nam różne pokusy, zwłaszcza te niezdrowe i bardzo kaloryczne - mówię oczywiście o fast foodach. Fitburger z indyka jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych

Kuchnia Pełna Pasji
Zupa gulaszowa 136

duża czerwona papryka 1 mała papryczka chili 3 ziemniaki 1 średnia cebula (biała lub czerwona) 4 ząbki czosnku 1 łyżka klarowanego masła 2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka mielonego kminku posiekana natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól i pieprz 1 łyżka przyprawy warzywnej maggi 2-3 łyżki sosu worcestershire (niekoniecznie) Wołowinę zalać zimną wodą w dużym(...)paprykę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać słodką paprykę i kminek i smażyć ok. 2 minut na małym ogniu, mieszając. Wlać ok. szklanki wywaru z gotującej się zupy, rozprowadzić i przelać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem, sosem worcestershire, przyprawą warzywną i maggi. Dodać posiekaną koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki i gotować jeszcze kilka minut, by wszystkie smaki połączyły się

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania