zupa meksykańska - 628 przepisów (strona:7/42)

Zupa meksykańska z kurczakiem 36

mnie zna, ten wie, że często na bazie swoich ulubionych przepisów, tworzę nowe – nieco zmodyfikowane. Tak też było i tym razem, a efektem końcowym jest pyszna zupa meksykańska z kurczakiem – gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! Z The post Zupa meksykańska z kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa meksykańska z pulpetami 192

Sycąca i bardzo pożywna zupa meksykańska z pulpetami jest daniem jednogarnkowym. Przygotowanie jej nie wymaga od nas zbyt dużo wysiłku. Zupa jest dość pikantna, dlatego po jej zjedzeniu nie czujemy się ociężali, a nasz organizm jest pobudzony do trawienia. Pikantność zupy należy dostosować do swoich kubków smakowych, tylko nie przesadzić, gdyż smak chili może pokonać wszystkie inne znajdujące się(...)myliłam, w tej zupie są idealną parą. Najlepiej taką zupę przygotować ze świeżej fasoli, kukurydzy i pomidorów, chociaż taka z półproduktów jest również bardzo smaczna i szybciej ją przygotować. Zupa meksykańska z pulpetami zostaje na stałe w moim menu. Jeśli chcecie poznać smak Meksyku, to polecam.  Składniki: (duża porcja) 1 puszka czerwonej fasoli (u mnie Dawtona) 1 puszka kukurydzy

Kuchcik gotuje
Podsumowanie 2018 roku 103

blogu pojawiło się wiele różnych przepisów z różnych kuchni świata m. in. islandzkiej . Jednak największą popularnością cieszyły się zdecydowanie szkockie placuszki - drop scones . Spore zainteresowanie miała także zupa meksykańska , która jest chyba bardzo popularna w polskich domach. Pewnym zaskoczeniem była dla mnie duża popularność węgierskiej zupy pieczarkowej , ale myślę, że to wynika z naszej sympatii do pieczarek i poszukiwań(...)nowych dań na wykorzystanie tych uniwersalnych grzybków.  Węgierska zupa pieczarkowa  /  Szkockie placuszki - drop scones  /  Zupa meksykańska Plany na 2019 W tym roku mam w planach publikowanie nowych przepisów równie często co w roku ubiegłym, a jak dobrze pójdzie to może nawet więcej ;)  Wśród nowych przepisów z pewnością pojawi się więcej zestawów jedzonka do pracy

Codzienne Gotowanie
zupa meksykańska 98

Zupa meksykańska to nowe odkrycie w mojej kuchni, choć przyznam szczerze - sama się dziwię, że dopiero teraz wpadłam na ten przepis. Tę zupę przygotowuje się naprawdę szybko, wystarczy podsmażyć mięso, a potem dołożyć warzywa z puszki i pyszna, sycąca, rozgrzewająca zupa jest już gotowa.       składniki: 1 litr wody 1/2 kg mięsa mielonego 1 średnia cebula(...)mięsem. Bezpośrednio do garnka dodaję fasolę i pomidory wraz z zalewą oraz odsączoną na sitku kukurydzę. Doprawiam solą i pieprzem.Gotuję około 20 - 30 minut. Po tym czasie zupa meksykańska jest gotowa. Smacznego

babka w formie
ZUPA MEKSYKAŃSKA 98

impreza jest udana! Syta, mięsno-warzywa zupa, pożywna, podaję na gorąco najczęściej z chrupiącymi grzankami maślanymi lub serowymi, z kopytkami i kluskami śląskimi też się zdarzyło;) pycha, słowo daję!:) Zupa meksykańska to zupa z mięsem mielonym, paprykami, oliwkami, kukurydzą i czerwoną fasolą – wszystko to w sosie pomidorowym z dużą ilością ziół. Uwielbiam gotować tę zupę a najlepsza jest

Zasmakuj Kuchni
Zupa meksykańska, czyli miska troskliwego ciepła na zimowe mrozy 144

włożona w przygotowanie takiego dania wypełniają zimowe brzuchy :) Tak się właśnie dzieje, kiedy na zimowy obiad, czy kolację postawicie na stole tę niesamowicie pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu zupę meksykańską! Sycąca, gorąca i absolutnie genialna w smaku zaspokoi najbardziej wymagającego zimowego smakosza. Pełna warzyw i mielonego mięsa w wyraziście przyprawionym bulionie, a do tego podkręcona smakiem żółtego sera(...)natką kolendry- idealna! :) Zupa meksykańska solidny gar rodzinny Potrzebujesz: 2 cebule 4 ząbki czosnku olej 500g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1,5 łyżeczki mielonej papryki wędzonej/ 1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 500ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem 125

