zupa krem z pora - 1402 przepisów (strona:25/94)

Poniedziałek: Chłodnik z groszku i mięty 143

zrobienia w 15 minut. Chłodnik z groszku Czas: 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Na pewno znacie zupę krem z groszku, ale czy robiliście kiedyś groszkowy chłodnik? Jeśli nie to najwyższa pora, żeby go zrobić! Danie jest absolutnie niecodzienne w smaku. Słodki groszek pięknie łączy się z kwaskową maślanką, lekkości i świeżości całości

Niedzielny kucharz
Zupa, krem czosnkowy ze szczypiorkiem 271

Gęsty, gorący i czosnkowy krem z czosnkiem. Dla miłośników czosnku i nie tylko :) Kolejna moja propozycja zup/kremu na moim blogu. Idealne zarówno z pestkami dyni, słonecznika, grzanek czy groszkiem ptysiowym. Spróbujcie i wybierzcie swoją ulubioną wersję. Składniki: - 2l wody - 500g ziemniaków - 3 marchewki - 1 pietruszka (korzeń) - 1 łyżka tłuszczu - ja użyłam oleju - 1 główka czosnku - sól, pieprz - 1 liść laurowy(...)gotować do miękkości ziemniaków. Wyjąć marchewkę i resztę zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Podawać z posiekanym szczypiorkiem/kleksem śmietany/jogurtu oraz ulubionymi pestkami/grzankami/groszkiem ptysiowym. Smacznego! Inne moje propozycje na zupy krem: Krem z kukurydzy z chipsami i kindziuka Krem z pomidorami z serem Krem serowy z pora i cukinii

CookYourself
Zupa jabłkowa z jałowcem 234

owocowe są bardzo popularne w krajach Europy Północnej, wykorzystuje się do nich lokalne produkty, latem robiłam zupę wiśniową , a teraz nadeszła pora na jabłka. Zupa jabłkowa z jałowcem którą dziś przygotowałam pochodzi z kuchni norweskiej. Krem z jabłek jest niezwykle smaczny i aromatyczny, a to za sprawą nie tylko jałowca, ale także kilku bardziej egzotycznych przypraw takich

Codzienne Gotowanie
Zupa krem szparagowo-kalafiorowa 164

krótko więc korzystajmy z tych pysznych i zdrowych warzyw. Do jedzenia w całości zdecydowanie preferuję te zielone ale jeżeli chodzi o zupy to zdecydowanie białe są moim faworytem. Po okresie zachwytu czystym kremem szparagowym przyszła pora na modyfikacje. Dziś proponuję gęsty, sycący krem na bazie białych szparagów i kalafiora. Uważajcie, żeby nie przesadzić z ilością kalafiora bo może

Milion Smaków
domowa zupa krem z marchewki 151

składniki: 500 g marchewki 1000 l bulionu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki tłuszczu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek 4 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z domowym makaronem. 214

Pomidorowa tradycyjna u mnie w domu zawsze była z ryżem i zawsze robiona na przecierze pomidorowym i na bulionie drobiowym. Może dwa razy w życiu zrobiłem

BaRepas
Zupa krem z cukinii 323

wszystkich fanów zupy krem. Przyszedł czas na cukinię. Składniki: włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, pół selera, por) 3 cukinie 500g pałek z kurczaka (opcjonalnie) przyprawy: czosnek, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi jogurt naturalny i pestki słonecznika do dekoracji Przygotowanie: 1. Ugotuj wywar z warzyw (opcjonalnie z mięsem) w osolonej wodzie.… Czytaj więcej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Hashimoto na widelcu – UgotowanePozamiatane.pl partnerem medialnym książki 203

demonizowania gluten w naturalnie je zawierających składnikach. Stawiają też na powtarzalność – jeśli nauczymy się robić zupę krem z selera możemy ją potem zjeść z innymi dodatkami. Książek pani Makarowskiej jest już tyle, że można zawsze znaleźć coś na każdą porę roku i pod kątem wielu dolegliwości. Rozgrzewające zupy na zimę , koktajle i dania ze szparagów latem, onsulinoopornośc a teraz

