Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Tym razem kuchnia kaszubska... Mięso na Kaszubach traktowane było jak rarytas i jadano je tylko podczas niedzielnych obiadów. Takie nadziane rolady podawano w okresie świątecznym lub na dużych uroczystościach typu wesela. Moja propozycja kaszubskiego mięsiwa. A może takie mięsko przyrządzicie na zbliżającą się Wielkanoc? 0,8 kg schabu wieprzowego 250 g mięsa mielonego z indyka 200 g zupy pieczarkowej 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do wieprzowiny 10 plastrów boczku wędzonego Ole... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, zupa pieczarkowa, mięso, zupa, schab, wieprzowina, mięso mielone, bułki, boczek, roladki, świąteczne, koperek, świąteczne przepisy, indyk, obiad, wielkanoc, zupa z mięsem mielonym, pieczony boczek, mięso na obiad, jajka z farszem, rolada z indyka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.