zupa krem - 8065 przepisów (strona:273/538)

Zupa krem z pieczonym czosnkiem 178

Nie jestem fanką żadnej zupy kalafiorowej. A w tej – prawie w ogóle kalafiora nie czuć, spełnia rolę zagęszczacza. W smaku dominuje pieczony czosnek i słono-korzenny

Karo in the Kitchen
Miseczki chlebowe do zupy 112

Zupełnie nie wiem dlaczego takie misko-chlebki można kupić tylko w okolicach wielkanocy, dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie podawania zup, a już w ogóle zupy typu krem. Moje „miski” testowałam z dwukrotną dokładką i dały radę, czyli nie przesiąkły, ale za po po tej drugiej porcji zupy wyśmienicie rozpływały się w ustach będąc nasączone aromatem zupy. Składniki

greenscarf
Dynia. Właściwości i ciekawostki 79

dynią w roli głównej: Brioszki drożdżowe bułeczki dyniowe z cynamonem Risotto dyniowe z korzennymi przyprawami Kluski śląskie ziemniaczane z puree dyniowym Dyniowe czerwone curry z kawałkami kurczaka Zupa dyniowa krem z dyni i jabłka Pumpkin spice latte – kawa z syropem dyniowym Odmiany dyni w kuchni. Dynia zwyczajna – do marynat, do zup, do smażenia, pieczenia i gotowania. Dynia piżmowa w kształcie

ProstePesto.pl
15 najlepszych zupek dla niemowlaka (bez mleka) 191

malucha (od 6 miesiąca) Od 7 miesiąca Pierwsza zupka z mięsem dla niemowlaka (koperkowa)z mięsem dla niemowlaka (koperkowa) Zupka dyniowa z mięsem dla niemowlaka (od 7 miesiąca) Zupa porowa krem – dla całej rodziny Zupka z fasolką i selerem naciowym (od 7 miesiąca) Krem z białych warzyw (od 7 miesiąca) Pierwszy barszczyk dla niemowlaka (od 7 miesiąca) Od 8 miesiąca

Dieta bez mleka
Zupa-krem z kukurydzą, wołowymi klopsikami i pieczarkami 169

Ta zupa ma po prostu genialny smak! Zniknęła w pół godziny, bo każdy z nas (łącznie z Zuzią!) zjadł po 2 talerze :) soczewica czerwona świetnie zagęściła

Kolorowy Przepisownik
Zupa krem z dyni na słodko 135

Jak byłam małą dziewczynką to moja babcia robiła tę zupę w zimowe dni. Zupa była pyszna, kremowa i sycąca. Z łazankami domowej roboty :) Nawet moje koleżanki

Bea(u)ty kitchen
Krem marchewkowy z kolendrą 95

Kolejny przepis na zupę, tym razem wspaniały marchewkowy krem. Aromatyczna, słodka, sycąca i rozgrzewająca - idealna na jesienno - zimowe chłody.   0,5kg marchewki 1 łyżka masła 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 500ml bulionu warzywnego kilka szczypt gałki muszkatłowej łyżka posiekanej kolendry sól, pieprz Marchewkę pokroić na niewielkie cząstki. Cebulę drobno posiekać. Czosnek rozgnieść. Masło rostopic w garnku, przesmażyć(...)cebulę i czosnek, gdy cebula się zeszkli dodać marchewkę, bulion i gałkę muszkatłową. Gotować pod przykryciem aż marchewka będzie miękka. Zupę przestudzić, a następnie zmiksować, dodać kolendrę, doprawić do smaku, podgrzać i podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zupa pomidorowa 96

