propozycje na szparagową zupę do picia. Taka wersja jest doskonałym uzupełnieniem obiadu czy kolacji. Sami zobaczcie. Szparagowa zupa do picia składniki na 4 porcje 1 pęczek zielonych szparagów 150 g mrożonego groszku 165 ml mleka kokosowego (mała puszka) 750 ml bulionu warzywnego sól, pieprz tabasco zielone wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki i kroimy na mniejsze kawałki(...)Zachowujemy całe kwiatki. W bulionie gotujemy mrożony groszek do miękkości. Wrzucamy pokrojone szparagi i po 2 minutach ściągamy z ognia. Wyławiamy kwiatowe końcówki, a resztę miksujemy. stawiamy ponownie na ogniu. Dodajemy mleko kokosowe oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tabasco. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Zupa smakuje na ciepło i na zimno. Przed podaniem rozlewamy
Przysmaki Karolkinatural) 1/2 cebuli / 1/2 onion 1/2 łyżeczki soli / 1/2 teaspoon of salt kawałek masła (50 g) / piece of butter (50 g) 150 g jogurtu naturalnego / 150 g natural yoghurt groszek ptysiowy / peas of puff Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, gotowanie: 30 min, ilość porcji: 6 Świeże brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę (mrożone brokuły(...)gotować pod przykryciem przez 15 minut. Potem zdjąć wywar z gazu, dodajemy masło. Następnie zmiksować wszystko na gładką masę. Dodajemy jogurt i doprawiamy zupę do smaku. Do zupy możemy wrzucić groszek ptysiowy do smaku. ***** Fresh broccoli clean up, divided into florets, stems cut into cubes (we thaw a frozen broccoli). We peel and chop onion and toss with the broccoli
Projekty ze smakiemgarnka i zalewamy litrem wody. Gdy się zagotuje wrzucamy kostki rosołowe oraz przesmażony szpinak. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Po tym czasie wrzucamy do garnka połowę puszki groszku i miksujemy zupę na gładką masę. Doprawiamy ją sokiem z cytryny, maggi oraz pieprzem. Podajemy ze świeżymi grzankami
Kuchenna Kontrrewolucyapuszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy : sól, pieprz, papryka ostra/słodka, czosnek, ser do posypania (u mnie Emmentaler) Przygotowanie : 1. Warzywa myjemy, kroimy(...)10minutach dodajemy resztę warzyw. 6. Dodajemy puszkę pomidorów. 7. Doprawiamy przyprawami. 8. Ze względu na mięso, zupę gotujemy ok. 40 minut. 9. Podajemy z bagietką, posypujemy serem lub dodajemy nachosy ;) Smacznego
Kitchens AlphabetPołączenie dwóch pysznych tradycyjnych zup polskich- dyniowej i pomidorowej z dodatkiem zielonego groszku. Składniki: 30 dag miąższu dyniowego, 1 cebula, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 puszka zielonego groszku, 5 ziemniaków, 1 łyżka masła, sól do smaku, pieprz do smaku, mielona ostra papryka do smaku, szczypiorek(...)Wykonanie: Miąższ z dyni pokroić i podsmażyć na maśle z pokrojoną cebulą. Dodać obrane pokrojone ziemniaki, zalać odpowiednią ilością wody, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Następnie zupę połączyć z przecierem pomidorowym, groszkiem i gotować jeszcze przez 5 minut. Rozlać na talerze, posypać szczypiorkiem i ewentualnie zaciągnąć śmietaną
Tradycyjna Kuchniapyszna zupa z pieczoną gęsią. Całą gęś można upiec na obiad a zupę przygotować z tego, co nam zostanie z wielkiego ptaka. Czas przygotowania: 15 minutPorcje: 4 Składniki:125 g makaronu Czaniecki w kształcie ryżu,1 l bulionu,450 g mrożonego groszku,4 liście zielonego jarmużu,1 cebula,2 ząbki czosnku1/2 serka mascarpone(...)minut w solonej wodzie).Na gęsim tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę przekrojoną na pół. Usunąć papryczkę, dodać mrożony groszek, bulion, bazylię i tymianek, gotować 7 minut. W międzyczasie pokroić gęś w cienkie paski.Do zupy dodać porwane lisie jarmużu (tylko miękkie części bez nerwów), gotować 3 minuty. Z zupy wyłowić ok. 1/3 warzyw. Do pozostałej części dodać
