mielone z łopatki, 1 opakowanie "sztufada" przyprawa do pieczeni wołowej Royal Brand, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka pieprz mielony, 2 litry woda, 1 łyżka olej rzepakowy, 3 łyżeczki koncentrat pomidorowy + 3 łyżki śmietana słodka 18% + 4 łyżki mąka pszenna + 1 łyżka cukier + do smaku maggi z kapusty wyciąć głąb i włożyć główkę do gotującej się wody - ściągać z kapusty sparzone
W Mojej Kuchni Lubiępomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory zapas, w woreczkach mogę więcej do zamrażarki włożyć niż w pojemnikach w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą do dzbanka miksującego włożyć
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, DODATKI: kiełbasa biała 4 sztuki, cebula 4 średnie, ogórek zielony 1 sztuka z podanych składników dobrze wymieszać marynatę białą grillową kiełbasę ponacinać skośne nacięcia z obu stron kiełbasy i dokładnie marynatą natrzeć schować do lodówki na 1 godzinę białą kiełbasę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka DODATKI: kotlety schabowe 4 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki konserwowe 1 słoik 300ml, natka pietruszki - ile potrzeba wszystkie składniki marynaty dobrze rozmieszać widelcem kotlety schabowe
W Mojej Kuchni Lubięnormalnie do wystudzenia i przechowuję w ciemnym, chłodnym miejscu - do mniejszych słoików dać mniejszą ilość soli i oleju takie pomidory wystarczy w zimie wlać do wywaru na zupę pomidorową i zmiksować blenderem albo przetrzeć przez sito również do sosu, bigosu są pysznym dodatkiem...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie, parówki cienkie 7 sztuk, cebula 1 większa, ser żółty 7 kawałków, papryka ostra mielona - do smaku, oregano - do smaku, sos pomidorowy - w opisie, jajka 1 sztuka rolkę ciasta francuskiego rozwinąć i podzielić na porcje, mi wyszło 7 posypać ciasto przyprawami, dać ser żółty jaki masz, talarki cebuli na sos położyć parówkę i zawijać ciastem, posmarować
W Mojej Kuchni Lubięteż metanol (w ilości ok. 0,1 g na każdy gram spożytego aspartamu; jest to znacznie mniejsza ilość niż przyjmowana z różnych produktów spożywczych w codziennej diecie, np. soku pomidorowego, soku z winogron, czerwonego wina. Aspartam jest uważany za bezpieczny przez ponad 100 organizacji zajmujących się bezpieczeństwem żywności, wliczając w to EFSA, UK Food Standards Agency, Health Canada i Food
Sylwetka Od Kuchnitego da się coś zrobić. Szybko i smacznie. Przedstawiam Wam: Tuńczyk w kokardkach puszka tuńczyka w sosie własnym połowa puszki kukurydzy mała czerwona cebula, łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawa do ryb (Prymat) kilka liści świeżej bazylii makaron kokardki pieprz, sól łyżka jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany 12% ząbek czosnku Gotujemy makaron al dente. W tym czasie kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy
Kuchnia moimi oczamiZłotego Mazura) słodka papryka do posypania Farsz: 500 g mięsa mielonego z indyka 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 młode cukinie puszka krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół pęczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka ziół do pizzy 1 łyżka oregano sól, cukier i pieprz do smaku olej do smażenia Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka
Czerwień i błękitoliwę. Wszystko razem gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut, żeby sos lekko zgęstniał. Bakłażana kroimy w grube krążki, następnie w grubą kostkę, wkładamy do pomidorowego sosu i gotujemy kolejne 20 minut. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Następnie odcedzamy mieszamy z sosem i bakłażanami, posypujemy startym parmezanem
Kulinarne przygody Gatitymoje ulubione grzyby, które można samemu wyhodować w domu, lub kupić w supermarkecie...boczniaki:-)... Składniki: 40dag boczniaków, 2 marchwie, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 duża cebula, koncentrat pomidorowy, olej, sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Grzyby umyć, pokroić w paski, warzywa obrać, zetrzeć na tarce.W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, a następnie boczniaki i zrumienić
Anioły w kuchnijesienny wieczór z lampką wina i blachą świeżo upieczonej focacci?...zapach pieczonych oliwek bezcenny… Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane
Anioły w kuchniposklejały i rozłożyć osobno. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, następnie pieczarki, marchew, brokuły i chwilę smażyć. Sos pomidorowy robię oddzielnie, część sosu odlewam , resztę dodaję do warzyw i i duszę ok 10min. Beszamel robię z 2 łyżek masła, 2łyżek mąki, ok 0,5 litra mleka, sól, pieprz, gałka
Anioły w kuchnitradycyjne włoskie danie, którego jesteśmy fankami, w spolszczonej wersji ..... Po rcja dla 4 osób Składniki: 2 puszki pomidorów bez skóry 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku cebula oliwa świeża bazylia lub zioła prowansalskie sól, pieprz puszka tuńczyka w sosie własnym paczka makaronu spaghetti (500g) Wykonanie: W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i przecier
Anioły w kuchnikapusty kiszonej (najlepiej z dodatkiem marchewki) 2 duże cebule pół opakowania smakowitej pajdy z jabłkiem i cebulką 20 dag pieczarek opakowanie tofu wędzonego 1 łyżka oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, majeranek 2 liście laurowe ziele angielskie Wykonanie: Kapustę kiszoną odciskamy, zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Po 15 minutach dodajemy kapustę białą i dalej
Anioły w kuchni