Od dziecka uwielbiam grzyby i kotlety z kani. Najczęściej jem je położone na kromce pieczywa, ale stanowić mogą one oczywiście bezmięsny dodatek do obiadu. Składniki (3 porcje): 3 kapelusze kani 2-3 jajka sól, pieprz 1 łyżeczka ulubionej przyprawy (u mnie np. przyprawa do ziemniaków i frytek, która w składzie ma m.in. koper, cebulę, gałkę muszkatołową, czosnek, kolendrę, pietruszkę) 1 szkl. panierki panko olej do smażenia pure ziemniaczane i surówka do podania Kapelusze kani oczyść z zanieczyszczeń i piasku... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...