W tym roku zdecydowanie śmielej sobie poczynam z dynią z czego jestem bardzo zadowolona. Urzekł mnie wspaniały kolor ciasta drożdżowego z którego piekłam maślane bułeczki dyniowe
Pieguskowa KuchniaJakoś tak się złożyło, że ostatnio ciągle mam ochotę na śledzie. W różnej postaci, bo przecież można je podawać na tysiące sposobów. Niestety ostatnio nie mogę
Pieguskowa KuchniaSałatka warstwowa z wędzonym łososiem chodziła za mną od dawna. Nastał taki czas, że na okrągło jadłabym sałatki. Dzisiejsza smakuje mi bardzo. Sałatka z wędzonym łososiem
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię chlebek pizza i gdy zobaczyłam ten przepis w internecie wiedziałam, że długo nie będę zwlekać z wypróbowaniem go w zaciszu mojej kuchni. Podoba
Pieguskowa Kuchniakompletnie i okrągło, że już niczego jej w każdym jednym gryzie nie brakowało. To samo uczucie miałam po pierwszym kęsie tych grillowanych w prosciutto brzoskwiń. Nie wiem, czy zjadłam śniadanie, lunch, obiad czy deser. Wiedziałam tylko, że nie mogę się oderwać od miski i muszę jeść, jeść, jeść… Boże, jakie to jest dobre! Szczerze. Było tak dobre, że zjadłam
Karo in the KitchenWakacje. Spanie do 10-tej, leniwe śniadania, wypady na miasto, spacery po lesie, pikniki... Idealnie, prawda? U nas było jednak nieco inaczej, choć to wcale nie oznacza, że gorzej. Po prostu inaczej:) Niemal codziennie pobudka o 7-ej, szaleństwo na trampolinach, spływ kajakowy i niestety komary, które skutecznie uprzykrzały leśne wędrówki, śpiewanie piosenek na balkonie (Despacito w duecie chyba
Obiad gotowymąż w upały zdecydowanie odmawia konsumpcji wielu rzeczy. Na śniadanie kanapki są be. Trzeba ratować się wymyślając inne rzeczy . Przygotowanie dla niego obiadu do pracy jest nie lada wyzwaniem. Bo obiad ma być obiadem, a do tego musi mieć możliwość konsumpcji na zimno. Najlepiej jeszcze jakby obiad był chłodzący. No nic…porzućmy kwestię mężowskich obiadów a wróćmy
Mieszam w Garnkusztuka, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jogurt naturalny 300 ml jeden z ulubionych moich warzywnych koktajli, jak najbardziej nadaje się jako posiłek na drugie śniadanie lub na kolację = bardzo miękkie, dojrzałe pomidory sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek, marchew, ząbki czosnku obrać pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem umytą natką pietruszki wlać jogurt, wsypać
W Mojej Kuchni Lubięok.16-18 minut na programie góra-dół, bez termoob iegu. Pod koniec można włączyć termoobieg (na ostatnie 2-3 minuty). Bułki wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Pyszne zarówno na śniadanie, obiad (burgery) jak i kolację. Te bułki bardzo długo pozostają świeże i wilgotne. Podaję także wersję pszenną. Choć sama jej nigdy nie testowałam, to myślę, że może się komuś
Smaczne Zdrowebędę się rozpisywać, wszystko dokładnie widać na zdjęciach, w szczególności tą chrupiąca skórkę. Bez wątpienia perfekcyjny przepis na domowe bułki na śniadanie! Miąższ z dużymi dziurami to zasługa zaczynu, który przez całą noc spokojnie sobie pracuje. Przygotowując te bułki chciałam uzyskać poszarpany wierzch- wzorując się na tych sklepowych bułkach wiejskich. No i chyba się udało ;). Spróbujcie koniecznie! Składniki
Nastoletnie Wypiekaniepółtorej godziny! W panice umyłam zęby, zarzuciłam na siebie pierwsze ubranie, które nawinęło mi się pod rękę i bez choćby łyka gorącej herbaty ruszyłam w noc. Brak śniadania, makijażu i rozbudowanej porannej toalety zaowocował piętnastominutowym spóźnieniem. A moi potworni koledzy, zamiast mi choć odrobinę współczuć wyrazili nieskrywaną radość z powodu ciasta na środę (zasady są proste: ten, kto się
Pożeraczka, czyli raz adobrzepodanych składników wychodzą 2 porcje koktajlu po 300 ml. Całość ma 385 kcal, a 1 porcja koktajlu to tylko 192,5 kcal! Taki koktajl może nam posłużyć jako II śniadanie lub podwieczorek. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text
Kulinarne PrzebojeNajlepsze są jeszcze lekko ciepłe. Pięknie pachną, wprost rozpływają się w ustach. Sprawdzony niezawodny przepis gwarantuje delikatne ciasto. Bułeczki nie są wcale trudne do zrobienia. Idealne na weekendowe leniwe śniadanie lub podwieczorek. Bardzo polecam :-) Składniki: (Na 11 szt.) Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g drobnego cukru 120 g masła 7 g suszonych drożdży
maniapieczeniamąki kukurydzianą czy też bardzo drobnej kaszki nazywa się polentą, i ma ona swoje korzenie we Włoszech. Przygotowałam słodką wersję tej potrawy, ale taką delikatnie słodką, idealną na śniadanie lub jak to się kategorycznie moja Miśka domagała kolację, bo przygotowywałam tą polentę wieczorem (stąd ta niebieska poświata na zdjęciach), i piękny zapach rozniósł się po domu. Zdziwiłam się
greenscarfKopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość odwiedzenia kilku fajnych miejsc i spróbowania
Szybko Tanio Smacznie