zupa krem z dyni - 1745 przepisów (strona:73/117)

Zupa gulaszowa węgierska 322

mięknąć, dodajemy przecier i wrzucamy warzywa – gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Prawdziwa zupa gulaszowa węgierska – Gulyasleves – może być podawana z małymi kluseczkami, posypana natką pietruszki. Podobne przepisy Zrazy wołowe jak u babci Egzotyczny krem z dyni Krem szparagowy biały Kurczak po czerkiesku .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Zupa gulaszowa węgierska pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Bardzo prosta zupa dyniowa 218

Dziś przepis na zupę dyniową. Co w nim szczególnego? Otóż to, że jest bardzo prosty! Do przygotowania będziemy potrzebowali: Dynia Marchew Chili Zielone oliwki Słonecznik Kostka rosołowa Oliwa z oliwek Kurkuma Sól Pieprz Zapewne zauważyliście, że nie podałem konkretnych proporcji. Dlaczego? Dynia dyni nierówna, dlatego też przygotujcie jej tyle, ile akurat macie. Dynię obieramy i oddzielamy od pestek. Kroimy(...)garnka i zalewamy wodą tak, by cała dynia została nią przykrywa. Marche obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do dyni. Średniej wielkości dynię dodaję dwie, trzy marchewki. Całość gotujemy do miękkości. Do wywaru dodajemy kostkę rosołową oraz ok. łyżeczkę kurkumy. Gdy warzywa nam się zagotują, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i chili (jeśli nie lubicie ostrych

MarcinChef
Rozgrzewająca zupa krem dyniowo-batatowa z nutką chili 166

lecz mimo wszystko wstawię smakowity, rozgrzewający przepis na zupę krem. Dzisiaj na szybach samochodu zastałam szron, jest coraz zimniej, więc taka zupka będzie jak znalazł. Ogłaszam ostatni przepis z dyniowego cyklu. Przepis na 6-8 porcji. Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 3 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 1 dynia (ok. 1kg) - 1 duży batat - 2 cebule - 2 ząbki

Be Fit Be Strong
Zupa krem z selera 167

   Aromatyczna, pachnąca, rozgrzewająca ... idealna na zimowe dni. Mowa o zupie-krem z selera. Spróbujcie, na pewno nie pożałujecie. Składniki:* 300 g selera* 100 g

kolorowotorcikowo
Menu na tydzień: Coś gorącego na chłodną jesień 357

gorąca zupa jest najlepszym przyjacielem człowieka w jesienne chłody. Są zatem trzy zupy. Wspólnym mianownikiem dla nich są rozgrzewające przyprawy. Do tego dwa pożywne, mięsne dania. Całe menu wygląda tak: Spaghetti bolognese z dyniowym makaronem Czekaliśmy na nie, długo i cierpliwie, ale było warto. Chodzi o dynie, dynie makaronowe, żółtawe i podłużne, które po upieczeniu można podzielić widelcem na żółte(...)piękne makaroniki. Po prostu czary:) Prawdziwa magia zaczyna się w momencie, kiedy dyniowy makaron zostaje zapieczony z sosem bolognese! Wtorek: Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Kalafior jest krewnym kapusty i rzeczywiście pokrewieństwo można łatwo wyczuć podczas gotowania:) Upieczony kalafior pachnie znacznie subtelniej, a smakuje… orzechami. Orzechowy smak ma również pieczona cieciorka, która zresztą wygląda po upieczeniu jak prażone

Niedzielny kucharz
Kremowa zupa z cukinią i grzankami 85

Kremowa zupa z cukinią i grzankami Delikatna, letnia zupa krem z cukinii, ziemniaków, pora i cebuli. Podana z chrupiącymi grzankami i prażonymi ziarnami słonecznika oraz keksem śmietany lub jogurtu naturalnego smakuje wyśmienicie. Polecam!     Składniki: 3 młode cukinie 3 niewielkie ziemniaki pół pora – zielona część 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu lub rosołu 1 łyżka masła(...)oraz ziemniaki i całość smażymy ciągle mieszając przez około 3 minuty *** *** Następnie całość zalewamy bulionem lub rosołem i zagotowujemy *** *** Zupę gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw – przez około 20 minut *** *** Po tym czasie zupę blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej *** *** Przygotowujemy grzanki: kromki chleba tostowego smarujemy masłem *** *** Kroimy w kostkę

