zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:3/145)

Zupa z pora z mięsem mielonym 141

Zupa z pora z dodatkiem mięsa mielonego jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jest gęsta i bardzo pożywna więc doskonale sprawdzi się gdy nie mamy czasu na przygotowanie drugiego dania. Do zupy dodałam ser cheddar i zabieliłam ją śmietanką ale zamiast tych składników można dodać także serki topione. składniki: 2 l bulionu 2 duże cebule 700 g pora ( biała

Monia miesza i gotuje
Zupa serowa z porem i pulpetami 195

blogu jest już jeden przepis na zupę serową z serkami topionymi ,  ta jest bez serków topionych za to z wyrazistym w smaku cheddarem. Oczywiście zupkę serową podałam tradycyjnie z grzankami. składniki: 1,5 l bulionu 1 duża cebula 400 g pora (biała i jasnozielona część) 400 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g sera cheddar 1 łyżka(...)zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Potem całość zalać bulionem, zagotować i gotować ok 10 minut. W międzyczasie przygotować pulpety. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać do gorącej zupy. Chwile gotować aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać starty ser. Wymieszać i dalej gotować aż składniki będą miękkie

Monia miesza i gotuje
ZUPA MEKSYKAŃSKA 97

warzywa zupa, pożywna, podaję na gorąco najczęściej z chrupiącymi grzankami maślanymi lub serowymi, z kopytkami i kluskami śląskimi też się zdarzyło;) pycha, słowo daję!:) Zupa meksykańska to zupa z mięsem mielonym, paprykami, oliwkami, kukurydzą i czerwoną fasolą – wszystko to w sosie pomidorowym z dużą ilością(...)ziół. Uwielbiam gotować tę zupę a najlepsza jest na drugi czy trzeci dzień, podobnie jak z bigosem. Takiej zupy powstaje cały duży rodzinny i kilkudniowy garnek, smakujemy na różne sposoby, można także część zamrozić i mieć z głowy obiad za jakiś czas. Polecam! A Wy lubicie takie zupy, gulasze czy leczo? Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka

Zasmakuj Kuchni
Zupa z porem, pieczarkami i mięsem mielonym 164

to pomysł na szybki, pożywny i bardzo smaczny obiad. Do tej zupy obowiązkowo należy dodać serki topione. Dzięki nim zupa będzie lekko kremowa i nabierze charakterystycznego smaku.  Składniki na 4 porcje: 3 średniej wielkości pory (tylko białe części) 300 g pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 3 serki topione śmietankowego (razem(...)umyć i pokroić w talarki. Pieczarki umyć, pokroić w grube plasterki. Mielone mięso umieścić do garnka z roztopionymi serkami. Na tej samej patelni przesmażyć pory wraz z pieczarkami. Gdy warzywa zmiękną to przesypać je do garnka. Całość gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Pod sam koniec zupę posmakować i ewentualnie doprawić ją solą oraz pieprzem

Ugotować
Zupa dyniowa z pierożkami 168

zupa 1 mała dynia hokkaido 500 ml wywaru wołowego sól pieprz papryka imbir 1 łyżka śmietany pierożki 1 szkl mąki pół szkl gorącej wody sól łyżeczka oleju nadzienie 100 g mięsa mielonego ćwierć cebulki sól pieprz Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posmarować olejem, posolić, popieprzyć i upiec.. ok 30 min w temp 180 st. Dynię wystudzić(...)mąki wody , soli i oleju zagnieść ciasto. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulką i przyprawami. Ciasto cienko wałkować, wykrawać spore krążki ok 10 cm średnicy. Nadziewać mięsem sklejać i ugotować w osolonym wrzątku. Dynię pokroić , wrzucić do wywaru, dodać przyprawy i dobrze zmiksować przy pomocy blendera. Zagotować zupę, Podprawić śmietaną. Pierożki smażyć na maśle i podać z gorącą zupą

