zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:758/1190)

Razowa pizza z kurczakiem 167

łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka  mieszanka przypraw do kuchni  meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni włoskiej Ciasto: wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wyrabiamy. I rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos:  Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy

NaKońcuJęzyka
Ryba po grecku... 112

kocham i jeszcze raz kocham taka postać rybki... Składniki: 3 duże filety u mnie panga 5 marchewek 2 łyżki przyprawy do ryb 1 łyżka pieprzu ziarnistego 500 gram przecieru pomidorowego Rybę płuczemy, kroimy w paseczki około 2 cm, mieszamy w przyprawach...podsmażamy... Marchewkę ścieramy na tartce o grubych oczkach dodajemy przecier, sól i pieprz...I dusimy około

NaKońcuJęzyka
Kurczak w stylu Chilindron 164

obsmaż je na złoto ze wszystkich stron. W tym czasie pokrój papryki w paski.  Gdy kurczak ładnie się zezłoci, dodaj do niego paprykę, resztę czosnku oraz sos pomidorowy z patelni. Dopraw solą i pieprzem, dolej czerwone wino i duś pod przykryciem przez ok. 1 godz., od czasu do czasu mieszając. Gotowego kurczaka posyp natką pietruszki i podawaj z chlebem

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta bolognese 209

mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 4 łyżki wody 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie: 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju sól, pieprz Składniki na wierzch: 1/2 szkl. mleka 3 jajka 40 g parmezanu szczypta

My Culinary Art
Pizzerinki 266

świeżych drożdży 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki kaszy mannej Dodatki: 6 łyżeczek sosu pomidorowego lub ketchupu 12 plasterków salami 12 sztuk oliwek zielonych 12 sztuk pomidorów suszonych 12 łyżeczek kukurydzy konserwowej 12 łyżeczek startego żółtego sera Przepis: Drożdże ucieramy z cukrem i dodajemy ciepłą

Emcia Pichci
Pulpeciki po meksykańsku 174

zależności jak wolicie ostro Pół natki pietruszki 1 ząbek czosnku Przyprawa po meksykańsku Kamis do smaku Sól Pieprz Szczypta cukru Łyżka oleju 2-3 łyżki śmietany Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Czosnek i chili posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj pomidory z puszki. Podduś. Dopraw cukrem, solą, pieprzem oraz przyprawą meksykańską.   Na koniec dodaj koncentrat i śmietanę oraz natkę pietruszki

Fabryka pomysłów
Pikantne placki z kukurydzy 178

Składniki (na 1 porcję - zdjęcie) : Ciasto: 1 puszka (280 g) kukurydzy 1 jajko 1,5 łyżki (15 g) mąki pełnoziarnistej 3/4 łyżeczki koncentratu pomidorowego (5 g) przyprawy: sól, kolendra (do pół łyżeczki), kurkuma (pół łyżeczki), chili (do pół łyżeczki) [wedle uznania można więcej/mniej, na pierwszy raz bym nie przesadzała i zobaczyła czy na przyszłość można dosypać więcej przypraw

Malowane smakiem
JESIENNA CIECIERZYCA Z DYNIĄ I PATISONEM. 202

ciecierzycy 1 średni patison 1/2 dyni piżmowej 3-4 niewielkie ziemniaki 2 marchewki 1 duża cebula 1/2 szklanki białego wina  1/2 szklanki bulionu warzywnego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 3 ziarenka pieprzu 1 płaska łyżka suszonego majeranku Ciecierzycę moczę przez noc, a następnie gotuję do miękkości. Warzywa obieram - marchewki kroję w półplaterki

W kuchni Karmel-itki
Pizza orkiszowa z grzybami leśnymi 243

więc wieczór z pizzą nie obejdzie się bez tej propozycji. Wykorzystujemy grzyby leśne – najlepiej prawdziwki, a jeśli nie mamy to podgrzybki, kurki. To jest biała pizza, bez sosu pomidorowego. Zamiast sosu jest oliwa z oliwek z czosnkiem i rozmarynem. I jest pysznie. SKŁADNIKI Ciasto: (na 1 cienki placek) 170 gram mąki orkiszowej 85 gram mąki pszennej mąka do podsypania

OstryKęs
Warzywna lazania 134

mięsem mielonym. Tym razem postanowiłam przyrządzić ją bez mięsa, za to z ogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki: 250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g mozarelli, sól, pieprz, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie Cebulę obrać, drobno posiekać

Z miłości do słodkości
Pizza 334

jedno opakowanie drożdży suszonych łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 250 ml ciepłej (nie gorącej!) wody 2 łyżki oleju rzepakowego * dodatki:    - na sos: puszka pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego garść świeżych liści bazylii łyżeczka oregano pół łyżeczki soli szczypta pieprzu pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki     - na wierzch: 10 pieczarek pokrojonych w plasterki jedna papryka

Kulinarny Pamiętnik
Ryba po grecku 303

SKŁADNIKI 1/2 kg filetów np. dorsza czy morszczuka 4 marchewki 2 pietruszki 1 duża cebula 1 por (biała część) kawałek selera 2/3 szklanki bulionu warzywnego  1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (ok.100g) sól, pieprz 1 łyżeczka czerwonej papryki po 1/2 łyżeczki oregano i bazylii 1 łyżeczka cukru 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka mąki, olej do smażenia PRZYGOTOWANIE

Moje Kuchenne Rewelacje
Domowa pizza 264

ciasto przez około 10 min. po czym dzielimy na dwie równe części, przykrywamy ściereczką  i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. godzinę . SOS: 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z ziołami (210g) po 1 łyżeczce bazylii, oregano, pieprzu, soli, czosnku i ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki wody Mieszamy ze sobą składniki sosu w misce. DODATKI

Moje Kuchenne Rewelacje
Burrito w tortilli kukurydzianej 285

oliwy 1 łyżeczka soli  Farsz  250g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (ok.100g) 150g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, chili w proszku, kmin rzymski olej do smażenia PRZYGOTOWANIE  Najpierw przygotowujemy ciasto na tortille.   Mąki mieszamy ze sobą w misce

Moje Kuchenne Rewelacje
Razowe spaghetti z pieczarkami i papryką 232

wieprzowego mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 300g pieczarek 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 mały (90g) słoiczek koncentratu pomidorowego (np. Pudliszki) oliwa sól,pieprz, cukier papryka słodka,papryka ostra bazylia, oregano - suszona lub  świeża  twardy ser do posypania  PRZYGOTOWANIE Makaron  gotujemy al dente w/g przepisu

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania