zupa gu - 1000 przepisów (strona:56/67)

Chłodnik z pieczonych buraków z fetą 175

Chłodnik z pieczonych buraków Pięknego upalnego lata za oknem ciąg dalszy, więc dziś na blogu poodrzucam pomysł na lekki, letni chłodnik z pieczonych buraków. Na blogu

Kulinarne przygody Gatity
KREM Z KALAREPY. 214

Bez zbędnych wstępów. KREM Z KALAREPY. /własny;/ 3-4 porcje 4 duże kalarepy 600ml bulionu warzywnego 1 cebula łyżka masła 150g serka kremowego (u mnie

W kuchni Karmel-itki
Chłodnik z nowalijek 121

Za oknem piękna wiosna i mnóstwo słońca, którego nie może też zabraknąć w naszych potrawach. Dlatego mam dla Was pyszny, lekki chłodnik wiosenny z nowalijek

Z miłości do słodkości
Chłodnik z botwinki 113

W tym roku moja botwina jest piękna jak nigdy:) Dlatego nie mogło się obejść bez chłodnika. W zeszłym roku przywieźliśmy ten przepis z Podlasia, choć myślę

Z miłości do słodkości
Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona) 125

To znaczy na zrumienionych warzywach z włoszczyzny. Od lat tak robię bo przekonałam się, że wydobycie naturalnych cukrów ( karmelu) z opieczonych na suchej patelni warzyw nadaje

Buniabaje w kuchni
1489. Rosół z kaszą kuskus 224

Kurczak - a dokładniej to były skrzydełka , już się gotowały..i w sumie miałam gotować makaron do rosołku..ale wyjęłam skrzydełka [ przełożyłam je na patelnię -lubię takie

Moje domowe kucharzenie
Kapuśniaczek z kuskusem 139

Pyszna zupka.. porcja rosołowa  kasza kuskus Kupiec kawałek młodej kapusty  marchewka  ziemniaki sól,pieprz listek , ziele koperek Porcję rosołową umyć, zalać

Moje domowe kucharzenie
Bulion z kaszką wersja Mamy 201

Ponieważ mnie totalnie odrzuciło od kuchni , pałeczkę przejęła Mama. Doszła do wniosku , że najlepiej jej wyjdzie i ( najlepiej mi posłuży ) bulion z kaszką .Ja tez taki

Buniabaje w kuchni
,,Indykomięs,, z warzywami 186

Nazwa przepisu to zabawa słowem. Może być sztukamięs z wołowiny który bardzo lubię to czemu nie można zrobić czegoś podobnego z indyka ? Co prawda upał na

Buniabaje w kuchni
Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną 201

Lubimy fasolkę po bretońsku i średnio dwa razy na kwartał gości  na naszym stole. Najczęściej gotuję ją na wędzonym żeberku i z myśliwską kiełbaską

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała