pieczarek 1 zupa pieczarkowa 100 g serka topionego kremowego 100 g serka topionego pieczarkowego 200 ml śmietany 30 % Pulpeciki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/2 pęczku koperku 1 jajko garść bułki tartej Sposób przygotowania: 1. Zupa: Marchew i pieczarki ścieramy na tace o dużych oczkach i podsmażamy na maśle aż marchew zmięknie. W razie potrzeby podlewamy wodą żeby się(...)Zupę pieczarkową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do bulionu z serkami i zagotowujemy. Dodajemy pieczarki z marchewką i mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy. 2. Pulpety: Mięso mielone dokładnie mieszamy z posiekanym drobno koperkiem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w osolonym wrzątku
Na Ciasteczkowych PapierachSKŁADNIKI: mięso mielone 300g marchew 150 g pietruszka 50g seler 100 g kostki rosołowe 2 szt woda 1,5 litra przecier pomidorowy 2 łyżki por
Darcia w kuchnidłuższego czasu miałam ochotę przygotować zupę, której głównym składnikiem byłoby mięso mielone. Uznałam, że jako drugi ważny składnik doskonale wpasują się ziemniaki. Udane połączenie zaowocowało pyszną i sycącą zupą. Będę do niej powracać. Świetne danie na jesień i zimę. 300 g mięsa mielonego 4 ziemniaki 1 litr bulionu - może być z kostki 1 cebula olej
Jadło i czytadłotarta olej łyżka mąki do zagęszczenia sosu łyżka słodkiej śmietany do zup i sosów Mięso mielimy na grubych oczkach. Do mięsa dodajemy cebulki drobno posiekane, przeciśnięty przez praskę czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do mięsa duszonego, tymianek, cząber, majeranek, przyprawę do mięsa mielonego (do smaku). Dobrze wyrabiamy masę i w razie potrzeby doprawiamy solą
Rozpustne gotowaniezewnątrz zimno, więc sposobem na rozgrzanie się od wewnątrz jest cudowna, ostra zupa meksykańska. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka soi (moczymy ją przez całą noc, później gotujemy przez 2 godziny w wodzie, odcedzamy i ejst gotowa do naszej zupy meksykańskiej) 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól pieprz(...)cebulę wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dodaję mięso mielone i nadal duszę. Gdy mięso się usmaży przekładam je do garnka i zalewam bulionem. Dodaję soję, fasolę, kukurydzę (odcedzone – bez płynu z puszki). Doprawiam solą, pieprzem, chilli, majerankiem, koncentratem pomidorowym. Gotuję około 30 minut. Na koniec dodaję posiekaną pietruszkę. Jest przepyszna. Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna
MojaQchnia.plżółtego sera i natką kolendry- idealna! :) Zupa meksykańska solidny gar rodzinny Potrzebujesz: 2 cebule 4 ząbki czosnku olej 500g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1,5 łyżeczki mielonej papryki wędzonej/ 1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 500ml bulionu(...)Sposób przyrządzenia: 1. W garnku, w którym zamierzasz ugotować zupę rozgrzej ok.3 łyżek oleju. 2. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek w plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju. 3. Do zeszklonych warzyw dodaj obie mielone papryki i przemieszaj, smażąc jeszcze przez ok. 30sec. 4. Do garnka dołóż mielone mięso i smaż, często mieszając, aby je porozdzielać/ rozdrobnić
Kuchnia w Słońcu Skąpanaskładników które w niej jeszcze się ostały, jakoś pomyślałam właśnie o niej. Okazało się, że mam wszystko co potrzeba na gołąbki, więc tym bardziej na zupę gołąbkową:). Podsmażyłam więc mięso mielone z kiełbaską i cebulką, dorzuciłam posiekaną kapuchę, bulion i pomidory i wyszła przepyszna! Taki smak gołąbków(...)zupie, aż nie mogłam się sobie nadziwić, że nie przymierzyłam się do czegoś takiego wcześniej. Zupa wychodzi gęsta, z ryżem, mięsem i kapustą, jeżeli lubisz bardziej płynne zupy, dodaj więcej bulionu. Teraz rozważam nad zupą hamburgerową, lazaniową i pizzową, coś czuję że też będą pyszne. Jeżeli lubisz takie gęste i sycące zupy, z czystym sumieniem mogę polecić zupę gulaszową
