zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:206/1190)

Łosoś w pistacjach 157

Przecier pomidorowy Śmietana Sól Pieprz Bazylia Pistacje Wykonanie: Cebulę pokroić (wedle usnania) i zeszlkić na rozgrzanej patelni z oliwą. Dodać wodę (ilość na sos wedle uznania), wymieszać z przecierem pomidorowym i z odrobiną śmietany (aby kolor był bardziej różowy niż czerwony), chwilę poddusić. Dodać masło. Ilość wedle uznania. Ja dałam ok 1/3 kostki. Masło ładnie zagęszcza sos bez konieczności

Ukojenie Podniebienia
Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 281

też zniknie z Waszych talerzy Spróbujcie. Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą – przepis i pomysł własny. Jednym ze składników dania był pyszny koncentrat pomidorowy Roleski . Nadziewana tortilla a la pizza z mięsem mielonym, serem i sałatą 2016-05-04 21:26:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)mnie wieprzowo-wołowe) 1/2 cebuli 1/4 żółtej papryki 1/2 łyżeczki soli ziołowej pieprz 2 pszenne tortille olej do smażenia (około 3 łyżki) przegotowana woda 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego Roleski 3-4 liście mini sałaty rzymskiej żółty ser np. Edamski Przygotowanie Obraną i drobno pokrojoną cebulkę smażymy na patelni na małej ilości tłuszczu. Gdy cebulka będzie już ładnie przyrumieniona dodajemy

Słodkie okruszki
Najprostsze spaghetti bolognese z ciecierzycą 178

gustu) przez co została mi spora ilość ciecierzycowej okary. Zrobilam z niej małe kotlety, które usmażyłam i postanowiłam ugotować w sosie pomidorowym, tak aby wyszły pulpety. Wszystko szło bardzo dobrze dopóki kotlety nie zaczęły(...)się rozpuszczać... tworząc coś na wzór sosu do spaghetti.  Spaghetti bolognese z ciecierzycą Składniki: 2 szkl ugotowanej ciecierzycy (400g) 1 średnia cebula 200 g makaronu spahgetti koncentrat pomidorowy 1/2 szkl wody 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 i 1/2  łyżeczki czosnku 1/2  łyżeczki wędzonej papryki

wegujemy
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 151

kształt okręgu (grubość pizzy jest zależna od tego, jak grube placki zostawimy). Dwie blaszki z piekarnika posmarować oliwą i na każdej wyłożyć gotowy placek pizzy. Każdy placek posmarować koncentratem pomidorowym, po czym posypać ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Na pizzach wyłożyć równomiernie szpinak, następnie kurczaka i oliwki. Włożyć do piekarnika i piec 25 minut (ja piekłam każdą pizzę osobno

Passions hobbies life
Gulasz z warzywami i kaszą pęczak 161

kukurydzę odsączoną z zalewy. Wzbogacamy resztą przypraw, dokładnie mieszamy.  Zostawiamy pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną.  Po tym czasie zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym wymieszanym z 3 łyżkami wody. Mieszamy dokładnie i zostawiamy jeszcze na chwilę, żeby wszystko się połączyło. Kaszę gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Gorący gulasz wykładamy na kaszę. Smacznego

Tagebuch po polsku
Podudzia z kurczaka pod paprykową pierzynką. 176

minut. Wlać wytrawne białe wino, włożyć podudzia z kurczaka i dusić na małym ogniu około 30 minut. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do potrawy wraz z przecierem pomidorowym i ketchupem z papryki, pogotować jeszcze przez 15 - 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Domowy sok pomidorowy do słoików na zimę 136

Picie soku pomidorowego daje dużo korzyści dla zdrowia. Picie jednej jego szklanki dziennie zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Sok pomidorowy został po raz pierwszy wyprodukowany w 1917 roku przez Louis Perrin na francuskiej Lick Springs w południowej Indianie , gdy zabrakło soku pomarańczowego i potrzebny był jego szybki „następca”. Połączenie wyciskanych pomidorów i cukru natychmiast stało się kulinarnym sukcesem. Od tego czasu, oprócz(...)zwykłego soku pomidorowego, sławę zyskały też jego mieszanki z warzywami, ziołami i przyprawami (źródło http://zdrowe-zywienie.wieszjak.polki.pl/) Składniki: 2 kg pomidorów 2 cebule 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki soli 5 ziaren jałowca 8 ziaren czarnego pieprzu 3 goździki 1/3 łyżeczki mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki ½ łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka czosnku

