Sprawdź najnowsze przepisy Talarki ziemniaczane z piekarnika – proste pieczone ziemniaki w przyprawach! Najlepsza zupa chrzanowa – przepis na zupę z ziemniakami Jak laserowe leczenie chrapania wpływa na poprawę jakości życia? Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym Sałatka bez jajek – wegańska sałatka jarzynowa
Via Gustochrzan, mleczko kokosowe oraz przyprawy. Do zupy możesz dodać również gotowane jajko. Zupa chrzanowa z ziemniakami – przepis krok po kroku Wegańska zupa chrzanowa z ziemniakami Via Gusto Zupa chrzanowa najczęściej kojarzy nam się z Wielkanocą, jako tradycyjne polskie danie, jednak jest to smaczna zupa również na co dzień. Jak zrobić zupę chrzanową? Zupa z chrzanem to bardzo… Drukuj(...)zupy możesz dodać gotowane jajko. Sprawdź inne przepisy na wielkanocne przepisy – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Najlepsza zupa chrzanowa – przepis na zupę z ziemniakami Jak laserowe leczenie chrapania wpływa na poprawę jakości życia? Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym Sałatka bez jajek – wegańska sałatka jarzynowa
Via Gustoplacki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto śniadanie << >> Keto obiad << >> Keto zupy << >> Przepisy poniżej
WegePrzepisZ przepisem na rosół jest tak samo jak z przepisem na sałatkę jarzynową – każdy ma swój. Dzisiaj zrobimy wołowy, który poza kilkoma szczegółami nie
Martyna Cookspizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa bazą sosu w zapiekance pasterskiej (zamiast nudnej sałatki jarzynowej). Krok 6. Zacznij mrozić Mrożenie domowych obiadów to najlepszy sposób by zdrowo jeść i jak najmniej czasu spędzać
Niedzielny kucharzBardzo prosta i szybka zupa, o zaskakującym smaku i aromacie. Na randkę jej nie polecam, ze zrozumiałych względów ;) Jednak na obiad, podana z pszennymi grzankami ze zrumienionym serem jest wyśmienita. Inspiracją był dla mnie przepis z książki "Kuchnia polska" Elżbiety Adamskiej. Składniki: ok. półtora litra rosołu lub wywaru mięsno-warzywnego, 10-12 sporych ząbków czosnku , 3 łyżki masła , mielony biały(...)rosołu (pietruszkę i seler) zmiksować lub zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Masło roztopić w garnku, zeszklić na nim czosnek - nie powinien się zrumienić. Dodać starte warzywa i chwilę poddusić razem. Wszystko zalać rosołem i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Do zupy dodać śmietanę, którą możemy przed dodaniem zaparzyć gorącą zupą, żeby nam się
Codzienna kuchnia niecodziennadoskonale znana potrawa. Moczka bowiem jest tradycyjnym śląskim wigilijnym deserem. Jest to rodzaj zupy bakaliowej z dodatkiem piernika. I w zależności od regionu, pojawiają się różne wersje moczki i różne dodatki do niej. Dawniej moczkę gotowano na wywarze z głów karpia lub wywarze jarzynowym i obowiązkowo zamiast pietruszki używano pasternaku. Przyznacie, że to dosyć niecodzienne i dziwne połączenie. Jeśli(...)odczarowałam mój koszmar z dzieciństwa, bowiem w takiej wersji jest pyszna! :) Co dom to inny przepis na moczkę. Dotyczy to również konsystencji potrawy. Jedni wolą nieco rzadszą, przypominającą gęstą zupę a inni bardziej gęstą, niczym budyń. Mojej moczce bliżej do gęstego deseru, co mi akurat bardzo odpowiada. Składniki: 200 g suszonych moreli 200 g suszonych śliwek 100 g rodzynek
My simple kitchenZupa kurkowa w kolorze zielonym za sprawą cukinii. Jest to kolejna moja zupa kurkowa i rodzina orzekła że najlepsza. Zupa ma konsystencję częściową kremu ale z kawałkami warzyw i grzybów. 20 dkg kurek 1 cukinia 1 cebula 3 marchewki 1/2 por biała część 1 kawałek selera 1 pietruszka 4 parówki cielęce 1 gałązka selera liście natka pietruszki sól, pieprz(...)obieram, marchewkę kroję w paski, seler i pietruszkę ścieram na tarce jarzynowej, por kroję w krążki. Do bulionu wkładam seler, pietruszkę, marchewkę i gotuję na pół miękko, na końcu dodaję por, cebulę z parówkami. i chwile gotuję. Kurki myję dokładnie i też przesmażam na patelni, dodaję do zupy. Cukinię kroję w plastry 0,5 cm grubości i przesmażam delikatnie
wesoła kuchniawyjmujemy zamrożone szparagi, kroimy jeszcze zmrożone na kawałki i wrzucamy do zupy. Smakuje prawie jak ze świeżych. Składniki: - 0,5kg szparag - 250g mrożonej włoszczyzny w słupki (lub świeża marchew, pietruszka, seler i por, pokrojone na kawałki lub starte na tarce) - ok.0,5l bulionu ( rosołu domowego ), może być jarzynowy lub wody - 1 pęczek koperku - sól do smaku - kluski lane z jednego(...)słupki i całość podgotować. Następnie dodajemy obrane i pokrojone na kawałki szparagi, dolewamy wrzącą wodę (do pożądanej konsystencji), doprawiamy solą i gotujemy ok.10 minut. Przed końcem gotowania dodajemy do zupy makaron (u mnie muszelki z mąki orkiszowej) lub kluski przygotowane z jednego jajka z dodatkiem 1-2 łyżek wody i kilku łyżek mąki orkiszowej (lub pszennej). Makaron lub kluski gotujemy
