Kiedyś walijscy górnicy zabierali je do pracy na drugie śniadanie. Później Australijczycy wynieśli je niemal do rangi narodowego dania, mnożąc rodzaje farszów. Na początku lat dziewięćdziesiątych
zadanie-gotowaniePodczas kolacji wigilijnej na każdym stole króluje karp. Ja oprócz karpia przygotuję także inne ryby. Bardzo lubię opiekane ryby w słodko- kwaśnej zalewie octowej. Oto
Tradycyjna kuchnia KasiW gotowych batonach musli można znaleźć sporo cukru, syropu glukozowo - fruktozowego oraz tysiąc innych składników, które wcale nie są potrzebne organizmowi. Takie batony można zrobić
My Chcemy JeśćZe zrobieniem tych tymbalików zbierałam się dość długo. Ale jako że akurat idą święta to jest to idealna przystawka na świąteczny obiad. Zachwyca nie tylko smakiem
Marder&Marder ManufactureI żeby nikt się nie ważył powiedzieć, że ostatnio robię tylko kanapki... Ślicznie wyglądające i pyszne w smaku ;) Polecam, nawet dla tych, którzy nie mają czasu
Lawendowe NieboJuż za chwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony
Kulinarne przygody GatityWłaściwie to ja nie bardzo lubię śledzie... nie jestem w stanie zjeść takich w oleju z cebulą, które tradycyjnie robiło się w moim rodzinnym domu, ani
Kulinarne InspiracjeIdealne na świąteczny stół, bo bezmięsne, ale do tego takie pyszne. Często przechodząc w Tesco, nie mogłam ominąć stoiska z Fornetti. Moje ulubione to właśnie te
Kuchnia PaulettesA jakie jedzenie na Sylwestra jest najlepsze? No cóż, co rodzina to zwyczaj, co kraj to obyczaj, jak mówi znane przysłowie… Czasami to proste dania, czasem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C. Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego
AZgotuj!Na śmierć o nich zapomniałam! Sezon na szparagi powoli dobiega końca, a ja się łaskawie obudziłam, że przecież gdzieś coś mam takiego, co być może Was
Kuchnia w czekoladziePieczona ciecierzyca to pyszna, bardzo zdrowa przekąska, którą możecie szybko przygotować dla siebie lub niezapowiedzianych gości 😋 Taka cieciorka w aromatycznych przyprawach, doskonale nadaje się jako przekąska
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli cenicie porcję energii, jaką daje posiłek zwierający jajka, a znudziła się Wam tradycyjna jajecznica, to polecam odkryć czym jest frittata. Pod ta nazwą kryje się
PichceniomaniaSzkockie jajka. Właściwie nie ma pewności czy są ze Szkocji. Jedna z wersji pochodzenia potrawy to sugeruje, ale inne wskazują Londyn lub nawet Indie jako miejsca
zadanie-gotowanieJajko w koszulce czyli jajko po benedyktyńsku – każdy o nim słyszał, ale nie każdy robił. Jest świetnym pomysłem na śniadanie albo kolację. Świetnie smakuje ze
Ostra na Słodko