Fantastyczny Festiwal Dyni , który organizuje już po raz kolejny Bea, skłonił mnie do bliższego poznania tego ogrodowego giganta. Dotychczas dynia kojarzyła mi się wyłącznie z placuszkami
Pieguskowa KuchniaJajka carbonara to kolejna propozycja na śniadanie wielkanocne. Danie bardzo szybkie do przygotowania, mało pracochłonne ale dość efektowne. Ponieważ masy jajecznej zostało więcej niż miałam skorupek, upiekłam również dwie mini tarty. Jeżeli nie chce Wam się bawić w delikatne rozbijanie skorupek ta wersja również prezentuje się dość dobrze. Jajka carbonara 6 jajek 5 dag wędzonego boczku 2 łyżki posiekanych
Pieguskowa KuchniaKamila Ogrody Babilonu Kasia Pokrojone i doprawione Kasia Bake & Taste Magda Konwalie w kuchni Majka Kalejdoskop kulinarny Margot Kuchnia Alicji Marianna Kuchenna Wiewióra Marta Co dziś zjem na śniadanie Monika Moni w kuchni Renata Forks’N’Canvas Art food Sara Pieczarka Mysia Wisła Zapach chleba . Artykuł Słodki chleb cynamonowy pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś
Pieguskowa KuchniaDwa dni temu Jola z bloga Nasze życie od kuchni klik opublikowała wpis z przepysznie wyglądającymi rogalikami. swój post zaczęła bardzo zachęcająco: „Upiekłam wczoraj rogaliki
Pieguskowa KuchniaWiosna zbliża się dużymi krokami i zaczynam otaczać się kolorami. Dotyczy to również jedzenia dlatego proponuję Wam dzisiaj pasztet z ciecierzycy. Kolorowy, smaczny i zdrowy. Ciecierzyca
Pieguskowa KuchniaLubicie fast food? Ja bardzo, ale ten domowy. Wiem co się znajduje w środku i dlatego z czystym sumieniem mogę go podawać całej rodzinie. Przygotowanie fishfburgerów
Pieguskowa KuchniaW marcowej Piekarni zapraszamy razem z innymi blogerkami na Simit, czyli turecki bajgiel. Dawno już nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu, więc z wielką ochotą podjęłam
Pieguskowa KuchniaDzisiaj w temacie świątecznym zapraszam na karkówkę z pończochy. Bardzo lubię wędliny tego typu i często je kupowałam. Teraz miejscowe sklepiki mięsne stracą klienta. Mięso z
Pieguskowa Kuchniachrupiącej, migdałowej panierce to ostatnio nasz obiadowy hit. Podany na buraczanej owsiance, podpatrzonej na Kuchni Lidla od Karola Okrasy jest wariacją na temat płatków owsianych, podawanych zazwyczaj na śniadanie. Zamiast płatków migdałowych możecie panierować rybę w płatkach owsianych, podsmażyć i krótko podpiec w piekarniku. Jeżeli nie boicie się wyzwań smakowych to jest to danie dla Was. Polecam:) ŁOSOŚ
Pieguskowa KuchniaChleb wieloziarnisty piekę już od wielu, wielu lat. Zazwyczaj była to obowiązkowa pozycja z okazji wszelakich świąt, jednak ostatnio wypiekam go coraz częściej. Wszyscy go uwielbiamy
Pieguskowa KuchniaPyszny chlebek z fetą i aromatycznymi ziołami to zdecydowanie „must have” tego lata. Idealny na piknik, grilla czy ot tak na kolację. Przygotowanie ciasta
Pieguskowa KuchniaDorsz w warzywach to danie nie tylko na święta i imprezy. Sprawdza się wyśmienicie na piątkowe, bezmięsne kolacje czy śniadania. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że dawno na blogu nie było rybki. Trzeba było to naprawić, więc dzisiaj zapraszam na pysznego dorsza w warzywach. Danie swego czasu bardzo popularne na imprezach ale ja lubię je przygotować ot tak bez szczególnej okazji
Pieguskowa KuchniaMoim tegorocznym odkryciem są śliczne bułeczki dyniowe. Sezon dyniowy w pełni, a ja uczę się jak wykorzystywać to wspaniałe w obróbce warzywo. W tym roku zrobiłam
Pieguskowa KuchniaDzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na bardzo prosty pasztet z udek kurczaka z pieczarkami. Jest przy okazji dość tani i szybki w przygotowaniu, więc
Pieguskowa Kuchnia