Amoniaczki to po prostu coś, co warto upiec i mieć zawsze w domowej szafce. Po pierwsze, ciasteczka mogą leżeć naprawdę bardzo bardzo długo, dzięki czemu możemy
Kuchnia od dwojgaOstatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak
Kuchnia od dwojgaOstatnio był przepis na chłodnik z zielonego ogórka. Tym razem zamiast ogórka wykorzystałam buraka. Ten chłodnik jest słodszy i łagodniejszy niż chłodnik z ogórka, ale również
Mama GotujePASTA ZE SŁONECZNIKA Z POMIDORAMI SUSZONYMI Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe, a szczególnie tą, którą teraz przedstawiam na moim blogu. Jest to jedna z moich ulubionych
Calzonella.comDzisiaj rolada ziemniaczana na waflu. Inna odmiana podania ziemniaków. Świetnie smakuje z gulaszem lub sosem pieczarkowym. Żeby zwinąć ładnie roladę ziemniaki muszą być gorące w przeciwnym
O kuchni z uczuciemTosty można przygotować w wielu odsłonach, mimo, że zazwyczaj przygotowywane są tradycyjne, np.: z masłem czosnkowym, z owocami , francuskie czy przekładane serem i warzywami, to
Kraina Miodem PłynącaSer piwny, właściwie - Namíchaný pivní sýr to moja ulubiona przekąska
Kuchnia PrezydentowejOd kilku lat traktujemy walentynki jako dzień nowych kulinarnych doświadczeń. Dziś padło na hummus. Ponoć to odkrycie roku, więc jak nie spróbować? Przepis jest połączeniem wielu
CoolinarniePLJakiś czas temu, jeszcze w epoce sprzed bloga, Maciek wymyślił dla nas hasło tygodnia, pod tytułem "zrolowane". Wiele fajnych dań wtedy powstało i mam nadzieję, że
zadanie-gotowanieGrudzień to szczególny czas. Wszędzie czuć atmosferę zbliżających się Świąt. Wszyscy cieszą się na nadchodzące Mikołajki. Jest to czas, kiedy dzieci najchętniej pomagają nam w kuchni
Mienta blogBez ubarwiania- to bardzo dobre marynowane śledzie. Jako przekąska albo podstawa do dalszych śledziowych zabaw. Według nas- IDEAŁY. Składniki ok 500 g solonych płatów śledziowych
OliveandThymeOjczyzną brzoskwiń, zwanych w starożytności perskimi jabłkami, są Chiny. Ich mieszkańcy już 4 tys. lat temu zajadali się tymi soczystymi owocami. Warto wiedzieć, że brzoskwinie to
My Chcemy JeśćGalareta drobiowa. Taką miałam ochotę, że postanowiłam zrobić. Polewam sobie sokiem z cytryny lub jak kto woli octem i zajadam. Na blogu znajdziecie przepis również
O kuchni z uczuciemChłodnik to pyszne danie, które doskonale nadaje się na upalne dni, świetnie spisuje się w roli przystawki, lub dodatku do mies przy grilowaniu. Robi się go
Mama GotujePaszteciki to smaczna propozycja na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek lub przekąskę, którą możemy łatwo zapakować i zabrać ze sobą gdzie tylko chcemy np.na piknik, do pracy
Kuchnia PaulettesŚ ledzie na Święta muszą być... tak samo jak i po Świętach :), np. marynowane w kwasie buraczanym i zalewie imbirowej, do podania z ulubionymi dodatkami. Porcje
SzczyptaSmaQPyszne, kruchutkie, maślane ciasteczka z dżemem. Są idealne! Najlepsze z dżemem z pomarańczy i suszonych moreli. Dżem jest gęsty, nie wypływa, idealnie
Rozpustne gotowanieWitajcie :) Potrawa, którą dziś chcemy zaproponować to niezwykła uczta dla podniebienia :) Uwielbiamy ją. Jest trochę pracy przy tworzeniu, ale naprawdę warto poświęcić trochę czasu, aby zasmakować
vegetanie