Mamy piątek, a więc po całym tygodniu nie bardzo są chęci na gotowanie?Tak, tak wiem to z autopsji. A najlepiej jak jeszcze są ziemniaki
Życie zaczyna się w kuchniW moim rodzinnym domu śledzie na stole pojawiały się przez okrągły rok (może latem trochę rzadziej). Moja Mama mogłaby wydać chyba kilka książek zatytułowanych "Śledź na
Pełny talerzP rosta i szybka przekąska, będzie dobrze wyglądała na stole świątecznym ale sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30
SzczyptaSmaQPo raz kolejny chciałabym przeprosić za nieregularne wpisy na blogu. Sesję co prawda już zdałam, ale obrona ciągle przede mną. Do tego w zeszłym tygodniu się
Zgrabne GotowanieChipsy ziemniaczane to ulubiona przekąska moich chłopaków. Mąż uwielbia solone, za to Syn szczególnie przepada za tymi mocno pikantnymi Kiedyś, kilka lat temu, kiedy przygotowałam chipsy
NiePieprz.plTradycyjne paluchy serowe wzbogaciłam dynią. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor. Składniki 250 g tłustego białego sera 3 łyżki pure z dyni
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPASTA JAJECZNA Z AWOKADO – Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w
Gotowanie-ukW mojej rodzinie od zawsze to mój Brat przygotowuje ryby, jest ich miłośnikiem i zna się na nich jak nikt inny. Nie omieszkam wspomnieć, że wychodzi
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPo pierwsze: to danie jest bardzo niepozorne. Po drugie: jest swojego rodzaju śródziemnomorskim fusion - włoska forma i zdecydowanie egipski smak. Po trzecie: jest to najsmaczniejsza rzecz
zadanie-gotowanieUrocze, kolorowe i lekkie, w sam raz na jeden gryz i do tego w smaku tak łudząco podobne do ciężkich burgerów :), których przecież na imprezie nie
Eat me! Fit me!Kilka dni temu tata wykopał dla mnie kilka korzeni chrzanu. Na początku chciałam zetrzeć go na tarce, ale po zastanowieniu postanowiłam tarkę zamienić na blender. Okazało
Mama GotujeNa zewnątrz szaro, buro i jesiennie. Pogoda nie sprzyja, więc siedzę w kuchni i wymyślam ;) Dziś zapraszam na maślane, kruche herbatniki polane
Rozpustne gotowanieWielu z nas na drugie śniadanie wybiera drożdżówki, które kupuje w piekarni lub pobliskim markecie. Warto jednak od czasu do czasu, samemu przygotować sobie taką przekąskę
Kuchnia od dwojgaFrytki z piekarnika są doskonałe jako oddzielne danie, ale także sprawdzą się w roli dodatku do mięs, np. nóżek z kurczaka czy kotletów z kurczaka . Kiedy
Kuchnia BazyliiPyszna sałatka z zaskakującym połączeniem składników: kaszy pęczak, kolorowych warzyw i pikantnych kabanosów chili. Gdy już mamy ugotowaną i ostudzoną kaszę oraz kalafior
Słodko-Słony Świat Ilony