Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym
Tym razem kuchnia kaszubska... Mięso na Kaszubach traktowane było jak rarytas i jadano je tylko podczas niedzielnych obiadów. Takie nadziane rolady podawano w okresie świątecznym lub na dużych uroczystościach typu wesela. Moja propozycja kaszubskiego mięsiwa. A może takie mięsko przyrządzicie na zbliżającą się Wielkanoc? 0,8 kg schabu wieprzowego 250 g mięsa mielonego z indyka 200 g zupy pieczarkowej 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do wieprzowiny 10 plastrów boczku wędzonego Ole... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, tarta, zupa pieczarkowa, mięso, zupa, schab, wieprzowina, mięso mielone, bułki, boczek, roladki, świąteczne, koperek, świąteczne przepisy, indyk, obiad, wielkanoc, zupa z mięsem mielonym, pieczony boczek, mięso na obiad, jajka z farszem, rolada z indyka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz