Dziś polecam pyszną zupkę w sam raz na mroźne dni. Pyszna i sycąca, z fasolą i kukurydzą Bonduelle oraz kiełbaskami Degustino. składniki: ok 1,5 l
Monia miesza i gotujeNa ostateczne pożegnanie zimowej/zimnej aury. Sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: olej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka
Qlinarnie i QlinarnieZupa meksykańska z mięsem mielonym . Ostatnio podawałam wam przepis na zupę cygańską , jedna i druga zupa jest pyszna, pikantna, bardzo sycąca i kolorowa, pełna smaków. Miseczka zupy meksykańskiej przyjemnie rozgrzewa w jesienne dni. Zupa meksykańska z mięsem mielonym jest bardzo szybka do przygotowania, połączenie prostych składników takich jak cebula, fasola, kukurydza, pomidory i mielone mięso wieprzowe oraz przyprawy sprawiają(...)jest ona niepowtarzalna w smaku. Jak ktoś ma ochotę to może zupę meksykańską wzbogacić o ziemniaki i świeżą paprykę. Po ugotowaniu zupa meksykańska tak jak zupa cygańska powinna się przegryźć przed podaniem, aby nabrała meksykańskiego smaku . Przed samym podaniem należy ją ponownie zagotować i podawać posypaną świeżą kolendrą lub natkę pietruszki, można też posypać ją tartym serem. Przepis na: zupa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZupa meksykańska z kurczakiem to minimalnie zmieniona wersja meksykańskiej zupy z wieprzowym mięsem mielonym, która bardzo nam smakowała i robiłam ją już kilka razy. Tym razem zmieniłam mięso wieprzowe na mięso drobiowe, przez co zupa meksykańska z kurczakiem jest chudsza. Do zrobienia zupy wykorzystałam mięso z filetu z piersi kurczaka, które pokroiłam w drobną kostkę. Jest to pomysł na obiad(...)pokrojoną paprykę. Dodać 2 łyżki koncentratu. Zupę zagotować. Następnie zmniejszyć gaz. Garnek przykryć uchylając lekko pokrywkę i gotować około 30 minut. Zupę doprawić kuminem, pozostałą papryką, kurkumą, solą, pieprzem i szczyptą chili. Wymieszać, zagotować, spróbować i ewentualnie doprawić. Kolendrę umyć, pokroić i posypać nią przed podaniem zupę. Polecam wypróbować przepis na zupę meksykańską z wieprzowym mięsem mielonym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciZima niestety wróciła , więc zamieszczam przepis na rozgrzewającą, aromatyczną zupę. Przepis mojej mamy, zapisany w niebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo
NA MOIM TALERZUJalapeno. Ja używam papryczek chipotle sprzedawanych w puszce ( takich ). Pikantność zupy meksykańskiej łagodzi dodatek awokado, sera Cheddar (w oryginale użyto ser Lancashire) oraz łyżka salsy ułożona na wierzchu zupy. Składniki zupy meksykańskiej: (4 porcje) 2 łyżki oliwy (używam olej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu rzymskiego) 2 papryczki chipotle(...)serem i awokado pokrojonym w kostkę oraz oprószyć posiekaną kolendrą. Podawać koniecznie z domowymi czipsami z tortilli i sałatką Pico de Gallo (łyżkę sałatki daję się na zupę). Czytaj więcej: Pikantna zupa meksykańska The post Pikantna zupa meksykańska appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaWitam serdecznie Za oknem sroga zima więc na obiad idealnie nadaje się zupa meksykańska która jest syta i mocno rozgrzewająca. Zupa meksykańska jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna więc polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 1 puszka 400 g kukurydzy konserwowej 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 2 średnie cebule (około(...)papryka ostra 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej olej do smażenia oraz 2 litry wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu Link do filmu z przygotowania: Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na smaczną i rozgrzewającą zupę meksykańską z soją , jest syta więc może stanowić samodzielne danie na obiad . Dodam od siebie że najlepiej smakuje odgrzewana :) . Będziemy potrzebować : 1,5 L wywaru mięsno – warzywnego około 800 g mięsa mielonego wołowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 400 g 1 puszka czerwonej fasoli 400 g 1 puszka(...)łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 1 mała papryczka chili pieprz czarny , pieprz cayenne (papryka ostra) sól opcjonalnie sos tabasco Ja lubię zupę meksykańską dość pikantną więc obficie użyłam ostrych przypraw :). Link do filmu z przygotowania : Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=JKONYOCYj2w Przygotowanie : Odnośnie soi , jeżeli nie możemy kupić soi w puszkach
