Tradycyjne paluchy serowe wzbogaciłam dynią. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor. Składniki 250 g tłustego białego sera 3 łyżki pure z dyni
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPASTA JAJECZNA Z AWOKADO – Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w
Gotowanie-ukW mojej rodzinie od zawsze to mój Brat przygotowuje ryby, jest ich miłośnikiem i zna się na nich jak nikt inny. Nie omieszkam wspomnieć, że wychodzi
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPo pierwsze: to danie jest bardzo niepozorne. Po drugie: jest swojego rodzaju śródziemnomorskim fusion - włoska forma i zdecydowanie egipski smak. Po trzecie: jest to najsmaczniejsza rzecz
zadanie-gotowanieUrocze, kolorowe i lekkie, w sam raz na jeden gryz i do tego w smaku tak łudząco podobne do ciężkich burgerów :), których przecież na imprezie nie
Eat me! Fit me!Kilka dni temu tata wykopał dla mnie kilka korzeni chrzanu. Na początku chciałam zetrzeć go na tarce, ale po zastanowieniu postanowiłam tarkę zamienić na blender. Okazało
Mama GotujeNa zewnątrz szaro, buro i jesiennie. Pogoda nie sprzyja, więc siedzę w kuchni i wymyślam ;) Dziś zapraszam na maślane, kruche herbatniki polane
Rozpustne gotowanieWielu z nas na drugie śniadanie wybiera drożdżówki, które kupuje w piekarni lub pobliskim markecie. Warto jednak od czasu do czasu, samemu przygotować sobie taką przekąskę
Kuchnia od dwojgaFrytki z piekarnika są doskonałe jako oddzielne danie, ale także sprawdzą się w roli dodatku do mięs, np. nóżek z kurczaka czy kotletów z kurczaka . Kiedy
Kuchnia BazyliiPyszna sałatka z zaskakującym połączeniem składników: kaszy pęczak, kolorowych warzyw i pikantnych kabanosów chili. Gdy już mamy ugotowaną i ostudzoną kaszę oraz kalafior
Słodko-Słony Świat IlonyŚledzie smażone w zalewie octowej lubię od zawsze, to praktycznie jedyna ryba z octu, jaką jadam, choć na świeżo lubię wszystkie. Moi domownicy z
Smaczne ZdroweJak kupuję pączki i mam wybór między kilkoma rodzajami to pada na moje ukochane gniazdka. Od dawna już za mną chodziły bo dotychczas nie robiłam ich
Życie zaczyna się w kuchniJak już kiedyś mówiłam, wersji tych paluchów jest cała masa :D Ja niedawno odkryłam te :) PS. ten sos idealnie nadaje się także do zwykłej pizzy ;)
Malinowo w kuchniJeżeli tak jak ja jesteście fanami sushi to koniecznie spróbujcie przygotować je w domu. Mimo że wymaga trochę precyzji w rolowaniu, to z pewnością będziecie mieli
Fabryka pomysłówTapar – pokrywa, tapa – przykrywka, Upał, słońce, latające muchy pragnące wypić całe nasze wino...jak się od nich odpędzić... co zrobić aby nie wlatywały do kieliszka...? Ktoś
królestwo garów