Zupę meksykańską z mięsa świeżo mielonego przygotowałam, do której mnóstwo przypraw i warzyw dodałam. Papryki kolorowe zanim do niej dołożyłam nad palnikiem przypaliłam, następnie skórkę zeskrobałam i pokrojone warzywa w paski do zupy dodałam, dzięki temu papryki stały się delikatniejsze  i z pewnością smaczniejsze. Zupę gęstą i dobrze doprawioną ugotowałam, a dla złagodzenia smaku, ryż na sypko do niej(...)być wyrazisty i ostry. Jeśli ktoś lubi bardzo ostre danie należy doprawić je na samym końcu, kiedy wszystkie smaki się połączą. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.  Zupę meksykańską podajemy z ryżem, który doda całości delikatnego smaku. Smacznego

Moniki Smakołyki
Zupa meksykańska 150

Zupa meksykańska Spodziewasz się gości  na obiad a nie chcesz pół dnia spędzić w kuchni? Jest mroźny, zimowy dzień a Ty potrzebujesz czegoś rozgrzewającego? A może zaczyna się właśnie weekend i zachodzisz w głowę co tu by zrobić na szybko i to na 2 dni na obiad? Polecam zupę meksykańską.  Szybko, dużo, sycące, rozgrzewające i co najważniejsze łatwe

na moim stole...
Domowe czipsy z tortilli 119

oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego(...)blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie. Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące. Pozostawić na ostudzenia. Podawać razem z „ Pikantną zupą meksykańską „ i „ Pomidorową salsą Pico de Gallo „. The post Domowe czipsy z tortilli appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Domowe czipsy z tortilli 56

oliwą lub olejem, spryskujemy wędzoną papryką i solą morską, tniemy na trójkąty i pieczemy w piekarniku około 4 minut, aż czipsy będą złote i chrupiące. Świetny dodatek do Pikantnej zupy meksykańskiej i pomidorowej salsy Pico de Gallo. Składniki domowych czipsów z tortilli: (4 porcje) 6 dużych placków tortilli czerwona wędzona papryka sól morska 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego Przygotowanie(...)Układać na blaszkach do pieczenia jedną warstwą, tak aby nie nachodziły na siebie. Piec około 4 minut, aż będą złote i chrupiące. Pozostawić na ostudzenia. Podawać razem z “ Pikantną zupą meksykańską “ i “ Pomidorową salsą Pico de Gallo “. Czytaj więcej: Domowe czipsy z tortilli The post Domowe czipsy z tortilli appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Zupa meksykańska 47

Zupa meksykańska z mięsem wieprzowym to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, ostrzejszych smaków. Składniki ok. 1kg łopatki wieprzowej 2 cebule papryka konserwowa i świeża fasolka i kukurydza z puszki passata ketchup papryka słodka w proszku szczypta chili pieprz cayenne Przygotowanie Mięso kroję w średnią kostkę dodaje paprykę w proszku, pieprz cayene. Obsmażam chwilke i dolewam odrobinę wody i dodaje cebule pokrojoną(...)kolejne 5 minut dolewamy passate i ketchup ok. 2 lyżek i troszkę zalewy z papryki. Doprawiam odrobiną soli. Gdy będzie za gęsta dolać wodę. Autor przepisu: Agnieszka Bryl Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Zupa meksykańska 12

oknem szaro-buro, piździ i pada. W sumie dobrze, rośliny teraz tego potrzebują. Mój organizm natomiast potrzebuje przy takie aurze czegoś w postaci zupy, najlepiej ostrej. Zupa meksykańska to w sumie chili con carne z większą ilością płynu. Wyszła sympatycznie. I jedna uwaga: nie pomijajcie świeżej kolendry, dla mnie to podstawa kuchni meksykańskiej. Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego(...)razem z zalewą), a także pomidory w puszce. Całość doprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy około 30 minut (pod przykryciem) na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy porwane liście kolendry. Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa meksykańska 48

oknem szaro-buro, piździ i pada. W sumie dobrze, rośliny teraz tego potrzebują. Mój organizm natomiast potrzebuje przy takie aurze czegoś w postaci zupy, najlepiej ostrej. Zupa meksykańska to w sumie chili con carne z większą ilością płynu. Wyszła sympatycznie. I jedna uwaga: nie pomijajcie świeżej kolendry, dla mnie to podstawa kuchni meksykańskiej. Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego(...)razem z zalewą), a także pomidory w puszce. Całość doprawiamy wszystkimi przyprawami i gotujemy około 30 minut (pod przykryciem) na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy porwane liście kolendry. Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zupa meksykańska Albondigas 39

Zupa meksykańska Albondigas Marchewkę pokroić na ćwierćplasterki, łodygi selera naciowego w paski, cebulę pokroić w kostkę, ziemniaki w grubszą kostkę, a cukinię w ćwierćplasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć marchewkę, cebulę oraz seler naciowy i podsmażać, aż delikatnie zmiękną, następnie zestawić z ognia. Do garnka wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, włożyć delikatnie klopsiki, ostrożnie zamieszać(...)suszone oregano, pieprz czarny mielony, sól, przykryć i na delikatnym ogniu gotować 10 min. W tym czasie na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, włożyć cukinię i podsmażyć ją. Artykuł Zupa meksykańska Albondigas pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen