ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:297/497)

Ciasto bananowe 120

rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao lub karobem. Sodę rozmieszać we wrzącym mleku. Do utartego masła z cukrem i jajkami nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę, banany i rozmieszaną w mleku sodę oraz sok z cytryny. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 175 stopni

Kuchcik gotuje
Zapiekana karkówka po flisacku 444

naczynia żaroodpornego. 3 Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w plastry i nakładamy na mięso. Cebulę kroimy w pióra, boczek w paski, a paprykę w kostkę - kładziemy składniki na warzywa (poszczególne warstwy widoczne na zdjęciach). 4 Całość podlewamy bulionem i oprószamy solą oraz pieprzem. Przykrywamy naczynie żaroodporne, pokrywką lub folią aluminiową. 5 Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez godzinę

Kuchnia Bazylii
Frytki z batatów z piekarnika 203

bataty – słodkie ziemniaki, które przywędrowały do nas z Ameryki Południowej i Środkowej. Są dość niskokaloryczne i zawierają wiele witamin oraz wiele innych wartości. Jeśli lubicie frytki i bataty, a chcecie jeść trochę zdrowiej to wypróbujcie ten przepis! Niestety nie każdy lubi słodki posmak batatów.     Składniki: Czytaj dalej... Artykuł Frytki z batatów z piekarnika pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) 141

wykładamy ziemniaki z boczkiem. Na wierzch tarty wylewamy masę jajeczną.  **** Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo rotondo di 24 cm di diametro.  Sistemate dentro il ripieno di patate e pancette. Ricoprite la torta con il composto di uova e panna. Tart ę  pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
tortilla ze szpinakiem,twarogiem,serem i sosem tzatzyki... 150

odparowania wody tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść warzywa, wsypac pieprz, wymieszać wsypać pokruszony twaróg i połączyć składniki, w garnku wyrównać wierzch i podzielić na cztery części na każdy placek tortilli szpinakowej rozsmarować porcję nadzienia, posypać startym serem, użyłam królewski zawinąć placki ciasno w rulon podwijając brzegi do środka, ułożyć na suchej blaszce i zapiec w piekarniku nagrzanym

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwica z dorsza z pieca 151

folia aluminiowa Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 170C z termoobiegiem. Umytą i osuszoną (bardzo dobrze) polędwicę układamy na folii aluminiowej, doprawiamy solą i szczyptą pieprzu. Posypujemy kilkoma ziarenkami pieprzu i ziarenkami kolendry, wkładamy 1 plasterek cytryny i masło, lekko zawijamy. Ja taki zawinięty pakunek układam jeszcze na naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 20 minut. Podajemy z kaszą, ziemniakami, ulubiona surówką lub warzywami

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną i jęczmienną 158

patelni. Do garnka z ziemniakami dodaj kaszę, jajka, śmietanę, roztopiony tłuszcz, biały ser, cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie możesz dodać mięso lub pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową masę wyłóż na ciasto. Z drugiej części ciasta uformuj placek i przykryj nim zapiekankę (lub pokrój na paseczki i udekoruj wierzch). Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kulinarna (nie)codzienność
Babka z gotowanych ziemniaków z sosem 143

łyżki Zaczynam od ugotowania ziemniaków w osolonej wodzie. Następnie odlewam i przeciskam je przez praskę do dużej miski. I kolejno dodaję jajko, mąkę, koperek, ser i masło. Całość wyrabiam ręką żeby masa była jednolita. Tak przygotowaną masę przekładam do formy na babkę z dziurą w środku wysmarowanej masłem i posypanej kaszą. Wstawiam babkę do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Viki
Rolada wołowa z suszonymi pomidorami 137

piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 1,5 do 2 godzin. Moje mięsko było bardzo miękkie, ponieważ takie my lubimy. Dobrze jest mięso przewrócić kilka razy podczas pieczenia, będzie wtedy soczyste. Jak macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawicie na wolne gotowanie i czas 3 godziny. Podawać z kluseczkami, kaszą, ziemniakami lub jak ja pampuchami czyli bułkami

Kuchnia Pokoleń
Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 175

powinno podwoić swoją objętość). Piekarnik nastawiamy na 220-230 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy oliwą. Ciasto rozkładamy na basze i rozciągając formujemy koło lub prostokąt. Tworzymy niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy

Be Fit Be Strong
Pieczony łosoś z awokado i koprem włoskim 174

Cukier Przygotowanie: 1/ Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i wkładamy przyprawiony pieprzem cytrynowym filet z łososia ułożony na folii aluminiowej. Pieczemy 15-20 minut 2/ Na patelni przesmażamy pokrojony w małą kostkę koper włoski i pomidorki pokrojone na 4 części. Solimy, dodajemy pieprzu i na koniec przesmażania kolendrę. Odstawiamy 3/ Awokado zgniatamy praską do ziemniaków dodając sól

Kuchnia PROzdrowotna
Bataty pieczone z boczkiem (650 kcal) 166

jednak wolę nasze polskie ziemniaki. Niemniej jednak było to ciekawe urozmaicenie Składniki: 2 duże bataty 200 g surowego boczku oliwa papryka słodka, sól morska, pieprz, rozmaryn Przygotowanie Bataty obieramy i kroimy w sporą kostkę, boczek również. Składniki wkładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami. Mieszamy, aby przyprawy się równomiernie rozprowadziły i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
ziemniaczane rożyczki 83

Warzywa gotuje na parze .Gotowe ziemniaki i marchewke przepuszczam przez maszynke do mięsa.Następnie przekladam do miski ,gdzie dodaje ,smietane ,jajka i pryprawy,a reszte wykonuje za mnie kiciuś-robot.....Gotową masę przeciskam przez maszynkę do robienia ozdób tortowych lub rękawa cukierniczego – tworząc na blasze wyłożonej papierem zgrabne różyczki. Piekę około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

w mojej kuchni
Pieczeń rzymska 999

tłuszczu części cebuli, ziemniaki i mięso przepuszczamy przez maszynkę. Do masy dodajemy jajka, musztardę, pozostałe przyprawy(z przewagą majeranku), posiekaną natkę pietruszki. Całość wyrabiamy i formujemy zgrabny, podłużny klops. Na posmarowaną tłuszczem brytfannę kładziemy uformowany klops na wierzch kładziemy 2 gałązki rozmarynu i wstawiamy na 40 minut do gorącego, nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Gdy mięso lekko się zrumieni, polewamy

Gorący kąsek
Domowy Hamburger z otrębami 172

około 150 stopni piekarnika na 5-10 minut. Obserwujemy bułki i wyjmujemy kiedy ser się rozpuści, a boki staną chrupiące (lekko zarumienione). Na wyjętą, ciepłą spodnią stronę bułki układamy sałatę, usmażone mięso, majonez lub ketchup, pomidor, ogórki i wierzchnią stronę bułki. Jemy koniecznie na ciepło. Jako dodatek możemy podać frytki lub talarki z ziemniaków. Smacznego

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania