Przepis na : obiad
Zupa meksykańska to nowe odkrycie w mojej kuchni, choć przyznam szczerze - sama się dziwię, że dopiero teraz wpadłam na ten przepis. Tę zupę przygotowuje się naprawdę szybko, wystarczy podsmażyć mięso, a potem dołożyć warzywa z puszki i pyszna, sycąca, rozgrzewająca zupa jest już gotowa. składniki: 1 litr wody 1/2 kg mięsa mielonego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 200 g koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki chili sól, piep... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...