prażymy na oliwie. Można to zrobić od razu w garnku, w którym chcemy przygotować krem. Po ok 5 minutach dodajemy posiekany czosnek, cebulę oraz umytą i pozbawioną nasion cukinię w mniejszych kawałkach. Zalewamy wodą oraz bulionem. Gotujemy do miękkości, miksujemy. Śmietankę łączymy z odrobiną zupy i wlewamy do całości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziarnami i grzankami
Kuchnia w czekoladziePierwszy raz zrobiłam zupę musztardową, i muszę powiedzieć że mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Jest kremowa, kwaskowa a zarazem delikatna. Ale koniecznie dodajcie jabłka, wino bo zupa zyskuje na smaku. Podaję ją z jajkiem i kabanosami przez co jest bardziej syta. składniki: 1 kawałek korzenia selera 1/2 kg ziemniaków 1 por biała część 2 jabłka 1 cebula(...)śmietany 18 % do zup 100 g kabanosów 4 jajka 125 ml wina białego Wykonanie: Cebulę czosnek, por drobno kroję i przesmażam na maśle, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojone i obrane ziemniaki, seler, jabłka. Przesmażam minutę i wlewam bulion. Gotuję do miękkości. Na końcu dodaję musztardę, śmietanę, sól, pieprz i miksuję zupę na krem. Jajka gotuję na twardo. Kabanosy
wesoła kuchniasolą, pieprzem i smażyć, aż pieczarki nie będą surowe. Z wywaru wyłowić wszystkie warzywa poza białą częścią z pora, dodać pieczarki (odrobinę zostawić do dekoracji) i zmiksować zupę na krem (najlepiej blenderem ręcznym). Makaron ugotować w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu i dodać do zupy. Zupę podawać gorącą w miseczkach, udekorowaną usmażonymi pieczarkami
Passions hobbies lifejest to zupa paprykowa w klasycznym rozumieniu. Taką już kiedyś prezentowałam. Piekłam paprykę i robiłam z niej pyszny krem. Ta zupa to aromatyczna, solidna, rozgrzewająca porcja energii, dosmaczona papryką w kilku odsłonach. Zaciekawieni? Sprawdźcie przepis koniecznie! Czytaj więcej
Pichceniomaniawolimy natkę, którą posypujemy jeszcze zupę w bulionówce). A tutaj wersja dla małych niejadków, czyli dzieci, które twierdzą, że nie lubią warzyw w zupie. Zapewniam Was, że taką zupę krem zjedzą z apetytem. Wtedy po prostu odlewam zupę przed doprawieniem chili i miksuję w małym garneczku. Smacznego
Smaczne Zdroweogórek jest jednym z naszych ulubionych warzyw. Cenimy go ze względu na fajny świeży smak i uniwersalność w używaniu. Idealny do sałatek, tart, smoothie, a nawet zup. Prezentowałyśmy już zupę krem z zielonego ogórka. Dzisiaj nadszedł czas na zupę podobną, a jednocześnie zupełnie inną. Dorzuciłyśmy do niej awokado, koperek oraz sporo pieprzu. Wyszła pyszna rozgrzewająca zupa, idealna na deszczowe wiosenne
Kolizje Smakówzwiązku z czym aktywnie gotuje zupy by zjadł cokolwiek ciepłego. Jednakże rosół już nam się zdecydowanie przejadł, a pomidorowej nie lubi. Zainspirowana dość niską ceną kalafiora postanowiłam przygotować mu zupę krem z tego warzywa. Efekt przeszedł moje oczekiwania: zupa była pyszna, a maluch wcinał ze smakiem. A co najważniejsze… przygotowuje się ją ekspresowo. Składniki: Główka kalafiora 3 marchewki
Kolizje SmakówDurszlaku był dla mnie nie tyle inspiracją, co motywacją do stworzenia zupy pomidorowej w ciut innym wydaniu. Choć klasyczna przygotowana z ryżem lub makaronem też nam smakuje, to tą mój Mąż był zdecydowanie bardziej zachwycony. Zwłaszcza dodatek zapiekanki go zaskoczył, ale przysięgam Wam, że w połączeniu z kremem pomidorowym była naprawdę pyszna! Składniki: Dla 4 osób 6 skrzydełek
Kuchnia w czekoladzieKiedyś zup jadłam bardzo mało. Teraz chyba próbuje nadrobić, ale nie będę ukrywać że mam jednak te swoje ulubione i ta ogórkowa jest właśnie jedną z
Kuchnia w czekoladziePod taką nazwą znajduje się przepis w zeszycie mojej Mamy. Zupa doskonale sprawdza się podczas rodzinnych przyjęć, ponieważ przygotowanie zajmuje znacznie mniej czasu niż ugotowanie flaków
Kolorowy PrzepisownikDziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów – na krem marchewkowy zrobiony na mleku kokosowym … z dodatkiem ostrego chili … i chrupiącego słonecznika
Ostra na Słodkooprzec,choc wiem ,ze zostal wychodowany w szklarni,albo tunelu foliowym.A niech tam...Powstal pyszny krem kalafiorowy na mleku kokosowym.Zwykla zupa kalafiorowa z jarzynami plasuje sie wsrod przasnych zup np.typu kapusniak.Ale krem z kalafiora to juz zupenie co innego-to arystokracja posrod zup.Ten pyszny,gesty,aksamitnie kremowy, wykwintny i elegancki krem bardzo latwo przygotowac i nie jest ,ani czaso
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wszystko razem pogotować do uzyskania miękkości. Dodać przecier pomidorowy oraz przyprawy: suszoną bazylię, sól, pieprz, słodką paprykę , lubczyk oraz cukier. Wszystkie składniki razem zblenderować na gładki krem i podawać. Zupa ma lekko słodkawy smak, jednak jej aromat jest dość wyraźny dzięki papryczce chili i pieczonej papryce. Krem najlepiej podawać udekorować koperkiem wraz z utartą mozzarellą i gorącymi
Aromatyczne Podróżemiękkości. 3. Dopraw papryką, solą i pieprzem. Następnie zdejmij z ognia, dodaj sok i skórkę z cytryny, zblenduj na gładki krem. Dodaj mleko kokosowe (żeby się nie zważyło, najpierw wymieszaj je w szklance z 2-3 łyżkami zupy) i ponownie zblenduj/wymieszaj. 4. Udekoruj nasionami i zieleniną - w ilościach mniejszych niż na zdjęciu
Powiedz dietom nie