Są takie dni, kiedy nic się nie chce. Nie chce się wymyślać pysznych i zdrowych dań, nie chce się stać przy kuchni zbyt długo. W takie
WiszniówkaSą takie dni, kiedy nic się nie chce. Nie chce się wymyślać pysznych i zdrowych dań, nie chce się stać przy kuchni zbyt długo. W takie
Wiszniówkabędzie cukru :). Polecam robić na bieżąco i od razu zjeść, bo gdy płatki namokną to już nie jest taki smaczny! Dla kogo: dla szukających pomysłu na zdrowe śniadanie dla lubiących wplatać jogurt do swojej diety dla niemających czasu Składniki: mały jogurt naturalny 2-3 garście płatków ekspandowanych (polecam orkisz lub pszenicę ekspandowaną) borówki amerykańskie (mogą być też inne owoce
Mania WypiekaniaBiorę udział w programie dla Ambasadorek Sante. Pierwszym zadaniem które należało wykonać było zdrowe śniadanie z płatkami . Na pierwszy rzut poszły fit-truskawka-malina-wisnia-225g/ . Produkt nie zawiera soli, ma niską zawartość tłuszczów. Fit – nowość od Sante 100% składników pochodzenia naturalnego Bez dodatku cukru Bez pszenicy Rekordowa ilość składnika pełnoziarnistego! Źródło cennych składników mineralnych Fenomenalny smak – dzięki
Różne smaki w kuchnibatoniki, zmieniłam zdanie o 180º. Stawiają mnie na nogi szybciej niż kawa, której z racji kp nie piję od lat. To mega zdrowa przekąska- idealna również na drugie śniadanie. Do szkoły będzie jak znalazł. Zaspokaja potrzebę słodyczy a do tego jest nieprzyzwoicie zdrowa. Zaczęłam nawet robić listę witamin i minerałów w które te batoniki są bogate dzięki swym składnikom
ArbuziakiPerły Tapioki to gruby granulat wytwarzany ze skrobi rośliny nazywanej potocznie maniokiem. Wykorzystywane najczęściej do deserów,koktajli albo jako skladnik zdrowego, pożywnego śniadania. Kiedyś już pokazywałam Wam pyszny deser z jej dodatkiem, dziś przyszła pora na kolejny! Mam dla Was przepis na pyszny pudding z tapioki z dodatkiem ulubionego masła orzechowego i bananów. Sycący i bardzo bardzo smaczny! Idealny
Ostra na SłodkoPostanowiłam zrobić słodkie naleśniki, tym razem z miodem. Do wysokiego naczynia dodać wszystkie składniki i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać z odrobiną
Kuchnia Pokoleńmniejsze cząstki. Wrzucić owoc do blendera, dodać ocet jabłkowy i miód. Zblendować na jednolity koktajl. Smacznego! Jak stosować powyższy koktajl? Należy przyjmować 4 łyżki koktajlu przed każdym głównym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja), codziennie przez tydzień lub wariant drugi (całą porcję – szklankę – wypijamy zamiast kolacji). Następnie należy zrobić przerwę przez 7 dni i kolejno powtórzyć serię. Osoby, które
Kulinarne PrzebojeLeczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze
Pieguskowa KuchniaJesień jest znakomitym czasem na wykorzystanie bogactwa lasów. Leśne grzyby podane w niecodzienny sposób mogą stać się rewelacyjnym śniadaniem lub obiadem. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ¾ szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 100 g sera
VioletoweKucharzenieBułeczki, bułki, ciasta drożdżowe należą do moich ulubionych. Nie ma nic lepszego rano na śniadanie jak kawałek ciepłej jeszcze i pachnącej bułki. Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą Dla jednych ciasta drożdżowe są dość trudne do wykonania. Głównie dlatego, iż nieodpowiednio wyrobione często nie wyrastają. Nie tylko kwestia wyrobienia jest tutaj ważna. Liczy się też dużo innych czynników, które
mecooksMamy taką zasadę, że jeśli jest weekend, to śniadanie musi być na ciepło. Czasami powstaje coś spontanicznie, czasami ze składników, które leżą w lodówce, bo nikomu nie chce się iść do sklepu ;) Tak też było z tymi placuszkami, które jedliśmy w sobotę. Połączenie zdecydowanych smaków, jak chorizo i oliwki ze słonością dobrego żółtego sera. Serwować je można z różnymi
Zielona Kuchniaidealnie komponuje się smakowo z nadzieniem, które stanowi ugotowany buraczek z fenkułem i serem feta. Tarta jest wspaniała, idealna na ciepło lub na zimno do zapakowania np. na drugie śniadanie. Bardzo polecam wypróbowanie przepisu! Składniki na nałożenie: 250 g ugotowanych buraczków 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka 200 g sera feta sól, pieprz 1 bulwa fenkułu koperek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ponoć Meksykanie jedzą quesadillas na śniadanie, my jednak wolimy je na kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też lubię pieczone tortillas . Robię często wersję bezmięsną quesadillas z soczewicą . Moje mięsożerne dzieci wolą jednak quesadillas z sosem meksykańskim czyli sosem z mielonego mięsa. Sos meksykański to sos z mielonej wieprzowiny. Smak sosu
codojedzeniaMagiczny chleb z kaszy jaglanej i gryczanej Przepis na chleb z kaszy jaglanej i gryczanej jest wariacją przepisu na klasyczny chleb gryczany (kliknij po przepis) . Skoro
Book of spells