karmelowyZupa meksykańska jest bardzo treściwa i sycąca. Zawiera dużą ilość mięsa, kukurydzę, czerwoną fasolę i soję. Mieszanka ziół, czosnek oraz cebula nadają potrawie silny aromatyczny zapach
Przepisy KulinarneSkładniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi 2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony(...)podanych składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki rosołowe i zagotować do wywaru wkładać pulpety i gotwać wszystko z 20-25 minut na średnim ogniu do smaku doprawić pieprzem - zupa jest lekka, smaczna.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięroli zwykle występuje wtedy u mnie mielone mięso - chili con carne , zupa gołąbkowa, meksykańska czy wreszcie dzisiejsza pieczarkowa z mięsem i ziemniakami to znakomite, sycące i rozgrzewające dania jednogarnkowe, doskonałe na jesienne i zimowe obiady . składniki: 3 duże ziemniaki 1 litr wody (lub bulionu) 1 cebula 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki 1/2 kg pieczarek 1 pęczek
babka w formieJeżeli lubicie gołąbki to ta zupa na pewno Wam posmakuje. Szybka i łatwa w przygotowaniu a jest nią zupa gołąbkowa :) Składniki na zupę gołąbkową: – 500 g mięsa mielonego wieprzowego – 600 g białej kapusty – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka masła – 1 puszka krojonych pomidorów (400g
Kuchenne Wariacjedodatkiem pieprzu cayenne. Ja właśnie taką wersję lubię najbardziej. Zupa jest w sam raz:) Wyrazistości nadaje jej dodatek sera, dlatego koniecznie posypcie ją startym parmezanem lub Grana Padano. Możecie zaserwować ją również z ciepłą bagietką lub zjeść bez żadnych dodatków. Jest pyszna! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) 2 szklanki bulionu mięsnego 1 duża(...)mieloną słodką papryką i wrzuć na patelnię. Mięso będzie pozbijane w większe kawałki, dlatego dobrze rozdrobnij je na maleńkie kawałeczki drewnianą łopatką (jak do spaghetti). Do garnka przełóż cebulę z czosnkiem, kukurydzę, pomidory, fasolę białą i czerwoną (zawartość wszystkich puszek wlej wraz z zalewami - nie wylewaj ich do zlewu!). Podgrzewaj wszystko razem przez 10 minut. Dodaj mięso
Słodko-Słony Świat IlonyDzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka Idealna zupa na zimne dni Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 200 g ogórka świeżego - 200 g pomidorów - 150 g kukurydzy - 200 g czerwonej fasolki - 1 papryczka chili - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz
Kuchenne Wariacjemałe kawałeczki i zalać mlekiem. Odstawić na 15 minut. Cebulę zetrze na tarce o dużych otworach. Mięso przełożyć do miski, dodać cebulę, namoczoną bułkę wraz z całym mlekiem, jajka, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić rękami, aby bułka całkowicie się połączyła z mięsem. Masa będzie dość rzadka. Jeśli chcemy użyć jabłek- obrać je ze skórki, wykroić gniazda nasienne, pokroić(...)ósemki i każdy kawałek na dwie lub trzy części. Jabłka odłożyć do miseczki. Na talerz wsypać kilka łyżek bułki tartej (mi jest bardzo wygodnie używać talerza od zupy). Łyżką nabierać mięso mielone i wkładać do bułki tartej. Rękami obtoczyć w bułce, uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy jedna strona kotletów się zrumieni, przełożyć na drugą stronę, dołożyć
Posadzone i zjedzonecukinia i jarmuż, z dodatkiem pomidorów i śmietanki. Doskonała od razu po przygotowaniu, a nawet chyba lepsza po odgrzaniu:) Polecam! Scroll down for recipe in English Zupa warzywna z mięsem mielonym (4-6 porcji) Składniki: 250 g mięsa mielonego 4 łyżeczki oleju 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane ½ zielonej lub czerwonej papryki(...)średnim ogniu 2 łyżeczki oleju i włóż mięso. Smaż aż przestanie być surowe, przez około 4-6 minut. Wyjmij mięso z rondla i odstaw. W tym samym garnku na średnim ogniu rozgrzej resztę oleju i włóż cebulę, czosnek, marchewkę i paprykę i smaż aż warzywa zmiękną, przez 5-6 minut. Dodaj ponownie mięso do garnka, krojone pomidory, bulion drobiowy, cukinię
karmelowy