zupa krem z warzyw - 2500 przepisów (strona:81/167)

KREMOWA ZUPA Z KUKURYDZY Z MLEKIEM KOKOSOWYM, IMBIREM I KURKUMĄ 153

   Dla wszystkich wielbicieli słodkiej kukurydzy lub po prostu osób lubiących eksperymenty w kuchni. Przepyszna, rozgrzewająca zupa krem. Nas zauroczyła bardzo swym smakiem i choć

Smaczne Zdrowe
16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą 125

Moje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne

MarciochaKucharzy
Pikantny krem paprykowy 197

cytrynie), rozgrzewająca moc chilli, energetyczny kolor. Dodatkowo zupa krem łatwiej "przechodzi" przez bolące gardło, chociaż w tym wypadku pikantny smak nie każdemu może pasować. Składniki dla 4 osób: Bulion warzywny 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera ½ pora ½ pęczka lubczyku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna czarnego pieprzu Warzywa obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę, seler(...)włożyć do garnka, dodać przyprawy. Zalać 700 ml wody, gotować 20 minut. Po tym czasie dołożyć połówkę pora i lubczyk gotować jeszcze 15 minut. Bulion odcedzić, warzywa można wykorzystać do innej potrawy. Krem paprykowy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 4-5 dużych czerwonych papryk (ok. 1 kg) 400g podłużnych pomidorów (poza sezonem można użyć pomidorów z puszki) przygotowany wcześniej

Pełny talerz
Zupa krem z cukinii 207

Pora kroimy w półplasterki W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojone warzywa. Dusimy ok. 4-5 minut często mieszając. Następnie zalewamy bulionem, solimy i dodajemy pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną natką pietruszki. Można również podać

Szczęśliwa kuchnia
Zupa krem brokułowo - bazyliowa 133

czosnek, ziele angielskie i listki laurowe. Zalać wszystko wodą, tak żeby warzywa były przykryte. Gotować 10-15 minut. Następnie dodać brokuła i gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy ziele angielskie i liście laurowe i doprawiamy zupę solą i pieprzem, oraz dodajemy bazylię. Blendujemy zupę na gładki krem. Podając do każdej porcji dodajemy kleks jogurtu naturalnego lub śmietany. Smacznego

kuchnia doski
Cukinia w cieście 172

cukinie idealnie nadają się do smażenia w cieście, gdyż to warzywa pochodzące z tej samej rodziny. To danie jest proste, tanie i do tego smaczne, taką jedną usmażoną cukinią naje się nasza rodzina. Cukinie jak co roku obrodziły w tym roku, więc robiłam z nich zupy kremy , placki z szynką, faszerowałam je mięsem, no i właśnie smażyłam cukinie w cieście

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem z dyni z domowymi grzankami 223

słodkiego :P  Wraz z nadejściem jesieni mamy do dyspozycji warzywo, które jest wręcz jej symbolem. Mowa o dyni. Można z niej przygotować wiele fajnych dań, jak np placuszki, przetwory czy najbardziej popularną zupę. I dziś właśnie chcę Wam przedstawić mój przepis na rozgrzewającą i sytą zupę krem z dyni. SKŁADNIKI ZUPA  -około 1-1,5  litra wywaru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Hummus, za’atar i granaty 161

być ona pełna melasy, wód kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli

GRUBY WAŁEK
Przecier dyniowy ( puree z dyni ) 270

jesień chciała nam czymś wynagrodzić słotę i zimno to właśnie tym warzywem - dynią. Złota kula, która kryje w sobie niezliczoną ilość pomysłów na pyszne dania. Chcąc przedłużyć jej "życie" robię przecier dyniowy. Jest on podstawą zup zarówno słodkich jak i wytrawnych oraz wspaniałym dodatkiem do ciast i kremów. Dynię można podzielić na części i upiec. Ja natomiast duszę

kawawszklance
Zupa krem z cukinii 228

Pora kroimy w półplasterki W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy pokrojone warzywa. Dusimy ok. 4-5 minut często mieszając. Następnie zalewamy bulionem, solimy i dodajemy pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkie Następnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną natką pietruszki. Można również podać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa z pieczonych pomidorów 132

chwili zmniejszamy ogień i smażymy ok. 7-10 minut. Kiedy warzywa są już miękkie wrzucamy upieczone pomidory i całość zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wrzucamy świeży tymianek i bazylię. Rozdrabniamy zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Zupę możemy jeść czystą, ale ja najbardziej lubię z gęstym jogurtem naturalnym

Plate of Joy
Zupa krem z brokułów 172

sól, płatki migdałowe Skworcu.       Polecam też zupy krem z cukinii, dyni, kurek i kalafiora.  Przygotowanie:     Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i selera. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki brokuła i gotujemy razem. Gdy warzywa są już miękkie wrzucamy ząbek czosnku i miksujemy zupkę

Aga w kuchni
Zupa krem z kurek 176

smaku zupa krem z kurek, jest bardzo sycąca. Możemy ją podać z grzankami lub z groszkiem ptysiowym, idealnie się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Składniki: 2 litry rosołu drobiowego 600 gram kurek 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ziemniaki Kawałek pora 100 ml. śmietany 30% 100 gram serka topionego Sól, pieprz 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Warzywa obieramy i kroimy(...)cebulę kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W większym rondlu roztapiamy masło dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz kurki, smażymy na małym ogniu do odparowania wody. Wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw, zupę miksujemy blenderem. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony i śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem

Bajeczna Kuchnia
Warsztaty z Pascalem Brodnickim 244

wstępnych powitaniach bardzo szybko zabraliśmy się do dzieła. Takim też sposobem powstały pyszności, które przedstawiam poniżej wraz z przepisami. Na pierwszy ogień poszła zupa z batatów i marchewki, w której miałam swój osobisty wkład Aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym Składniki dla 4 osób Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 35 min. Składniki: 800 g słodkiego ziemniaka(...)bulion do poziomu warzyw oraz sól i pieprz. Kiedy zacznie się mocno gotować, zmniejsz ogień. Gotuj bez przykrycia przez 25 min. Po tym czasie sprawdź czy słodkie ziemniaki i marchew są miękkie, dodaj mleko kokosowe i zmiksuj, aż otrzymasz aksamitny krem. Sprawdź czy krem jest wystarczająco przyprawiony i gotuj jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Wlej zupę do miseczek, dodaj

karmelowy
Zupa krem ze szparagów 124

mnie w kuchni jak najbardziej panuje wiosenna aura. Przygotowałam dla Was lekką zupę krem ze szparagów, której smak i wygląd wynagradza obecne anomalie pogodowe Zupa krem ze szparagów 2017-05-10 20:39:02 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 pęczki zielonych lub białych szparagów 4 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziemniaki 1 litr bulionu(...)wrzenia. Gotuj jeszcze kilka minut, następnie dodaj główki szparagów (kilka zostaw do dekoracji) i szpinak. Trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Lekko przestudzoną zupę zmiksuj w stojącym blenderze razem z mlekiem kokosowym na gładki krem. Podawaj np. ze śmietaną i świeżymi ziołami. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/    Artykuł Zupa krem ze szparagów pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania