łyżki octu jabłkowego 2 łyżki sosu Worcestershire / dostępny w sklepie wysyłkowym http://www.skworcu.com.pl/ / 1 łyżka koncentratu pomidorowego Wykonanie: Podsmażamy cebulę na oliwie na niewielkim ogniu przez kilka minut, aż cebula zmięknie. Dodajemy pozostałe składniki,doprawiamy do smaku. Gotujemy wszystko na niewielkim ogniu przez
Anioły w kuchniSkładniki : 50 dag fasoli białej 40 dag boczku najlepiej trochę wędzonego i trochę surowego bądź parzonego 40 dag kiełbasy podwawelskiej koncentrat pomidorowy 190 g 1 łyżka musztardy sarebskiej 2 łyżki mąki czosnek cebula liść laurowy ziele angielskie sól , pieprz Wykonanie : Fasolkę moczymy 8 - 12 h ( najlepiej przez noc ) Odlewamy wodę w której się moczyła ( nie jest
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęcukinii 1 łyżka jogurtu greckiego 1 jajko 1 łyżeczka siemienia lnianego 2 łyżki otrąb owsianych Oregano, bazylia, chilli, zioła prowansalskie Na wierzch: Rukola Pomidor Kiełki na patelnię Koncentrat pomidorowy Przygotowanie: Jajko roztrzepać, dodać przyprawy i jogurt. Kalafior i cukinię podzielić na mniejsze części. Sok z cukinii odsączyć na papierowym ręczniku. Dorzucić do jajka. Zblendować. Dodać siemię lniane i otręby
Czarnawisienkamałe pizzę Czas przygotowania: 10 minut + 7 minut pieczenia Składniki: 4 placki do tortilli 200g żółtego sera np. gouda Kulka mozzarelli Opakowanie szynki długodojrzewającej 2 łyżki ketchupu Łyżka koncentratu pomidorowego Kilka listków bazylii Mix sałat skropiony olejem lnianym Przyprawy: ostra papryka, oregano, bazylia Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celcjusza. Żółty ser trzemy na tarce. Na placku z tortilli rozsypujemy
Kolizje SmakówKilka czarnych oliwek Parmezan Mały przecier pomidorowy Ketchup Bazylia Oregano Ostra papryka Sól Pieprz Łyżeczka oleju Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku 3 łyżki mleka Sól Pieprz Czosnek rozgnieść i wymieszać razem z jogurtem i mlekiem; przyprawić. Przygotowanie: Mięso usmażyć z przyprawami na łyżeczce oleju
CzarnawisienkaMigdały są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik oraz wiele witamin i minerałów (mangan, magnez, miedź, witaminę B2). O marchewce wspominałam już dodając przepis na pikantny krem marchewkowo-pomidorowy i wykorzystałam ją również robiąc burgery z kaszy jaglanej i marchewki . Ciekawostka: Migdałowiec (Almond) pochodzi z rejonów Bliskiego Wschodu. Często wykorzystywany jest w tamtejszej kuchni
Czarnawisienkaminut. Uformować kulę i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu przez ok 2 godziny. Gdy ciasto wyrośnie podzielić na pół, uformować palcami lub rozwałkować na cienki placek. Nałożyć sos pomidorowy oraz ulubione składniki. Pizza powinna piec się w piekarniku nagrzanym do 210°C przez 20-25 min. Smacznego
Złote przepisyFasola czerwona [TUTAJ] 2 śledzie, matiasy w oleju 2 cebule średnie 2 ogórki kiszone 3 jajka ugotowane 1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ] 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketczupu Śledzie pokroić w paseczki .Wsypać osączoną i przepłukaną na sicie fasolę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki oraz jajka ugotowane na twardo. Przecier wymieszać z ketczupem, dodać do sałatki
Kulinarny karnet Christopherafeta 1 puszeczka filecików z anchovies 2 pomidory dojrzałe 1 mała cebula 25 g parmezanu bazylia sól, pieprz oliwa Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić. Sos cukiniowo - pomidorowy. Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą . Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą. Dodać
Kulinarny karnet Christopherauformować koło. Piec około 1 godziny w temperaturze 180oC. Jeżeli posiadamy formę z kominkiem, to możemy formę wyłożyć liśćmi kapusty, napełnić farszem, wierzch przykryć liśćmi kapusty i upiec. Chutney pomidorowy. 1 puszka pomidorów pelati 1 duże jabłko winne 1 mała cebula 2 łyżki rodzynek po pół łyżeczki: imbir świeży ,cynamon ,kumin 3 goździki 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka
Kulinarny karnet Christopherakostkę 4 ząbki czosnku drobno pokrojone 2 marchewki starte na tarce 1 pietruszka starta na tarce ½ selera startego na tarce 1 puszka mała pomidorów pellati 1 szklanka soku pomidorowego ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz, cukier do smaku. Masło i olej do smażenia. Wykonanie: Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 5 minut
Kulinarny karnet Christopherawątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1 papryczka czuszka 100 ml bulion z drobiu 1 łyżka koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka musztardy miodowej 100 ml śmietana kremówka 36% sól, pieprz, majeranek olej i masło do smażenia Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia i pokroić
Kulinarny karnet Christopherazrobiłem borek z obydwoma .Mój borek jest bardzo syty, taki obiadowy. Składniki. 6 płatów ciasta yufka 30dag mięsa zmielonego 1 cebula 1 łyżka śmietana 18% 1 łyżka koncentratu pomidorowego 10 pomidorków koktailowych przyprawa Kucharek majeranek sól, pieprz olej do smażenia 100g sera feta 3 garście szpinaku 100ml gęstego jogurtu tureckiego lub greckiego Sos. 100ml jogurtu 3 łyżki oliwki
Kulinarny karnet ChristopheraTłuszcze 30,5 g Skład: 300 g makaronu Pełnoziarnistego 500 g mięsa mielonego z szynki garść świeżej Bazyli może być suszona 1 ząbek czosnku 500 g przecieru pomidorowego 3 plasterki serka topionego
Sylwetka Od Kuchniminuty. Jeśli chcemy zrobić kolorowe kopytka, do ciasta można dodać: żółte - 1/4 łyżeczki kurkumy zielone - kilka łyżek drobno zmielonego szpinaku (świeżego lub mrożonego) czerwone - łyżkę koncentratu pomidorowego Na zdjęciu poniżej kopytka szpinakowe
głodny alergik