Najlepszy chłodnik to taki na bazie wiejskiego mleka zsiadłego lub kefiru i najlepiej z nowalijkami ze swego ogródka bądź z bazarku ze zdrową żywnością. Chłodnik wolę
Kuchcik gotujeFlaczki drobiowe z kurczaka i żołądków drobiowych. Pyszne danie lub jak ktoś woli gęsta mięsna, rozgrzewająca zupka. Idealny obiad na jesienne i zimowe dni. Polecam :) Składniki
Kuchnia z widokiem na ogródBarszcz czerwony przygotowuję na różne sposoby, dziś proponuję chyba najlepszy z nich. Barszczyk z marynowanych buraczków. Buraczki zamarynowałam niedawno,dzisiejszy barszczyk jest z buraczków przetworzonych w
Kuchnia z widokiem na ogródDelikatne mięsko i domowy przecier ogórkowy, uwielbiam taka ogórkową. Do tego zaciągnięta śmietanką. Pycha! 500 g mięsa gulaszowego 1 marchew 4 ziemniaki 300 g domowego przecieru
VioletoweKucharzenieBarszcz czerwony gości u nas bardzo często w różnych postaciach, a to czysty, a to zabielany, innym razem z botwinką lub na zakwasie. Możliwości jest wiele
Kuchnia domowa AniTradycyjne flaki przygotowuje się z wołowych, cielęcych lub drobiowych żołądków i trzeba je długo gotować. Znam takich, którzy z tego powodu nie wezmą flaków do ust
W SMAKPor to roślina należąca do rodzaju Allium, tego samego, co cebula i czosnek. Tak jak one, zawiera związki siarki i wykazuje podobne do nich właściwości
W SMAKJa wykonywałam akurat ten krem z myślą o mojej półrocznej córeczce, dla której sama przygotowuję jedzenie, bo wiem wtedy dokładnie co w tym jest. na zdjęciu
dom-agi.plNie wiem czy jestem bardzo odkrywcza, bo możliwe, ze taki sposób na szybki barszcz czerwony już ktoś przede mną wymyślił . W każdym razie zachciało mi się
Kulinarne przygody GatityMiałam ochotę na coś szybkiego i rozgrzewającego z soczewicy. Jako że w lodówce był domowy bulion i napoczęta butelka przecieru pomidorowego, wiedziałam że zrobię coś podobnego
Poezja smakuOstatnio zachciało mi się krupniku. Dawno już go nie jadłam i chyba jeszcze nigdy sama nie robiłam więc postanowiłam ugotować. W domu miałam tylko drobniutką kaszę
Monia miesza i gotujeAqua fresca to orzeźwiający, meksykański napój przygotowywany z owoców lub warzyw, który bez problemu można zrobić samemu w domu. Nieodłącznym składnikiem jest oczywiście sok z limonki
Luźna KuchniaSuper jest zatrzymać smak majowych warzyw. Ja uwielbiam po prostu szparagi, jako dodatek do mięs, ale również KREM ZE SZPARAGÓW. Dlatego zamrażam to warzywo i przypominam
Kuchnia BeatyNa Wielkanocnym stole nie może zabraknąć ŻURKU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. Ja podaje go drugiego dnia na świąteczny obiad. SKŁADNIKI: 50-60 dag. białej kiełbasy
Kuchnia BeatyBardzo lubię wszelkie potrawy z dodatkiem pora, dziś postanowiłam zrobić krem. SKŁADNIKI: 3 białe części pora 4 średnie ziemniaki 1 mała marchewka mały kawałek pietruszki i
Kuchnia Beaty