Blog z Apetytem
Dwa w jednym, czyli krem groszkowy z kremem dyniowym 154

wyglądało tak jak wyżej. Idealna kombinacja smaków, dzięki dwóm zupom na jednym talerzu :) Składniki: Krem groszkowy: - 1 kg g mrożonego groszku - 1 l wywaru warzywnego z dwoma marchewkami - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, ostra Do gorącego wywaru wrzucamy groszek. Przyprawiamy i blendujemy. Krem dyniowy: - 0,5 kg dyni - 1 l wywaru warzywnego z dwoma marchewkami - 1 cebula - 2 ząbki czosnku(...)czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię. Dodajemy curry, dokładnie mieszamy. Po kilku minutach zalewamy gorącym wywarem. Gotujemy tak długo, aż dynia będzie miękka. Doprawiamy i blendujemy. Obie zupy wlewamy z dwóch stron naraz

Corner With Recipes
Krem z dyni i ciecierzycy 102

dodać ziemniaki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć. Dolać wodę i zagotować. Gdy woda zacznie wrzeć, dodać dynię oraz przyprawy, zmniejszyć ogień. Gotować około 10 minut. Dodać ciecierzycę wraz z zalewą. Gotować kolejne ok. 5 minut. Zmiksować zupę na krem. Dolać mleko kokosowe. Zupę można podać z „wkładką”. U mnie to polędwiczka wieprzowa w sosie sojowym

Kucharzyca
Zupa szparagowa ekspresowa 106

miękkości pod przykryciem. Następnie dodajemy kilka łyżek mleka kokosowego lub śmietany i miksujemy np. blenderem na gładki krem szparagowy. Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Proponuję posypać zupę domowymi grzankami, szczypiorkiem lub prażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika lub dyni. Błyskawiczna zupa ze szparagów jest gotowa. Smacznego The post Zupa szparagowa ekspresowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
zupa z dyni 143

pewno smaczna zupa :)  Gotujemy bulion warzywny, doprawiamy solą i pieprzem... Gdy się zagotuje dodajemy puree z dyni, które czekało na tą chwilę w zamrażarce :) Jak zupa się zagotuje, to jest gotowa... ...jeszcze blenderem możemy ją rozdrobnić do konsystencji kremu. Tak przygotowaną zupę krem :) podajemy z kleksem śmietany :)  Smacznego

chleba naszego
Pieczone warzywa z dipem. 144

część warzyw mi została i wiecie, co z nimi zrobiłam? Ugotowałam pyszną zupkę krem z tych pozostałych warzyw. Powiem Wam, że zupa nawet dobra była :-). Radzę wypróbować te pieczone warzywka, bo są naprawdę warte grzechu ;-). Pozdrawiam. PIECZONE WARZYWA Z DIPEM. Składniki na 2 - 3 porcje: 1/2 dyni hokkaido 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 mały bakłażan

Zakątek rozkoszy kulinarnych
MUFFINY DYNIOWE – dietetyczne – najlepsze – BE FIT! 266

więc staram się go wykorzystać tak bardzo, jak tylko to możliwe. Warto, bo jak wiecie dynia jest niskokalorycznym, a przy tym bardzo zdrowym owocem ( no i afrodyzjakiem ;) ). Trochę więcej o niej napisałam TUTAJ – warto sobie kuknąć i poczytać! Mieliśmy już pyszne zupy, kremy, racuchy , pancakes i ciasta , więc teraz przyszła pora na dyniowe muffinki. Ale nie będą to takie(...)małe jajko – 1 szt * cynamon – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta * olejek do ciast waniliowy – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ugotowaną dynię blendujemy. Do miski przesiewamy mąki, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Dodajemy jajko, olejek i dyniowe puree – mieszamy, przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 35 minut / 180C

Ostra na Słodko
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 205

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 157

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem z buraków ze śliwkami 160

słonecznika pestki dyni nasiona konopi Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy śliwki i dusimy. Następnie dodajemy pokrojone upieczone buraki i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Po 15 minutach wlewamy ocet i gotujemy jeszcze chwilę. Na patelni układamy kilka pokrojonych śliwek i dusimy do miękkości ale tak aby się nie rozpadły. Wyjmujemy z zupy anyż i miksujemy na krem. Dekorujemy uprażonymi

AZgotuj!