Lekko pikantna zupka dyniowo-pomidorowa z orientalnym akcentem w postaci mleczka kokosowego i przyprawy curry (w proszku lub paście). Cudownie kremowa, pełna smaku, rozgrzewająca. Idealna na chłodne jesienne dni. Podałam ją z pysznym dodatkiem w postaci smażonych na maśle kurek oraz listkami świeżej kolendry . SKŁADNIKI 1 kg dyni (użyłam piżmowej) 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 25 g masła lub 2 łyżki oliwy/oleju 2 łyżeczki curry w proszku lub paście 2 pomidory malinowe lu... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...