ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1381/2562)

Śledzie w śmietanie z cebulą czerwoną, jabłkiem i ogórkiem kiszonym 129

jabłka i czerwoną cebulę, aby smaki doskonale się równoważyły. Tego śledzia szykujemy dzień wcześniej przed Wigilią, przed Sylwestrem, aby smaki się przegryzły. Podane z kromką chleba czy też z ziemniakami w mundurkach smakują doskonale np. podczas wigilijnej kolacji. W tym przepisie można wykorzystać śledzie solone, wymoczone przed obróbką w mleku lub marynowane śledzie. Polecam! Składniki na Śledzie w śmietanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
U cukrzyka na stole i w życiu 88

niezbyt dużych posiłków, lecz posiadających wszystkie niezbędne dla zdrowia składniki. Potrawy i napoje nie mogą być jednak tłuste, słodkie, słone i gazowane. Na stole cukrzyka nie mogą gościć ziemniaki, białe pieczywo, ciasta, słodycze, słodkie owoce i słodkie napoje. Jak również nie może gościć alkohol, ponieważ wchodzi on w bardzo niebezpieczne reakcje z lekami przeciwcukrzycowymi i doprowadza do wahań stężenia glukozy

ProstePesto.pl
Pomysły na przerobienie poświątecznego jedzenia 187

ziemniaczkami i mięsem. Ciasto z tego przepisu jest bardzo delikatne i mięciutkie, warto je dość cienko rozwałkować przed nadzianiem bo wówczas pierożki wychodzą jeszcze smaczniejsze. Jeśli zostały Wam gotowane ziemniaki, kapusta, gotowane lub pieczone mięsa, zróbcie pierogi!         POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Zapomniane polskie superfoods 101

wrzątkiem. Aronii powinny unikać osoby cierpiące na zgagę i wrzody żołądka. Topinambur. Nazywany także słonecznikiem bulwiastym. W przedwojennej kuchni uważano go za przysmak, ale z czasem przegrał konkurencję z ziemniakiem, do którego jest podobny. Cienkiej skórki nie trzeba obierać, wystarczy ją umyć. Przyrządzony w postaci puree ma lekko orzechowy smak. Jest dobrym źródłem insuliny, która pomaga kontrolować poziom cukru

ProstePesto.pl
Domowy wypiek chleba 102

zbędnych dodatków. To poradnik o zdrowym wypiekaniu, zdrowym jedzeniu domowego pieczywa, które towarzyszy nam przy śniadaniu, kolacji, podczas świąt wszelakich. Czy wiedziałeś, że do foccacci warto dodać trochę utłuczonych ziemniaków, by była bardziej wilgotna i ładnie rosła podczas pieczenia? Że podczas formowania chleba przed wstawieniem do piekarnika możesz nacinać go nie tylko nożem, także nożyczkami? Jak wykorzystać stare płaskie pieczywo

Zasmakuj Kuchni