Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem

Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem

Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem

Zupę meksykańską z mięsa świeżo mielonego przygotowałam, do której mnóstwo przypraw i warzyw dodałam. Papryki kolorowe zanim do niej dołożyłam nad palnikiem przypaliłam, następnie skórkę zeskrobałam i pokrojone warzywa w paski do zupy dodałam, dzięki temu papryki stały się delikatniejsze  i z pewnością smaczniejsze. Zupę gęstą i dobrze doprawioną ugotowałam, a dla złagodzenia smaku, ryż na sypko do niej dodałam. Składniki na ok. 4 -6 porcji: 500 g świeżo mielonej szynki wieprzowej, ryż pełnoziarnisty Unc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, papryka, ryż, mięso, zupa, zupa meksykańska, fasola, sosy, mięso mielone, czerwona fasola, fasola czerwona, szynka, zupa z mięsem mielonym, mielone z warzywami, mięso duszone, sos do ryżu, pomidorowa ze świeżych pomidorów, suszone pomidory, ryż z warzywami, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.