Gotowanie jest łatwe
Zupa gołąbkowa 2423

wszystko to co używamy do przygotowania gołąbków - kapustę pekińską, mięso mielone i ryż :) Zupa gołąbkowa będzie idealna na delegację, ponieważ możecie ją przelać do słoików. Jeżeli macie wątpliwości, czy ugotowany ryż nie zepsuje zupy - to uwierzcie mi na słowo - nic takiego się nie stanie. Wręcz przeciwnie zupa gołąbkowa będzie jeszcze bardziej gęsta :) Składniki na porcję dla co najmniej(...)pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler obrać. Kapustę pekińską umyć oraz pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Przesmażyć cebulę. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą oraz pieprzem. Całość przesmażyć. Podsmażone mięso wraz z cebulką przesypać do wysokiego garnka. Dodać starte warzywa, kawałek selera i kapustę pekińską. Wlać wodę i dodać pomidory

Ugotować
Zupa Jarzynowa z Klopsikami z Indyka 133

lubczyk ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki kurkumy sól pieprz Klopsiki: ½ kg mielonego mięsa z indyka 1 sucha bułka 1 jajko 1 - 2 łyżeczki liści kolendry sól pieprz Wykonanie: 1. Przygotować wywar: Jeśli mamy mięso bez kości należy wrzucić je na wrzącą wodę (około 2,5l), jeśli natomiast mamy kość lub mięso z kością to zalewamy je 2,5l wody i doprowadzamy(...)Koperek posiekać i gdy wywar zacznie się gotować dodać go do zupy. Gotować ok 20 min. 4. Przygotować klopsiki: Bułkę namoczyć i rozdrobnić. Sami mielimy mięso można ją zmielić. Do mięsa dodać bułkę, jajko i przyprawy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić mięso jak na kotlety mielone. Z mięsa uformaować niewielkie kulki. Gotować po kilka klopsików w zupie przez około

Mama Gotuje
Käse-suppe mit Hackfleisch - zupa serowa z miesem mielonym 166

Nowe odkrycie! Niemiecka zupa serowa z mięsem mielonym. Ma wyrazisty smak, i jest bardzo sycąca. Polecam! :) Käse-suppe mit Hackfleisch - zupa serowa z mięsem mielonym Składniki:  30 dag mięsa mielonego 3 pory 1 cebula oliwa z oliwek 1,5 l bulionu 2 serki topione po 200 g (śmietankowy i ziołowy) Sposób wykonania: Pora kroimy

Smaki Natalii
Zupa z kalarepy z pulpecikami 105

Pulpety: 50 dkg mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka soli pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Zupa z kalarepy z pulpecikami Jak przygotować zupę z kalarepy z pulpetami. Do miski włożyć mięso mielone, jajko, mąkę ziemniaczaną, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Z mięsa formować małe kulki. Do garnka wlać(...)kalarepę. Zagotować i gotować przez 5 minut. Po 5 minutach dodać pulpety, sól oraz pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu przez 25 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę. Zupę podawać posypaną świeżym koperkiem. Zupa z kalarepy z pulpecikami O czym warto pamiętać przygotowując zupę z pulpetami. W trakcie formowania pulpetów mięso może kleić się do rąk. Ja zawsze

mecooks
Zupa pizza 127

fajnie zjeść coś ciepłego. Zupa pizza posmakuje na pewno niejednemu, dobrze doprawiona, można dodać ulubione dodatki takie jak: kurczaka, kiełbasę, mięso mielone, paprykę, kukurydzę itd. to co lubimy na pizzy. U mnie zupa z mięsem mielonym wołowym, bo takie miałam w domu, do tego pieczarki i kukurydza. Pomidory w puszce, zioła, mozzarella i naprawdę wyszła smaczna zupka(...)litra bulionu drobiowego  500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowe) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów po 400 g natka pietruszki puszka kukurydzy starta mozzarella 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 100-150 ml śmietanki 18% do zup i sosów sól pieprz chilli (ilość wedle uznania) starta mozzarella lub parmezan 1. Najpierw

