zimne przystawki - 1149 przepisów (strona:64/77)

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 257

zwolennikiem małej przystawki, może to być np. plasterek włoskiej  mozzarelli  z wędzonym łososiem, tartaletka  z musem z wątróbki z dodatkiem brandy itd. Dlaczego jestem zwolennikiem podania przystawki. Z kilku powodów. To ma być małe dzieło sztuki kucharza, ma cieszyć oko i łechtać podniebienie. Goście będą chwilę zajęci ,zasiadają do stołu i wiem, że podając zupę wszyscy dostaną(...)kotlet de volaille i poczciwy schabowy. W dobrej restauracji wydanie np. dla 100 osób -  5 rodzajów gorących drugich dań, plus ziemniaków, frytek i 1 gorącej  jarzyny, ( 2 zimne surówki  podajemy wcześniej) -  nie powinno zająć więcej niż  20 minut. Ustalmy również ile półmisków podajemy na stoły. Zasada jest taka. Każdy rodzaj  gorącego, czy też

Kulinarny karnet Christophera
Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi 149

Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych

Pociąg Do Kuchni
Sałatka ” Hiszpańskie Lato „ 973

Sałatka „Hiszpańskie Lato” Upałów ciąg dalszy , nie wiem jak Wy , ale ja , już jestem wykończona .. Wszyscy marudzą , do południa ciężko nosa wyściubić bo grzeje

Ogrodnik w podróży
Pieczarkowe poduszeczki do kubka czerwonego barszczu 581

Dziś mam dla Was szybką i niebywale smaczną propozycję. Poduszeczki z pysznym pieczarkowym farszem o czosnkowej nucie, które smakują idealnie z kubkiem gorącego czerwonego barszczu. Taka

Słodkie okruszki
Arancini z pieczarkami 216

Arancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z

mojewypiekiinietylko
Knedliczki z frużeliną truskawkową 224

mojprzepisna.pl | Knedliczki z frużeliną truskawkową Co to są te całe Knedliczki – ano coś co zawsze jedliśmy z mięsnym sosem będąc w Czechach lub na Słowacji

moj przepis na
SUSHI MAKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I AWOKADO 262

    Gonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje

W kuchni Karmel-itki
Bigos 160

Z bigosem jest jak z racją, każdy ma swój przepis, a co dom to inna wersja. Początki bigosu w Polsce były burzliwe — nazywano tak potrawę z

ladykitchen
Sałatka z bobu z pesto z orzechów włoskich 185

Dzień dobry, W dzieciństwie znałam tylko bób gotowany, który wyłuskiwaliśmy ze skórek z jednego garnka. Nie przypuszczałam wtedy, że można z niego wyczarować tyle wspaniałych dań

Chilli Czosnek i Oliwa
Tradycyjna sałatka Cezar 358

Tradycyjna sałatka Cezar – jak się przekonałam spotkamy ją na całym świecie. W domu zazwyczaj rzadko robię ją w oryginale, najczęściej są to jakieś wariacje na

Poezja smaku
Sushi poradnik krok po kroku 183

  Sushi to chyba jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw kuchni japońskiej. Przez ostatnie lata zrobiła furorę również w Polsce, gdzie tak zwane susharnie można znaleźć

Food Square
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 154

Ś więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć

Food Square
Przepis na śledzie dla leniwych :p – śledzie z czosnkiem i śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym 160

Przepisy na śledzie na wigilię polecam tym, którym zawsze brakuje czasu pod koniec przygotowywania kolacji wigilijnej, a chcieliby mieć na stole jeszcze jakieś dodatkowe potrawy Wykonanie

Eat me! Fit me!
Pasztet szlachecki 187

pasztet_szlachecki_mojprzepisna.pl mojprzepisna.pl | Pasztet szlachecki Specjalność mojego męża Pasztet szlachecki, przygotowywany na każde święta i większe uroczystości rodzinne czy dla przyjaciół. Przepyszny, aromatyczny, smakuje nawet niejadkom, z

moj przepis na
Sałatka sushi z łososiem z patelni 193

Smak sushi w tej sałatce niezaprzeczalny a jak szybko w ten sposób i łatwo sprawić sobie tę wyrafinowana przyjemność. Uwielbiam sushi i to nie podlega dyskusji

Sztuka gotowania w/g Samiry