pikanterii, trochę słodyczy, delikatne smaki warzyw które wybierzecie do swojej zupy krem. To wręcz nie może się nie udać. Tym razem postawiłam na słodką i pyszną marchewkę oraz słodkie ziemniaki czyli coraz bardziej popularne bataty. Wystarczy je obrać, pokroić w grube kawałki i ugotować z dodatkami. A jak już będą mięciutkie to w ruch idzie blender i z warzyw zrobicie
nietylkopasta.plwoda, ekstrakt z kokosa), zagęszczony sok jabłkowy 7,6%, zagęszczony sok arbuzowy 4%, zagęszczony sok ananasowy 3,6%, mąka tapiokowa, skrobia, białka bobu, wapń, koncentrat ze słodkiego ziemniaka, koncentrat z krokosza barwierskiego, naturalny aromat, zagęszczony sok cytrynowy, witamina D3, wegańskie kultury bakterii jogurtowych, Lactobacillus casei 431®. Masa netto: 90g Wartości odżywcze: banan – jabłko -100g/ 86 kcal, tłuszcz
Candy Pandasgrilla lub gotowanym? Pierś z kurczaka to mój ulubiony dodatek do klasycznej sałatki z kurczakiem. I nieważne co jest drugim dominującym składnikiem sałatki, czy będzie to makaron czy ziemniaki, filet z piersi kurczaka sprawdza się idealnie. Pyszne w sałatce są także udka, jednak to wersja dla tych co nie liczą kalorii. Do sałatki z kurczakiem jaki kurczak najlepszy ? Do sałatki
Dieta moja pasjamożecie zabielić tłustą słodką śmietanką lub mlekiem. Najsmaczniejszy wychodzi na bazie domowego rosołu, ale uda się i bez niego. Klopsiki w sosie z marchewką i porem wspaniale smakują z ziemniakami, kluskami, ryżem, kaszą lub makaronem. Podajcie do nich ulubioną surówkę i pyszny obiad gotowy, bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z mięsem mielonym :) Zobaczcie tez mój bigos cygański
Lekcje w kuchnimasła 1 łyżka bułki tartej cukier do posypania Kroki W dużym garnku nastaw wodę do gotowania leniwych. Twaróg przełóż do miski i rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Możesz go też przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj do twarogu jajka i mąkę i wymieszaj łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Stolnicę podsyp mąką. Przełóż na nią
Na-talerzu.plCzęsto najprostsze okazuje się najsmaczniejsze. Długo duszona karkówka dosłownie rozpada się pod widelcem. Najlepiej smakuje z ziemniakami lub wszelkiego rodzaju kluskami. 1kg karkówki 2 duże cebule olej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, majeranek 1 łyżka mąki 1. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kotlety. 2. W garnku z grubym dnem
Szefowa kuchnistały się miękkie ale pozostały przy swoim kształcie lub pozwolić im się rozpaść i stworzyć aksamitny sos w kolorze lekkiego różu :) Można zajadać z czosnkowymi grzankami, ryżem, kaszą, ziemniakami w ulubionym wydaniu lub tak, jak ja z czarną soczewicą, która swoim ziemistym smakiem świetnie równoważy owocowy sos. Ten jesienny indyk pasuje do wszystkiego! :) Jeżeli macie ochotę połaskotać podniebienie smakami późnego
Kuchnia w Słońcu Skąpana