Ugotowane pozamiatane
Poniedziałkowy "fit" - Zupa krem pomidorowy z mozzarellą i miętą 277

cotygodniowym cyklu "Poniedziałkowy fit" zapraszamy Was na coś lekkiego i pożywnego. Sezon na zupy krem trwa u nas przez cały rok. Dzisiaj zapraszamy na krem, który przygotowujemy przez okrąglusi roczek bez znaczenia na jego porę roku. Jednak trzeba przyznać, że w sezonie pomidorowym pojawia się on z pewnością z większą częstotliwością na naszych stołach, mowa oczywiście o kremie z pomidorów

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
LEKKI KRUPNIK WEGAŃSKI 308

Ostatnio w modzie są zupy kremy, jednak ja zdecydowanie preferuję te z kawałkami warzyw. Dziś wrzucam przepis na jesienny, delikatny krupnik: Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Krem z cebuli i pora 160

Składniki 4 cebule 1 por bulion warzywny łyżka masła Przygotowanie Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Razem z pokrojonym porem podsmażyć na maśle i zalać bulionem. Gotować

Gaździnka warzy
Niedzielny obiad ze smakami świata 138

pieprzu cayenne, wędzonego chili, kminku, kolendry, mięty i cynamonu, która wzbogaci smak zup i gulaszu z warzyw. Czerwone Curry kojarzy się ze smakiem Tajlandii. Jest to mieszanka papryki, imbiru, galangalu, kolendry, cayenne i trawy cytrynowej. Krem z batatów Składniki: 4 bataty opakowanie przyprawy sypkiej Harissa Knorr 2 pory 300 g liści szpinaku puszka pomidorów pelati 3 łyżki masła orzechowego(...)orzechowe. Wszystko gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Danie zmiksuj na krem w kielichu blendera, a następnie przecedź wszystko przez drobne sito. Dopraw do smaku odrobiną soli. Do gorącej zupy wsyp liście szpinaku i całość dokładnie wymieszaj. Potrawę serwuj z łyżką śmietany, kawałkami smażonego pora, kilkoma kroplami oleju z pestek dyni oraz cząstkami cytryny. Gulasz

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z cukini. 216

pora sól, pieprz grzanki Przygotowanie:  Cukinię kroimy w kostkę, ja ją nie obieram ze skórki, bo bardzo lubię te małe zielone grudki w zupie. Cebulę z porem także kroimy. Wszystko gotujemy w bulionie przez ok. 30 min. Po tym miksujemy zupę w blenderze, solimy i dodajemy pieprz według uznania, i gotujemy kolejnych 20 min, aby krem był

Kuchnia Łukasza
Krem z prawdziwków posypany parmezanem i natką pietruszki 215

się wycieczki na grzybobranie do lasu :) Chętnie bym pojechała, choćby zaraz. Tym razem zdecydowałam się na zupę krem. Składniki na krem z prawdziwków posypany parmezanem i natką pietruszki (4 porcje): prawdziwki mrożone (lub świeże) około 600 g 3 marchewki 3 pietruszki seler, por, kapusta (opcjonalnie) 2 łyżki natki pietruszki 4 łyżki startego parmezanu duża cebula 1/2 szklanki śmietany 12% kostka(...)rozpuszczonej kostce warzywnej. Jeśli używamy selera, pora i kapustę to musimy je wyłowić (podobnie jak liście laurowe etc.). Wywar połączyć z grzybami. Gotować kolejne 10 minut. Zabielić śmietaną i w razie potrzeby ponownie doprawić. Odstawić zupę i zblendować na gładką masę. Podawać posypaną parmezanem i natką pietruszki. Niektórzy jedzą zupy krem z grzankami, ale dla mnie to stanowczo