SzczyptaSmaQnalepka na wszystkich tego typu produktach :P bio to, bio tamto…jasne…Wracając do naszej zupy. Lekka, smaczna i przywodząca na myśl letnie, słoneczne popołudnia <3 Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1/2 główki młodej kapusty 150 g groszku cukrowego 1 łyżeczka masła (można użyć innego tłuszczu) 1 liść laurowy (najlepiej świeży) 2 ziarna ziela(...)nada warzywom specyficzny aromat. Całość zalewamy wodą ( na początek 1 l wrzątku, później uzupełniamy płyn do ulubionej konsystencji zupy), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy przez 10 min. Do zupy dodajemy poszatkowaną kapustę i groszek. Gotujemy do ich miękkości, kontrolując by kapusta się zbytnio nie rozgotowała. Do smaku, zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na koniec wrzucamy posiekany koperek, mieszamy
R'n'G Kitchenlubimy takie zupy, na bazie nowalijek. Wy też? Tutaj z delikatnym, wędzonym mięsem z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie. Składniki 2 łyżki oliwy 1 dymka ze szczypiorkiem wędzone udko z kurczaka 3 ząbki czosnku półtora litra rosołu pół paczki mrożonych mini marchewek 2 młode marchewki mały por masło zielony groszek, strączki i łuskany sól pieprz makaron natka pietruszki(...)plasterki młode marchewki, gotowałem na małym ogniu. Po ok. 10 minutach wrzuciłem zamrożone marchewki. Oczyszczonego pora pokroiłem w talarki, poddusiłem na maśle, dodałem do garnka. Kiedy zupa się zagotowała dodałem groszek, gotowałem 3 minuty, doprawiłem solą i pieprzem. Osobno ugotowałem makaron ( wskazany typu orzo, u mnie cavatelli ). Dodałem do zupy przed podaniem, posypałem szczypiorkiem z dymki i natką pietruszki
R'n'G Kitchenjeszcze około 15 minut, do miękkości. Ugotowane skrzydełka i cebulę wyjmuję z zupy. Zupę miksuję przy pomocy blendera na krem. Na końcu doprawiam słodką i ostra papryką. Gotową zupę podaję z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródprawidłowego sposobu odżywiania. Odpowiadała na wszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji
Kuchnia Bon Appetitkostkę i przesmażyć na oliwie z oliwek. Przełożyć do rosołu i gotować do miękkości. Przyprawić curry oraz solą i pieprzem. Gdy marchew będzie miękka całość zmiksować blenderem. Zupę podaję z groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku i pozostań ze mną na dłużej: PaniDomowa
Pani domowawarzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i około łyżkę
e-PrzepisyKulinarnewarzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i około łyżkę
e-PrzepisyKulinarnejest teraz kwarta Księżyca. Jej kuchnia jest obecna i uważna. Na pewno ugotuję kiszoną rzepę barwioną burakiem, bo tak jak autorka uwielbiam kuchnię libańską. Nie ominie mnie też zupa z bobu, groszku i estragonu i lody pina colada z marakują. My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku Autorka: Sarah Britton Okładka: twarda 256 stron Wydawnictwo
Ugotowane pozamiatanewkładamy do garnka i dodajemy suszone grzyby. Całość zalewamy około 1,5 litra wody i gotujemy do miękkości. Blendujemy na krem, doprawiamy solą i pieprzem oraz śmietaną. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym i posypujemy drobno posiekanym selerem naciowym. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/