dużych uroczystościach typu wesela. Moja propozycja kaszubskiego mięsiwa. A może takie mięsko przyrządzicie na zbliżającą się Wielkanoc? 0,8 kg schabu wieprzowego 250 g mięsa mielonego z indyka 200 g zupy pieczarkowej 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do wieprzowiny 10 plastrów boczku wędzonego Olej do skropienia Schab myjemy, osuszamy i kroimy(...)Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem
VioletoweKucharzenieNiedawno postanowiliśmy odwiedzić jedna z chińskich restauracji w naszym regionie, która podobno uchodzi za bardzo dobra. Zamówiliśmy po zupie tajskiej, ale cóż jeśli ktoś lubi jeść
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszna, rozgrzewająca zupa z cebulą, pieczarkami i mięsem mielonym. Najlepiej smakuje podana z grzankami. Składniki: 200 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 3 duże cebule 200 g serka topionego ziołowego ok litr bulionu sól, pieprz, papryka ostra 150 g sera żółtego Przygotowanie W garnku roztapiamy łyżkę masła i podsmażamy na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula(...)gotujemy na małym ogniu około 15 min. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Na innej patelni podsmażamy na sucho pokrojone w plasterki pieczarki. Bulion z cebulą miksujemy (niekoniecznie), dodajemy mięso, pieczarki, pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony i przyprawy. Całość gotujemy aż ser topiony się rozpuści. Zupę przed podaniem posypujemy serem żółtym
e-PrzepisyKulinarneliście sól i pieprz do smaki cukier 1 i 1/2 łyżki kucharek naturalny do smaku suszona natka pietruszki 3 łyżki śmietana 18% do zup i sosów 1/4 szkl. mięso mielone wieprzowe z szynki 300 g. pomidory z puszki krojone Łowicz 1 puszka koncentrat pomidorowy Łowicz 2 łyżki sól, pieprz do smaku woda(...)passatę classica Łowicz oraz koncentrat pomidorowy Łowicz. Gotujemy na małym ogniu 20 min. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, kucharkiem i suszoną natką pietruszki. Gdy odstawimy zupę z gazu wlewamy śmietanę. Mięso mielone doprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i smażymy na rumiano. Dolewamy wodę, zmiksowane blenderem pomidory
Kuchnia Paulettesziemniaki będą miękkie, dodajemy przecier lub pulpę, mieszamy i chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ktoś jest mięsożerny, do zupy można dodać pulpeciki z mięsa mielonego lub gotowanego kurczaka. Zupę można odgrzać na drugi dzień, jednak przygotujcie sobie porcję gorącego bulionu lub wody do rozcieńczenia, bo zarówno soczewica jak i ziemniaki zagęszczą zupę bardzo, prawie na sztywno
ladykitchenKolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego , 5-6 ziemniaków,2 duże cebule, 3-4 ząbki czosnku, opakowanie pomidorów bez skórki, 2 marchewki, 2 duże papryki czerwone, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli, kostka rosołowa(...)dodajemy do mięsa mielonego. 3. Czosnek wyciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa. 4. Marchewkę obieramy, kroimy w kosteczkę dodajemy do mięsa. 5. Paprykę kroimy w kosteczkę dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy kukurydzę i pomidory. 6. Całość zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy ziele angielskie oraz listki laurowe. 7. Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę dodajemy do zupy. 8. Dodajemy kostkę rosołową
Kuchnia Pełna PasjiZupa bolońska Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa. Jest szybka w przygotowaniu i przepyszna w smaku. Polecam! Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 500 ml przecieru pomidorowego 1 litr wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, bazylia, majeranek olej do smażenia 1 łyżka mąki 100ml śmietanki(...)oleju podsmażamy mięso mielone z pokrojoną cebulą i przeciśniętym czosnkiem *** *** Gdy mięso straci surowy kolor przyprawiamy je delikatnie solą, pieprzem i papryką. Do garnka dokładamy startą na tarce o dużych oczkach marchew i wszystko razem podsmażamy przez chwilę *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut *** *** Następnie do zupy dodajemy przecier pomidorowy oraz
Blog z Apetytemsól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków.Mięso wymieszać z cebulką i jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Formować nieduże kulki .Jak ziemniaki będą prawie miękkie do zupy wrzucić kulki mięsne i gotować 10-15 minut
Moje domowe kucharzenieZupa z kapusty, mięsa mielonego i ryżu, smak domowych gołąbków(...)sosie pomidorowym:) Pierwszy raz robiłam taką zupę, ale nie ostatni, wszystkim bardzo smakowało. Zupa jest smaczna i syta. Smakiem nie odbiega od tradycyjnych gołąbków. Jeśli nie masz czasu na zawijanie mięsa w kapustę, polecam tę zupę, nie zawiedziesz się :) Doskonale smakuje i szybko się ja robi, polecam :) około 0.5 kg mięsa mielonego ( u mnie z indyka) może
Takie tam pichcenieczerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i obranego, pokrojonego w kostkę ziemniaka. Chwilę smażymy. Dodajemy sparzonego(...)skórki pomidora. Dodajemy fasolę, kukurydzę, zalewamy wszystko wodą. Dodajemy przyprawy- sól, pieprz, paprykę chilli i słodką i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy posiakaną natkę pietruszki. Pyszna, ostra, pożywna Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plZupa porowo - serowa jest bardzo pyszna, sycąca i szybka w przygotowaniu. Mięso mielone świetnie się do niej nadaje a serek kremowy podnosi smak całej zupie. SKŁADNIKI(...)PRZYGOTOWANIE : Do garnka przekładamy mięso, cebulę, marchew, liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, wlewam olej i chwilkę podpiekamy, ciągle mieszając. Wlewamy bulion i dodajemy kostkę rosołową. Po zagotowaniu dodajemy pieczarki i pokrojony drobno por. Gotujemy około 15 minut. Następnie do zupy dodajemy serek topiony. Mieszamy aż serki się rozpuszczą, zakręcamy gaz. Zupę przed podaniem posypujemy
Kulinarne Fantazje Marioliostatnich sztuk to postanowiłam je wrzucić do gorącego oleju i zobaczyć co z tego wyniknie i to było to ! Zaczęło się od tego, że dzień wcześniej kupiłam mięso mielone aby zrobić zupę gołąbkową, ale ponieważ zmieniły mi się plany i szukałam czegoś innego. Tak aby nie był to makaron, ryż, kasza i wtedy przypomniałam sobie o genialnym przepisie(...)ząbki czosnku 3 cebule 2 nieduże marchewki 1 część selera naciowego pieprz sól łyżeczkę mielonej kozieradki 1 łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki łyżkę oregano Czosnek, cebulę i marchewkę obrałam i zmiksowałam w małym blenderze. Selera pokroiłam na drobne kawałeczki i dodałam do mięsa z pozostałymi składnikami. . Ciasto wałkowałam w częściach, wycinałam kółka szklanką i nakładałam niedużo nadzienia
Kuchnia na wzgórzuzaskakuje:) Składniki : puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej 2 puszki pomidorów krojonych- bez skóry pieczarki 1/2 kg 1 papryka czerwona 3 cebule przyprawa meksykańska masło klarowane Pulpeciki do zupy: 1/2 mięsa mielonego 1 jajko bułka tarta, cebula, sól, pieprz Przygotowanie : Kukurydzę i fasolkę osączyć z zalewy Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki w cienkie plasterki, paprykę w paseczki Z mięsa mielonego
Proste Potrawy