Smaczne Zdrowerodzinnym przyjmowało się, że kiedy Mama robiła ogórkową w dniu skoków narciarskich to wygrywał Adam Małysz (wiem, że to śmieszne, ale byłyśmy o tym jako dzieci święcie przekonane :P ). Zupa ogórkowa w moim przeświadczeniu powinna być gęsta i sycąca i zawsze z ziemniakami i ryżem. Tego zabiegu nie rozumiał mój Mąż, który z czasem przekonał się do tego zabiegu. Czasem(...)pietruszkę i ziemniaki. Pietruszkę wkładamy do wywaru w całości, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wraz z ryżem, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania ogórki myjemy i ścieramy tarce na grubych oczkach. Odciskamy sok i wkładamy do zupy. W miseczce delikatnie mieszamy śmietanę z odrobina zupy i łączymy z całością, mieszając. Doprawiamy
ChilliJemyTakie jakieś niezbyt udane zdjęcie..kiedyś gdzieś czytałam, że zupy są ciężkie do robienia zdjęć i to jest prawda...starasz się jak możesz, a tu i tak nie wychodzi tak jak trzeba..ale cóż, jest jak jest i przepis podam..Niby zwykła zupka jarzynowa, ale z dodatkiem kluseczek z dodatkiem dyni. bulion 2 marchewki 1 pietruszka(...)dyni wymieszać z jajkiem i mąką i solą .[Ilość mąki wg uznania, zależy jakie chcemy mieć kluski ] .Jak ziemniaki będą prawie miękkie wlewać masę dyniową na gotującą zupę, mieszając by powstały kluseczk i i gotować kilka minut.Na koniec dodać śmietanę, koperek, doprawić w razie potrzeby
Moje domowe kucharzenieMamy dla Was pyszną propyzję na zupę z młodymi ziemniakami, bobem oraz świeżym koperkiem. Idealna na początek lata. Wyśmienita w smaku i bogota w warzywa. Polecamy. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 500ml bulionu jarzynowego 6 młodych większych ziemniaków ¾ szklanki ugotowanego bobu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka(...)minuty. Dolewamy gorący bulion, gotujemy około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Dorzucamy ugotowany, obrany bób. Po dwóch minutach wyłączamy gaz i dorzucamy koperek wraz ze szczypiorkiem. Nakładamy gorącą zupę na talerze i podajemy z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany. Smacznego
Kolizje Smakówsposób przygotowuję wywar do zup. Jest przepyszny i o wiele smaczniejszy, niż klasycznie ugotowane warzywa z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych oraz soli. Więcej przepisów na zupy, jak również do czego można wykorzystać rosół wegański, znajdziecie tutaj . I pamiętajcie, warzyw z rosołu nigdy nie wyrzucajcie! Możecie z nich przygotować pyszną sałatkę jarzynową lub pasztet jaglany . Przepis na rosół
WegePrzepisZupa dyniowa jest moją propozycją na listopadową akcję pod nazwą Wyzwanie Blogerek". W tym miesiącu, własnie dlatego, że to taki ponury i chłodny miesiąc, proponujemy Wam rozgrzewające dania :) Składniki: 2 spore cebule , 4-5 większych ząbków czosnku , ok. 5 cm świeżego imbiru , około 3-4 szklanki drobno startej dyni (nie na miazgę, lecz na drobnej jarzynowej tarce), bulion(...)zetrzeć na tarce jarzynowej - dodać do garnka. Podlać bulionem lub rosołem w takiej ilości, żeby wyszła odpowiednia dla nas konsystencja. Dodać sól, paprykę i mielony imbir - do smaku. Całość gotować przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować kluseczki, które są najzwyklejszymi kopytkami uformowanymi w kuleczki i ugotowanymi w zupie :) Ugotowane dzień wcześniej ziemniaki
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo smaczna, lekka i pożywna zupa do zrobienia dosłownie w kilka chwil. Prażone orzechy i starty ser nadają jej wyjątkowego smaku. Gwarantuję, że na jednej miseczce się nie skończy ;) 2 duże selery (ok 700 g) 4 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa 1,5-2 l wywaru jarzynowego sól świeżo zmielony pieprz maggi 2 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl(...)kilka minut. Zalać wywarem, w zależności od pożądanej konsystencji wlać go mniej lub więcej (ewentualnie wodą i dodać kostkę warzywną). Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy, doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać zahartowaną w zupie śmietanę. Zupę zmiksować na gładki krem. Orzechy podprażyć na patelni, przesypać na czystą ściereczkę i pocierając usunąć
Smakołyki Asi