kruche babeczki
Zupa warzywna z pulpecikami i serkiem topionym 200

ponieważ rozgrzewa i jest bardzo sycąca. Oczywiście poniższą zupę możecie podać, np. z makaronem lub grzankami. Dzięki serkom topionym zupa uzyskała ciekawy kolor i niesamowity smak.  Składniki na 6 porcji : 2 litry wody 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 duża marchewka 1 pietruszka (korzeń jak i pęczek) 1 łodyga selera naciowego 1 biała część pora(...)serek topiony. Wszystko ze sobą wymieszać (serek musi rozpuścić się w zupie). Gotować jeszcze kilka minut na średnim ogniu. Całość posmakować i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.   Do garnka wlać wodę i dodać marchewkę, pietruszkę, seler i por Pieczarki przesmażyć na suchej patelni Z przyprawionego mięsa mielone uformować małe kulki Mięso dodać do wywaru warzywnego

Ugotować
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA CYGAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 356

umyć, usunąć nasiona i poszatkować drobno.Czosnek obrać i wycisną c przez praskę. W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę, paprykę, chili i czosnek do momentu zeszklenia cebuli. Dodać mięso mielone i lekko je podsmażyć tak aby nie było surowe. Całość zalać gorącym rosołem i gotować przez 15 minut na małym ogniu. Pędy bambusa odsączyć na sitku z zalewy(...)ponownym podgrzaniu, gdy zupa przegryzie się U mnie obowiązkowo na talerz olej MCT dla podbicia tłuszczu Smacznego! — BTW bez przypraw: 2378 g, 2852 kcal, B 143 g, T 250 g, W 53 g. W 100 g: 123 kcal, B 6 g, T 10,5 g, W 2 g. Artykuł ROZGRZEWAJĄCA ZUPA CYGAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF

Ola la LCHF
Pikantna zupa paprykowa z mięsem mielonym i ryżem 112

pikantna zupa paprykowa z mięsem mielonym i ryżem. To pomysł na pyszny obiad, który przygotujecie naprawdę szybko, a nasyci Was na długo. Artykuł Pikantna zupa paprykowa z mięsem mielonym i ryżem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI, czyli zupa z mielonym mięsem 70

zupa z mielonym mięsem. Idealna szczególnie kiedy nie ma czasu. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 250 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 5 szklanek wody 5 łyżek makaronu ryżowego sól czarny pieprz Składniki (sos) 1 jajko sok z połowy cytryny Przygotowanie Roztopić masło i oliwę w garnku. Dodać mięso i zrumienić. Wlać(...)miseczki. Powtórzyć czynność kilka razy i wlać sos do garnka. Gotować jeszcze 2 min. i doprawić do smaku solą i pieprzem. Artykuł KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI, czyli zupa z mielonym mięsem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
ZUPA A'LA STROGONOW 116

moim domu, a gotuję je bardzo często. Dzisiaj mam przepis na zupę, którą lubi mój mąż. Jest to zupa, która przypomina strogonow, ale jest nieco inna. Do zupy dodałam mięso mielone z karkówki, paprykę konserwową zamiast świeżej i mieszankę warzyw. Zupa jest rozgrzewająca i bardzo sycąca.  PRZEPIS woda 2.5 l. kostka rosołowa 1 szt. sól 1/2 łyżeczki przecier(...)Cebulę obrać i posiekać. Umieścić na patelni z rozgrzanym olejem. Zarumienić. Mięso mielone doprawić przyprawą do mięs, papryką słodką mieloną i kminkiem. Wymieszać. Dodać do cebuli. Smażyć do momentu, aż mięso będzie usmażone. Dodać do gotującej się zupy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Po tym czasie dodać przecier i doprawić do smaku pieprzem. Gotować jeszcze

Kuchnia Paulettes