Tradycyjna Kuchnia
Quesadilla z kurczakiem, serem i oliwkami 166

sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić w paski, oliwki na cztery wzdłuż, paprykę w kosteczkę.  Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym, rozdzielić po równo ser, kurczaka, oliwki i paprykę, ułożyć na plackach (na jednej stronie), zawinąć na pół. Umieścić na grillu, smażyć do zezłocenia z oby stron

Cakes By Kejt
Pizza z szynką dojrzewającą 107

dłońmi lub rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około 0,5 cm grubości) z nieco grubszymi rantami. Ząbki czosnku rozgnieść i wymieszać z przecierem pomidorowym. Parmezan zetrzeć na tarce. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Placki posmarować pomidorami, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 13 – 15 minut

królestwo garów
Chorizo zapiekane z pomidorami 166

padano sól Chorizo pokroić w grubsze plastry, ja miałam małe kiełbaski i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidora pokroić w ósemki i ułożyć między kiełbaskami. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym doprawić solą  i wlać na zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 15 minut, a następnie posypać serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia się sera

O kuchni z uczuciem
Gulasz z czerwoną fasolką 124

Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą

VioletoweKucharzenie
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem 139

octu 10% Pieprz czarny Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w 2 cm paseczki. Cebulę kroimy w piórka, szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmięknie dolewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewamy ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Zalewę studzimy. Gdy przestygnie mieszamy ze śledziami. Najlepiej smakują gdy postoją w lodówce

VioletoweKucharzenie
Młoda kapustka wiosenna 122

kurczaka, może być więcej/mniej ,możesz dać wiejskiej kiełbasy, boczku , jeśli lubisz 2 czerwone cebule, raczej małe 1 pęczek koperku sól i pieprz do smaku 4 łyżki passaty pomidorowej i kilka pomidorów suszonych Poszatkuj kapustę(...)zlej wrzątkiem, duś do miękkości. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż pokrojone na kawałeczki piersi z kurczaka, dosmacz solą i pieprzem. Przełóż do garnka z kapustką, dodaj pomidorowego sosu z butelki. Wymieszaj , dosmacz koperkiem. Cebulę pokrój drobno, podsmaż na oleju rzepakowym i dodaj do całości, duś. Jeśli lubisz , zastosuj zasmażkę, u mnie jej nie ma, dlatego kapustka jest niezwykle

Z Kuchni Do Kuchni
Ryżowe „burgery” z wędzoną makrelą, guacamole i szparagami 154

pietruszki łyżeczka czarnuszki guacamole: dojrzałe awocado dojrzały pomidor malinowy pół małej czerwonej cebuli sok z połowy limonki 0/5 łyżeczki zielonego tabasco spora szczypta soli sos pomidorowy: 4 łyżki passaty pomidorowej łyżka oliwy pół małej czerwonej cebuli mała czerwona papryka łyżka posiekanej świeżej bazylii sól i pieprz do smaku dodatkowo: 6-8 zielonych szparagów łyżeczka oliwy sól i pieprz

Mienta blog
OGNISTY GULASZ – GOTHIC II: NOC KRUKA – pieczone „gołąbki” w czerwonej kapuście 254

zarówno wspomniany wcześniej Młot Lou, jak i wino, ale nie były to połączenia na tyle smaczne, aby je powielać. Dlatego proponujemy najpierw wpałaszować tzw. „gulasz”, a potem delektować się pomidorowym trunkiem na bazie Młota Lou . Zobacz, jak ognisty gulasz wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PRZYGOTOWANIE LIŚCI KAPUSTY(...)garnuszka i chwilę podgotować, aby go zagęścić. Warto też podkręcić jego ostrość dodatkową porcją pieprzu. Jeśli lubicie tradycyjny sposób podawania gołąbków, możecie dodać do sosu nieco koncentratu pomidorowego. PODANIE Upieczone mięso w kapuście polewamy zagęszczonym sosem własnym i pałaszujemy z dodatkiem pajdy wiejskiego chleba. Osoba, która spożyje gulasz otrzymuje jeden punkt do atrybutu siły. Mimo, iż w grze wygląda

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania