Smak jak gołąbki a pracy mniej. Bardzo smaczne. Jak podałam jako zapiekankę, ale można serwować z ziemniakami i z boku położyć kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć sosu gotowego pomidorowego. Ja użyłam mój który zrobiłam latem i przechowywałam w słoiczkach. Na patelnię wlać dwie łyżki oliwy i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, obsmażyć, aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą(...)pomidorowy,przecier pomidorowy, śmietanę lub mleko wylać na patelnię. Jak ktoś chce bardziej dietetycznie można dolać mleka zamiast śmietany. Chwilkę podgrzewać i doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem, według gustu. Jajko lekko rozbić za pomocą widelca i wlać do jajek trochę ciepłego sosu, żeby jajko zahartować. Teraz już można jajko wlać do sosu, wymieszać. Cebulę obrać
Kuchnia Pokoleńzasad. Dziś przedstawiam moją wersję sosu pomidorowego, pysznego i aromatycznego, polecam. Aha i nie gotuje się go 8 godzin jak bolognese tylko chwilę bo 2 godzinki. Spaghetti z sosem pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewłoski przysmak. Ale tutaj jest bardziej jak z naszą rybą po grecku, o której w Grecji nikt nie słyszał. Kurczak w parmezanie z Włoch ma tylko parmezan i sos pomidorowy :) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji(...)bułka tarta ª mąka pszenna ª jajko ª 500 ml passaty pomidorowej ª suszone oregano ª ząbek czosnku ª cebula ª 2 mozzarelle
Bazując na smakudwie części, wałkiem lub ręcznie formujemy kształt koła ( wielkości naszej foremki) ja nie posiadam formy do pizzy więc upiekłam ją w normalnej foremce do tarty. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym ( 1 łyżka). Na to układamy po kolei po połowie składników. Po połowie ponieważ z podanej porcji ciasta wychodzą dwie pizze takie jak na zdjęciu. Po wierzchu możemy delikatnie posypać solą
Radość kipiąca uśmiechem.Papryka czerwona 1 Cebula Czerwona 1 Marchewka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki kaszy kuskus Olej Przyprawy:sól, pieprz, papryka słodka, czosnek 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 szklanka wody przegotowanej zimnej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na rozgrzany olej wrzucam mięso mielone. Smażę z dodatkiem przypraw:soli,pieprzu,czosnku oraz papryki czerwonej(...)Przecisnęłam również czosnek przez praskę. Paprykę kroję w kostkę. Marchewkę kroję w słupki. Warzywa dodaję do mięsa. Całość duszę. Na koniec dodaję wodę oraz koncentrat pomidorowy. Duszę ok 15 minut. Na koniec dodaję przyprawy do smaku
Gotowanie Patkikolację, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Zupełnie inaczej smakuje niż ten z puszki, przynajmniej mamy pewność z czego go przygotowujemy. Do przygotowania dania użyłam ostrego sosu paprykowego oraz koncentratu pomidorowego od firmy Roleski . Składniki: 1 makrela wędzona 100 gram ryżu 100 gram koncentratu pomidorowego Roleski 3 łyżki ostrego sosu paprykowego Roleski 1 duża cebula 1 marchewka Sól, pieprz Słodka(...)smażenia Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy razem przez kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy
Bajeczna KuchniaCukinię przycinamy na końcach i za pomocą obieraczki przygotowujemy tagliatelle. 9. Cukinię wrzucamy na wrzątek i gotujemy kilka sekund. 10. Tagliatelle z cukinii podajemy z pulpetami w sosie pomidorowym. Tagliatelle z cukinii z pulpetami jest bogate w: - likopen (pochodzący z pomidorów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa) jako składnik budulcowy. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachokoło 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 1 cm. Składniki na farsz: 250 g pieczarek 200 ml koncentratu pomidorowego starty ser kilka plastrów polędwicy sopockiej kilka plastrów salami oregano, bazylia, czosnek granulowany, sól, papryka ostra mielona Koncentrat pomidorowy przekładamy do miseczki i sypiemy do niego obficie wszystkie przyprawy(...)papryką jeśli nie lubimy ostrego). Wszystko dokładnie mieszamy. Polędwicę i salami kroimy w paski, pieczarki myjemy - kroimy w talarki. Na przygotowane i przełożone na blachę ciasto rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy pieczarki, polędwicę, salami i sypiemy ser (można dodać inne składniki które akurat lubimy). Pizzę zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut
