ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA Z CURRY

ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA Z CURRY

ZUPA DYNIOWO-POMIDOROWA Z CURRY

Lekko pikantna zupka dyniowo-pomidorowa z orientalnym akcentem w postaci mleczka kokosowego i przyprawy curry (w proszku lub paście). Cudownie kremowa, pełna smaku, rozgrzewająca. Idealna na chłodne jesienne dni.  Podałam ją z pysznym dodatkiem w postaci smażonych na maśle kurek oraz listkami świeżej kolendry .  SKŁADNIKI 1 kg dyni (użyłam piżmowej) 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 25 g masła lub 2 łyżki oliwy/oleju 2 łyżeczki curry w proszku lub paście 2 pomidory malinowe lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.