Uwaga Babcia GotujePikantna zupa meksykańska podana w obowiązkowym towarzystwie chrupiących, domowych czipsów z tortilli i pomidorowej salsy Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a. Pyszny, rozgrzewający obiad lub kolacja. Zupa meksykańska jest prosta i szybka do przygotowania. Swoją pikantność zawdzięcza papryczkom chipotle. Chipotle to poddana procesowi wędzenia papryka chilli z popularnej w Meksyku odmiany Jalapeno, która w wyniku wędzenia nabiera delikatnego(...)aromatu dymu, a jednocześnie staje się bardziej ostra od tradycyjnej papryki Jalapeno. Ja używam papryczek chipotle sprzedawanych w puszce ( takich ). Pikantność zupy meksykańskiej łagodzi dodatek awokado, sera Cheddar (w oryginale użyto ser Lancashire) oraz łyżka salsy ułożona na wierzchu zupy. Składniki zupy meksykańskiej: (4 porcje) 2 łyżki oliwy (używam olej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki
Moja DelicjaSmaczna, pożywna, gęsta i sycąca meksykańska zupa z kurczakiem. To jeden z moich ulubionych przepisów na szybki i smaczny posiłek z dodatkiem kurczaka. Idealnie smakuje, świetnie rozgrzewa i jest pyszna nawet po odgrzaniu. Meksykańska zupa z kurczakiem to fajny(...)pomysł na obiad na 2-3 dni. Po odgrzaniu smakuje nawet lepiej niż pierwszego dnia, ponieważ smaki się przegryzają. Taką zupę meksykańską można serwować nie tylko na obiad, ale również podczas domowych uroczystości. Zapraszam na przepis! MEKSYKAŃSKA ZUPA Z KURCZAKIEM – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 papryka czerwona 1 duża marchewka 1 pietruszka
Alle Dobre!meksykańska to bardzo smaczna, pożywna i co najważniejsze sycąca propozycja na obiad. Główną cechą tej zupy jest duża zawartość warzyw, w tym fasoli, kukurydzy czy papryki. Zazwyczaj przygotowuje się ją z dodatkiem mięsa wołowego, jednak ja postanowiłam użyć kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa meksykańska z kurczakiem jest bardzo rozgrzewająca i aromatyczna. Najlepiej smakuje w sezonie jesienno-zimowym i wówczas przygotowuję(...)najczęściej. Sam przepis na zupę meksykańską jest wbrew pozorom bardzo prosty. Wystarczy postępować zgodnie z przepisem, który znajdziecie poniżej. Polecam Wam również przepis na zupę meksykańską z mięsem mielonym, która jest również bardzo smaczna. ZUPA MEKSYKAŃSKA Z KURCZAKIEM – PRZEPIS Składniki 400 g fileta z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy
Przepiski.plZupa meksykańska Doskonała, bardzo treściwa, smaczna i rozgrzewająca zupa meksykańska, z kilku składników takich jak fasola, kukurydza, przecier pomidorowy, mięso mielone i bulion – powstaje potrawa, którą spokojnie można potraktować jako danie jednogarnkowe, a dodatkowo jest bardzo szybka w przygotowaniu. Zupa meksykańska Składniki na 4-6 porcji: 1L esencjonalnego wywaru drobiowego 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli(...)konserwowej 1 puszka białej fasoli konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 500g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Ostra papryka w proszku Sól pieprz Zupa meksykańska Przygotowanie: Przygotowujemy jeden litr wywaru drobiowo – warzywnego. Najlepszy będzie typowy rosół na bazie kurczaka, im bardziej esencjonalny tym lepsza wyjdzie potrawa finalnie. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy
Księga-SmakuZupa meksykańska to rozgrzewające i sycące danie - idealne na zimowe dni. Zupa jest niezwykle smaczna i pożywana. Pikantna i łatwa w przygotowaniu, z pewnością stanie się hitem na Waszym stole. Mimo prostoty przygotowania przyznam, że zupie meksykańskiej trzeba poświęcić nieco czasu, a i tak najlepsza jest na drugi dzień, gdy wszystkie smaki się połączą, a mięso dobrze przejdzie aromatem przypraw(...)których jest w niej niemało. Mięso wołowe jak i pomidory muszą się pogotować, a im dłużej gotowane tym smaczniejsze. Zupa meksykańska świetnie sprawdzi się w połączeniu z chrupiącymi nachosami. Polecam każdemu! Zupa meksykańska Składniki: 500g mielonej wołowiny 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 1 puszka krojonych pomidorów 500-750ml przecieru pomidorowego (passaty) 2 papryczki chilli 2 łyżeczki słodkiej
Codzienne Gotowanie