Moje-pitraszenieminut. W tym czasie na patelni z olejem smażymy rybę. Placki upiekły się. Wyjmujemy je z blaszek i dzielimy na dowolne porcje. Na porcje placków nakładamy rybę, polewamy sosem pomidorowym i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyCUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Jesienią zaszalałem i narobiłem ponad normę słoików z pysznym pomidorowym sosem. Zimą, gdy tylko jest taka potrzeba sięgam(...)zapasów, by po kilku minutach cieszyć się wspomnieniem lata. Taki sos można zrobić i teraz, ale pomidory nie są tak pachnące i smaczne. Zajrzyjcie do przepisu na SOS POMIDOROWY może się przyda na... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcupodsmażyć z posiekaną cebulą (na niewielkiej ilości oleju). Dodać startą marchewkę i pokrojone pieczarki. Smażyć do miękkości. Cukinię umieścić w garnku i połączyć z zawartością patelni. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i poddusić około 5 minut (uważać, aby cukinia się nie rozgotowała). Doprawić czosnkiem, ostrą papryką, solą i pieprzem
Di gotujefasoli. Ugotowane mięso wyjmujemy.Czosnek drobno siekamy,cebulę,ostudzone żeberka,boczek wędzony i kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy razem z koncentratem pomidorowym do fasoli, gotujemy przez 15-20 minut. Zagęszczamy mąką wymieszana z wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, słodką i ostrą papryką, dodajemy majeranek roztarty w dłoni. Zdejmujemy
Bajeczna Kuchniapomidorowego Sposób wykonania: Paluszki surimi kroimy w plastry. Obrany ogórek i cebulę kroimy w kostkę. Seler odsączamy z zalewy, dodajemy kukurydzę i mieszamy wszystko razem. Majonez łączymy z koncentratem pomidorowym i całość polewamy otrzymanym sosem
Qchnia po prostudużego nakładu pracy, nie jest czasochłonny i nie zawiera wyszukanych składników. Zapewniem Was, że ryba przygotowana w ten sposób smakuje dużo lepiej niż wygląda ;) Składniki na 2 porcje: sos pomidorowy: 1 cebula 2 ząbki czosnu 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku (można dać więcej, jeśli lubicie) 1 łyżka suszonych ziół(...)prowansalskich sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy możemy przygotować nawet dzień wcześniej i dodać go do ryby podczas pieczenia. Można też zrobić go na bieżąco i jeszcze ciepły dodać do filetów. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pomidory z puszki, obie papryki, zioła prownsalskie, sól i pieprz. Zmniejszamy
Zawsze głodna!parmezan 40 g 20 liści bazylii (ewentualnie kilka do przybrania; w przypadku braku bazylii dobrze sprawdzają się liście szpinaku) sól i pieprz do smaku sos pomidorowy 2 puszki pomidorów 3 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek pół papryczki chilli (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku Zaczynamy od przygotowania sosu pomidorowego. Wlewamy oliwę do głębokiej(...)dłońmi na gładką masę. Za pomocą łyżeczki do herbaty odmierzamy porcję nadzienia i toczymy kulki, które zawijamy w liście bazylii i umieszczamy w środku muszli. Gdy sos pomidorowy jest już gotowy przekładamy połowę do żaroodpornego naczynia, a na sosie układamy wypełnione muszle. Resztą sosu wypełniamy przestrzenie pomiędzy muszlami. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika
Simple Dish