Dwuskładnikowa surówka z kiszonych ogórków i cebuli to prosty i smaczny dodatek do potraw z ziemniaków i mięs, także z grilla. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu. Dodaje ostrości i wyrazistości potrawom. Podasz ją do gulaszy mięsnych, np. delikatnego gulaszu z piersi kurczaka lub puree ziemniaczanego , szaszłyków, grzanek, kanapek z wędliną. Możesz wzbogacić jej smak dodając posiekane marynowane warzywa, np. paprykę
Zasmakuj Kuchnimożecie podawać z makaronem – świetnie sprawdzi się penne, farfalle czy udające ryż orzo. Możecie je też serwować z dodatkiem ryżu, kaszy (polecam zwłaszcza orkiszową lub bulgur) lub z ziemniakami. Sprawdź też inne pomysły na obiad: Schab pieczony w sosie jerk Hiszpański gulasz z kurczakiem i chorizo Gołąbki bez zawijania Tortellini w sosie pomidorowym ze szpinakiem Drukuj Klopsiki z indyka
Na-talerzu.plłyżki soku z cytryny 200 ml piwa, soku jabłkowego lub wody Zalewa solankowa do kurczaka: 2 l wody 100 g soli 100 g cukru Warzywa do kurczaka: 4 ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki
Kuchcik gotuje