Print Zupa pomidorowa Przepis dodany przez Marcin Porcja 4 Czas Przygotowania 1 godz  Czas Gotowania 1 godz  Poziom Łatwy Wyśmienita zupa pomidorowa, o konsystencji kremu, z makaronem tarte. Smak pomidorowej znany jest od lat Polakom. Proste danie, ale pyszne. Serdecznie zapraszam do odkrycia tej przepysznej pomidorowej tajemnicy. Składniki 1 porcja rosołowa, noga, lub skrzydełka z kurczaka Koncentrat pomidorowy(...)łyżeczki octu i cukru. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Zupa pomidorowa","image":["http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-500x500.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-500x375.jpg","http:\/\/nieziemskiapetyt.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/przepis023-480x270.jpg"],"description":"Wy\u015bmienita zupa pomidorowa, o konsystencji kremu, z makaronem tarte. Smak pomidorowej znany jest od lat Polakom. Proste

NieziemskiApetyt.pl
Zupa meksykańska 52

Jestem ogromnym fanem zup. Nie ważne, czy są to kremy, czy może zupy „z wkładką”, to bardzo chętnie się za nie zabieram… Tym razem zabieram Was w kulinarną podróż do Ameryki Południowej, a dokładniej do Meksyku. Zupa meksykańska w moim wydaniu jest prosta w przygotowaniu i wyjątkowa(...)smaku… Zupa meksykańska Co w niej takiego wyjątkowego? Przede wszystkim jest to wegańska zupa meksykańska bez mięsa , ale za to z roślinnym zamiennikiem. Nadaje to dzisiejszej zupie tradycyjnego wyglądu i smaku, ale zjeść ją może każdy. Jednym z najistotniejszych składników, który przez wielu jest pomijany, to kakao. To dzięki niemu zupa nabiera wyjątkowego charakteru! Czym udekorować zupę? Ja najczęściej

Blendman
Kalafiorowa zupa krem 149

mini starter w postaci super gorącego kremu z kalafiora, udekorowanego odrobiną oliwy z oliwek. Konsystencja była wręcz aksamitna a smak po prostu fantastyczny. Następnego dnia rozpoczęłam poszukiwania przepisu na zupę krem . Zanim znalazłam tę właściwą recepturę, "zmarnowałam" kilka kalafiorów, przybyło mi trochę siwych włosów na głowie, a mąż parę razy zamiast zupy na obiad, dostał kanapki. No ale w końcu

W mojej holenderskiej kuchni
Zupa curry ze szpinakiem 196

konsystencję. Pod koniec gotowania dodajemy szpinak i łączymy go z resztą, jednocześnie pozwalając, aby się podgrzał. Gotową zupę konsumujemy w uzyskanej postaci lub ją miksujemy, gdy przestygnie, aby uzyskać zupę krem. Wedle uznania przyprawiamy ją solą i pieprzem. Smacznego.         Przepis inspirowany Zupą kokosową ze szpinakiem i patatami z książki Potrawy z warzyw , wyd. Olesiejuk

Weganizm infantylny
ZUPA KREM Z MARCHWI Z ORZECHAMI I IMBIREM 183

  Dzisiejszy obiad zajął mi 15 min bez kitu, chyba jest to najszybsza zupa świata. A do tego bardzo smaczna, delikatna i zapewne kochana przez dzieci

pieprzny smaczek
Zielona zupa ze szparagami i kabanosem 39

Zalać ok. 1,5 litra wrzącej wody i dodać sól do smaku, zioła, gotować 10 minut. ? Dorzucić do zupy pokrojoną cukinię i gotować jeszcze 15 minut. ? Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić umyty szpinak i koperek, następnie zagotować. ? Zmiksować zupę na krem, doprawić solą i pieprzem. ? Szparagi przełamać i odrzucić łykowatą część. ? Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut, odcedzić

To co kocham
Zielona zupa ze szparagami i kabanosem 112

minut. • Dorzucić do zupy pokrojoną cukinię i gotować jeszcze 15 minut. • Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić umyty szpinak i koperek, następnie zagotować. • Zmiksować zupę na krem, doprawić solą i pieprzem. • Szparagi przełamać i odrzucić łykowatą część. • Gotować w osolonej wodzie przez 7 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. • Podawać zupę posypaną

To co kocham

Proponowane wyszukiwania