Karola gotuje
Zupa krem brokułowo-pietruszkowa 177

Nadeszła wiosna, więc pora korzystać z dobroci natury! W roli głównej brokuł i pietruszka. Niesamowite połączenie! Składniki: 1 brokuł 1 duża pietruszka 1 mała marchew 2 skrzydełka kurczaka przyprawy: jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, świeżo mielony pieprz 1,5l wody Sposób przygotowania: Do garnka z zimną wodą wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda(...)mniejsze porcje. Wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy kilka minut, kiedy warzywa będą lekko miękkie. Na pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Po ugotowaniu zupy, wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Całość blendujemy na gęsty krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Krem z selera i ziemniaków 177

Zupa w postaci kremu z powodzeniem może być podana jako samodzielne danie. Jest gęsta, sycąca i ma wiele cennych składników. Zupę - krem gotujemy jak najkrócej (tylko do czasu, aż warzywa będą miękkie). Zupy możemy podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub prażonymi ziarnami.  Dzisiejsza zupa ma lekko ostry smak, dzięki dodatkowi musztardy. Zupę przygotowuje się w kilka chwil, więc jest(...)seler 1 por 1,5 l bulionu warzywnego przyprawy: sól, kolorowy pieprz, 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki śmietany Wykonanie:   Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w kostkę 1x1cm. W większym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy wszystkie warzywa. Wlewamy bulion i gotujemy zupę do miękkości warzyw. Dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem. Zupę miksujemy na krem. Podajemy udekorowaną

Smak mojej kuchni
Krem z jesiennych warzyw 243

czasie śniegu już nie było ani grama. Także za oknem brzydka i ponura jesień. Dzisiaj mam trochę więcej czasu,to zrobię zgodnie z pogodą zupę - krem z warzyw, które zimują w piwnicy. Będę potrzebowała  po 2 dwie sztuki: Składniki:marchewka pietruszka ziemniakpor selerPoza tym: łyżka sosu sojowego łyżka gęstej śmietany(...)litra bulionu Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa oprócz pora obrać i ugotować w bulionie do momentu zmiękczenia, ok. 30 min. Pory pokroić w plasterki dusić na maśle. Dołożyć do gotujących warzyw. Sos sojowy, śmietanę i sok pomarańczowy dokładnie wymieszać. Dolać trochę gorącej zupy. Wymieszać, żeby śmietana się nie zważyła. Mieszankę wlać do gotujących się warzyw. Kiedy

pieprzny smaczek
Zupa z dyni - prosty i szybki przepis 214

Jesień to moja ulubiona pora roku. Może dlatego, że mam urodziny jesienią – jeszcze się nimi cieszę. J O tej porze roku na rynku

Pyza i Surówka
Gulasz dyniowy z dodatkiem mięsa wołowego 150

Jesień to pora, gdy dojrzewają dynie. Warto więc przygotować świeżą i aromatyczną zupę dyniową. Ja polecam Wam krem z dyni z mleczkiem kokosowym na ostro.  Dzisiaj jednak mam inną propozycję na bardzo pyszne i sycące danie. Gulasz dyniowy to pożywna opcja na obiad, dzięki dodatkom papryki i kminu rzymskiego stał się bardzo aromatyczny i rozgrzewający. Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa krem z brokuł i serka 168

Zupa wyszła przepyszna, mąż się zachwycał. Powiedział że taka zupa może być codziennie. Bardzo proste i szybkie danie. Wykonanie w thermomix na dole. Do garnka wlać

Kuchnia Pokoleń
Miszōng ze baniōm (Miszmasz z dynią) 177

Dobrze mieć zamrożōne 1 trocha bani, bo jak na wiosna Wōm sie ji zachce, to mołcie 2 już ôbiołd 3 prawie fertich 4 . Jak żech rychtowoł

Chop w kuchni

Proponowane wyszukiwania