ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:244/497)

Kurczak marynowany w soku z pomarańczy. 199

Minimum godzinę. Marynaty nie wylewamy. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Wyłożyć mięso.  Piekarnik nagrzany do 180'C. Pieczemy ok 20 min . Po tym czasie podlewamy mięso pozostałą marynatą i pieczemy jeszcze około 30-45min w zależności od wielkości naszego drobiu. Podajemy z ziemniakami w koszulkach, warzywami z patelni lub frytkami z batatów. Smacznego! Spodobał Ci się przepis

Tagebuch po polsku
Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim 242

bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje  się  do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć z sosu,  sos przetrzeć przez sito na głęboka patelnię. Doprawić masłem i śmietaną - opcjonalnie. Mięso odgrzewać w sosie. Podawać z ziemniakami lub kluskami. Smacznego

Stare Gary
Obiad w kapuścianym liściu 185

ziemniaka, na nich porcję kiszonej kapusty, na niej porcję mięsa a na niej plasterek ziemniaka. Zwijamy liście tak, jak gołąbki. Posypujemy słodką papryką i przyprawą do bigosu. Delikatnie podsmażamy na patelni z olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plasterki marchewki, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 45 minut. Obiad gotowy. Smacznego

Maminek kulinarny
Pieczone warzywa 154

zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki.  Składniki: Ziemniaki, Marchew, Cukinia, Cebula, Por, Koper, Pietruszka, Czosnek, Oliwa, Czosnek niedźwiedzi, Sól Wykonania: Myjemy warzywa,  tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż warzywa będą miękkie. Prawda, że proste. Oczywiście można dodać inne warzywa

Smaki Przyprawy i Kolory
Karkówka z warzywami 202

smakowało. Niestety nie posiadam takiego garnka, więc postanowiłam zrobić to danie w piekarniku. Wyszło pysznie. A do tego jest tak proste.   Zresztą przekonajcie się sami;-) Składnik: 0,7 kg karkówki, 2 cebule, 2 duże marchewki, 1 korzeń pietruszki, 0,5 selera, 1 kg ziemniaków, 2 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1,5 łyżeczki

Passion of Cooking
Kaszana „Baba”- zapiekanka z kaszy, ziemniaków i twargu 120

łyżka masła 2 jaja sól pieprz Wykonanie: Kaszę sparzyć wrzącym mlekiem, dodać przetarte ziemniaki i ser- następnie utrzeć. Dodać stopione masło, 1 jajo, sól, pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do formy na pergaminie. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do gorącego piekarnika. Piec około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni, podawać z kwaśną śmietaną na zimno

Tradycyjna Kuchnia
Stek, pieczone ziemniaki i świeże zioła 181

Odpowiednio wysmażony stek ściągamy z patelni i odkładamy na kilka minut do odpoczęcia mięsa. Ziemniaki kroimy na połowę, każdą połowę na cztery części. Umieszczamy w misce, doprawiamy solą, papryką i chilli, polewamy oliwą i dobrze wszystko musimy wymieszać. Ziemniaczki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 30-40 minut. Natkę pietruszki i listki oregano umieszczamy

Plate of Joy
Kaczka na niby, czyli kurczak w pomarańczach pieczony 269

pieczemy w temperaturze 190/180 stopni przez ok 1 godzinę. Przed samym podaniem dopiekamy w piekarniku przez ok 10 minut bez rękawa i przykrycia, używając grzałki opiekającej. Skórka naszego kurczaka pięknie się zrumieni i będzie chrupiąca. Tu podane z marynowanymi buraczkami (o których niebawem) i pieczonymi ziemniakami lecz taki kurczaczek równie dobrze posmakuje z ryżem i surówką z marchwi lub białej

Kuchnia po mojemu
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku 358

odstawiamy Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, wydrążamy środek i kroimy w kostkę Marchew i ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę Do wymoczonego garnka, na dno, układamy warzywa Zalewamy bulionem warzywnym Na wierzch układamy dorsza... ... i układamy na wierz masło Przykrywamy i wkładamy do zimnego piekarnika Ustawiamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy ok. 2 godzin. Ja piekłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pieczone ziemniaki z boczkiem i cebulką 656

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki, ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane ziemniaki wyłożyć  na blachę, dodać pokrojony w paski boczek i pokrojoną w pióra cebulę. 3. Doprawić słodką papryką i niewielką ilością pieprzu cayenne. 4. Całość delikatnie polać olejem. 5. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 210 st. C. ( funkcja "góra

A Ty Smakuj Mnie
Pieczone warzywa 192

zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki.  Składniki:Ziemniaki,Marchew,Cukinia,Cebula,Por,Koper,Pietruszka,Czosnek,Oliwa,Czosnek niedźwiedzi,Sól Wykonania:Myjemy warzywa,  tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż warzywa będą miękkie. Prawda, że proste. Oczywiście można dodać inne warzywa

Kulinarna rozmowa
Zapiekanka gołąbkowa 250

Następnie wykładamy całe mięso.Na koniec wykładamy resztę kapusty i wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę.5.Sos:Do gotującej się wody po kapuście dodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Przyprawiamy do smaku i sos gotowy. Zapiekankę można można jeść z ziemniakami lub bez. Kroimy, wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dziś udostępniam wspaniałą piosenkę zespołu

Gotuj Z Muzyką
Kolorowe szaszłyki 211

łyki można dusić na patelni pod przykryciem w tłuszczyku wytopionym z mięsa albo w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Oczywiście jest to tylko propozycja, a więc jeśli są to nielubiane warzywa zamieniamy je na lubiane. I tak możemy dodać pieczarki, oliwki, usmażone ziemniaki (tylko takie się nie rozpadną), kukurydzę pokrojoną w krążki, cukinię. Mięso też można zmienić

prawdziwe jedzenie
Pałki w marynacie z warzywami 238

pieczenia i posmarować olejem. Na blasze rozłożyć warzywa oprószyć solą morską prowansalską, przyprawą do ziemniaków i dodać kilka igiełek rozmarynu. Wymieszać. Posypać żurawiną i ułożyć pałki z marynaty. Cebulę i czosnek z marynaty również dodać do warzyw. Srebrną folią szczelnie przykryć blachę i włożyć do piekarnika na 60 min na 230 st góra-dół. Zdjąć folię przemieszać warzywa i włożyć

Ala piecze i gotuje
Polędwiczka w boczku z sosem grzybowym, marynowana w Martini cukinia i puree z musztardą francuską 200

szalotka  1 ząbek czosnku 1 lampka Martini  200 ml śmietany 30% sól, pieprz, świeży tymianek  masło do smażenia  Puree z musztardą francuską: 3 ziemniaki  1 łyżka musztardy francuskiej  1 łyżka masła  sól  koperek  Marynowana cukinia w Martini: marynata; szklanka wody, szklanka Martini, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli  cukinia  koperek(...)piekarniku rozgrzanym do 150 stopni na 20 minut. Grzyby moczę w szklance wrzątku przez godzinę. Na tej samej patelni, na której smażyłam mięso, podsmażam szalotkę, tymianek i czosnek. Dodaję namoczone grzyby oraz Martini i gotuję składniki przez 5 minut na dużym ogniu. Wlewam śmietanę i redukuję sos do zgęstnienia. Dopiero na koniec doprawiam solą i pieprzem. Gotuję ziemniaki, odcedzam, rozgniatam

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania