świeżych grzybów leśnych uwielbiam, dla mnie to najsmaczniejszy jesienny obiad. Prosty, szybki do przygotowania i doskonale smakuje z ziemniakami, makaronem lub innymi kluskami. Dzisiejszy sos przygotowałam z dodatkiem tymianku i rozmarynu. Zioła w żadnym wypadku nie tłumią królewskiego smaku grzybów, a jedynie delikatnie go podkreślają. Dodatek ziół sprawia, że sos jest nie tylko smaczniejszy, ale i lżej strawny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dobrze zmiękły. Gulasz z indyka z marchewką i cukinią doprawiłam lekko chili, papryką słodką oraz tymiankiem, aby smak mięsa został wyczuwalny. Danie możecie podawać jak leczo z bułeczką, z ziemniakami lub z ryżem, co kto lubi Dajcie koniecznie znać czy smakowało! Zobacz też: Żołądki w sosie chrzanowym Polędwiczka duszona w sosie własnym Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Pierś kurczaka zapiekana
Kuchnia Bazyliirybę i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem kolejne 15 min. Przyprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, papryką chili, solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem
Kuchnia MagdaLenyrybę i zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem kolejne 15 min. Przyprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, papryką chili, solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem
Kuchnia MagdaLenyprzepadają, kukurydza odpada, oczywiście z rybami ta sama sytuacja. Na dodatek jeśli danie wychodzi poza nawias, to już niech lepiej tam zostanie, bo gloryfikować należy przede wszystkim schabowego z ziemniakami. Całe dzieciństwo zastanawiałam się w kogo się wdali. W niedzielę to jedno wyznanie, nie lubię ryb, rozjaśniło mi wszystko. A potem poszło falowo. Mama, której rzekomo zawdzięczałam swój kulinarny
Mango PapajaDelikatne słodkawe mięso jagnięce w połączeniu z ziołami i czosnkiem. Pyszne. Podałem z pieczonymi ziemniakami. Składniki: 800 g łopatki jagnięcej z kością 4 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu 4 łyżki oregano 3 łyżki oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Łopatkę ponacinałem, włożyłem w nacięcia czosnek. Gałązki rozmarynu ułożyłem na łopatce całość związałem sznurkiem. Do miski wlałem oliwę, wsypałem oregano, dodałem sól
R'n'G KitchenNie wiesz czy zrobiłaś/zrobiłeś dobre zakupy? Przekonaj się (function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement
Przepisy Babcikapusty, która świetnie komponuje się ze słodkimi frytkami. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Przyzwyczailiśmy się, że jeśli frytki to muszą być: smażone z ziemniaków Tymczasem frytki można robić z różnych warzyw i najlepiej jest je upiec. Najlepiej smakuje mieszanka różnych frytek: z marchewki, pietruszki, selera i batata. Pięknie pachną, wyglądają i mają niesamowity smak. Szczególnie
Niedzielny kucharzspełniliśmy złożoną Miłoszkowi obietnicę, że na farmie pooglądamy króliki.. ;-)) Co najbardziej ci się podobało na farmie dyniowej Miłoszku? – Ziemniaaaki – odpowiedział nasz syn, który zebrał mały woreczek ziemniaków z okolicznego pola. A my przez te dynie i ziemniaczki poczuliśmy się zainspirowani, żeby przypomnieć nasze ulubione przepisy z dyni i wypróbować nowe. Zobaczcie niżej co dla Was mamy
Niedzielny kucharzściągamy skórkę z papryki. Kroimy paprykę na mniejsze kawałki, odstawiamy na bok. Fasolę gotujemy do miękkości i dodajemy do niej, podduszoną cebulę, pieczoną paprykę, mix warzywny z chili, ziemniaki wcześniej ugotowane oraz przecier pomidorowy z butelki wymieszany z niewielką ilością wody. Dosmaczamy solą i pieprzem, chwilkę dusimy ,aby smaki sobą przeszły i wszystko się przegryzło. Po wyłączeniu gotowego dania
Z Kuchni Do Kuchnijest to konieczne. Bataty nadają się idealnie jako dodatek do jesiennych potraw. Wyglądają pięknie, są słodkie i możecie z powodzeniem podmienić je np. na dynię. Ponadto słodkie ziemniaki s ą doskonałym źródłem beta-karotenu, witaminy C i potasu, co jest ważne w jesienną pogodę. Szukacie przepisów na wegański obiad, sprawdźcie również ten: Wegańska sałatka z makaronem chow mein i masłem
Słodkie Gotowanieziołami, a inni pieczarkami lub serem. Poniżej podaję wersję z samym masełkiem, ale jeśli masz ochotę, włóż też swój ulubiony dodatek. Do podania polecam ryż, frytki, gotowane lub pieczone ziemniaki, surówkę, sałatkę obiadową. Inne pomysły na kotlety… ** Łatwe kotlety jajeczne ** Ekspresowe kotlety drobiowe z majonezem i żółtym serem ** Kotlety rybne siekane ** Kotlety drobiowe mielone Składniki: 4 filety
Kulinarne S.O.S.ziołami, a inni pieczarkami lub serem. Poniżej podaję wersję z samym masełkiem, ale jeśli masz ochotę, włóż też swój ulubiony dodatek. Do podania polecam ryż, frytki, gotowane lub pieczone ziemniaki, surówkę, sałatkę obiadową. Inne pomysły na kotlety… ** Łatwe kotlety jajeczne ** Ekspresowe kotlety drobiowe z majonezem i żółtym serem ** Kotlety rybne siekane ** Kotlety drobiowe mielone Składniki: 4 filety
Kulinarny S.O.S.doprawiamy wmasowując przyprawy w mięso. Tak przygotowaną łopatkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pomiędzy kratkę wykładamy przygotowane warzywa. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym piekarniku ok godziny, półtorej. Podajemy z ziemniakami i surówką
Moje Wyrobytłuszczu japońskich przekąsek. Potrawę tę najprawdopodobniej sprowadzili do Japonii Portugalczycy, lecz w obecnym kształcie różni się ona znacząco od swojego siedemnastowiecznego pierwowzoru. Krewetki, kawałki kalmara oraz bakłażana, dyni, słodkich ziemniaków (batatów), korzenie lotosu czy grzyby shiitake obtaczane są w cieście z mąki, wody i jajka, a potem krótko smażone na bardzo gorącym oleju. Powstałe w ten sposób panierowane kąski macza
codojedzenia